Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

5 yıl önce sigara içmeyi bıraktı biriktirdiği parayla hacca gidiyor... (5 Kullanıcı)

asos1907

Kayıtlı Kullanıcı
5 yıl önce sigara içmeyi bıraktı biriktirdiği parayla hacca gidiyor
Günde 3 paket sigara içen 52 yaşındaki Abdulhakim Aydın, 5 yıl önce sigarayı bıraktı. Ancak bu zararlı alışkanlığa harcadığı parayı 'sanki içiyormuş gibi' biriktirdi.

Bu sayede 20 bin YTL'lik tasarruf yaptı. Azimli adam, kumbaraya attığı parayla bu yıl kutsal topraklara gidecek. Dönüşte artan parayı da hayır işlerine harcayacak.

Konya'da yaşayan tiryaki, 13 yaşında sigara içmeye başlamış. Bu yüzden astım ve kalp rahatsızlığına yakalanmış. Bu hastalıklarla mücadele ederken bir de beyin kanaması geçirmiş. Yaşadığı onca rahatsızlığın üzerine Ramazan ayını vesile ederek sigarayı bırakmış. Günlük 3 paketin parasını kumbaraya atmaya başlamış. Bu sürede hem sağlığına kavuşmuş hem de 20 bin YTL para biriktirmiş. Dumansız yaşamın tadına varan Abdulhakim Aydın, "Sevinç ve üzüntüde en yakın dostun sigara olduğunu sanırdım; meğerse en büyük düşmanımmış geç anladım." diyor. 28 Kasım'da mukaddes topraklara gitmeye hazırlanan Aydın, tiryakilere şöyle sesleniyor: "İnsan isterse her türlü alışkanlığından vazgeçebilir. Her gün 10 YTL parayı bir kenara koydum. Şimdi hacca gidiyorum. Yıllarca içtiğim sigara nedeniyle birçok hastalığa yakalandım. Sağlığım bozuldu. Ama biriktirdiğim sigara parasıyla kutsal topraklara gidiyorum. Allah herkese nasip etsin."

Bu zararlı alışkanlıktan kendisini kurtarmakla yetinmeyen Aydın, 100'e yakın arkadaşını da sigara içmekten vazgeçirmiş. Onun tavsiyeleri sayesinde aralarında diş doktorundan emekli ve esnafa varıncaya kadar birçok meslekten arkadaşı artık sigara içmiyor. 25 yıllık tiryaki Diş Doktoru Güngör Turan da (54) iki yıldır sigara içmiyor. Aydın'ın uyarı ve tavsiyeleriyle sigarayı bıraktığını ifade eden Turan, "İki yıldır sigaradan uzağım. Hem ailem rahat etti hem de ben. Adeta ikinci baharımı yaşıyorum." diye konuşuyor. :a04::B

alıntıdır..

emine2

Kayıtlı Kullanıcı
helal olsun gerçekten abiye çok güzel bir şey yapmış allahım her insana böyle şeyler yaptırsın yani sigara bırakıp sigara yerine para biriktirip hacca gitmeyi nasip etsin

hk8506

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim
gerçekten harika
ne kadar güzel
hem sigaradan kurtuluyor
hemde kutsal toprakları ziyaret ediyor
selametle kalınız....

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim bende 4 yıl önce bıraktım darısı bütün içenlerin başına inşallah

gulcan_mevlut

Kayıtlı Kullanıcı
:a33:Darısı başıma inş bende 16 senedir sigara içiyorum

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim herkese sigarayı bırakmayı nasip etsin cok güzel bir davranış selam ve dua ile

ozlem_yagmur

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bencede .ALLAH C.C. herkese nasip eder İNŞALLAH... BENDE 4 AY OLDU SİGARAYI BIRAKALI. ÇOK KOLAY OLMADI AMA BEN BUNDAN ÖNCE 3 KEZ DAHA DENEMİŞTİM OLMADI.AMA ŞİMDİ TÖVBE EDEREK BIRAKTIM. TÖVBE ETMESEM YİNE BAŞLARDIM HERALDE AMA BU ÇOK İİ Bİ YÖNTEM.TÖVBE EDİNCE BIRAKILIYOR. BU TAVSİYEYİDE BANA BU SİTEDEN BİR ARKADAŞ BULUNMUŞTU. ONDAN ALLAHC.C. RAZI OLSUN.KURTULDUM ŞÜKÜRLER OLSUN ARBBİME.

eY sEvGiLi

Kayıtlı Kullanıcı
bende kullanıcısıyım malasef:(defalarca bıraktım ama ne zaman bi sorunla karsılassam derdimin dermanı olacakmış gibi sigaraya yönelıyorum..bu yüzden cok rahatsızım:(ALLAH C.C bizede nasip eder inşALLAH...

aLBeyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Bende GeneL Olarak Tiryaki Olmasamda Kullanıyorum Halliyle

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
ne kadar güzel yapmıs inşallah diğer içenlerde en kısa sürede bırakır
hem sağlığını hemde parasını kurtarmış ,maddiyat azmıs gibi gelsede bakın amcamız ne kadar çok para biriktirmiş vede hacca gidiyor RABBİm herkese nasip etsin..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt