Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

40 YAŞ VE ÜZERİNDEKİLERİN DİKKATİNE (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Kuran okumak öyle bir şey ki, her seferinde gözünüzden kaçan birşeyler olabiliyor. Geçen süre ne kadar olursa olsun yeni birşeyler görebiliyorsunuz. Ben de uzun sayılabilecek bir süredir Allah`a şükür Kuran okuyorum, gözümden kaçan ve yeni farkettiğim bir ayeti sizinle paylaşayım istedim ki bu ayet daha çok 40 yaşlarındakilere bakıyor.

AHKAF 15 "Biz insana ,anne-babasına çok iyi davranmasını önerdik. Annesi onu zahmetle taşıdı, zahmetle doğurdu. Taşınması ve sütten kesilmesi otuz aydır. Nihayet ,yiğitlik çağına gelip kırk yıla erdiğinde şöyle der; Rabbim: beni, bana ve ebeveynime verdiğin nimete şükretmeye, hoşnut olacağın iyi bir iş yapmaya yönelt. Soyum içinde, benim için barışı gerçekleştir. Sana yöneldim ben, sana teslim olanlardanım ben.".

40 Yaşını bulmuş herkesin en azından bir kere bu ayeti okumasını öneriyorum. Bu arada ayette geçen ana-babaya iyi davranın tavsiyesine kendim dahil herkesi uymaya davet ederim. En azından bundan sonra onları terslemeyelim, iyi davranalım.

CENNET GULU

Kayıtlı Kullanıcı
Adres:Değer Bilmezler Mahallesi, Satılık Kalpler C
RE: 40 YAŞ VE ÜZERİNDEKİLERİN DİKKATİNE

B)B)B)
Öncelikle tüm üyelere selam ve sevgilerimle..
Sevgili güzel kardeşim; aslında yazdıklarının hepsine de katılıyorum.
Fakat şu fani dünyadır ki bunu anlayabilene aşk olsun.......
:(:(:(:(:(

Tugbis

Kayıtlı Kullanıcı

:) Ben 40 yasinda degilim :D ama okumak istedim bilmek istedim. Allah razi olsun paylasim icin tesekkürler.

Hayirli gÜnler diliyorum, dualarda bulusmak üzere...

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

CENNET GULU yazdı:
B)B)B)
Öncelikle tüm üyelere selam ve sevgilerimle..
Sevgili güzel kardeşim; aslında yazdıklarının hepsine de katılıyorum.
Fakat şu fani dünyadır ki bunu anlayabilene aşk olsun.......
:(:(:(:(:(

Allah razı olsun...B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Tugbis yazdı:
:) Ben 40 yasinda degilim :D ama okumak istedim bilmek istedim. Allah razi olsun paylasim icin tesekkürler.

Hayirli gÜnler diliyorum, dualarda bulusmak üzere...

Allah sizdende razı olsun...... B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm..Hayırlı günler..

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM RESULCÜM. BEN 40 KIRKIMA GELMEDİM AMA. BENCE ANNE VE BAYAYA GÜZEL DAVRANMANIN YAŞI YOKTUR. YÜZYIL ŞAŞASAK VE HER SANİYESİNİ ONLARA AYIRSAK GENEDE HAKLARINI ZOR ÖDERİZ. VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN AYRICA :TALLAH(C.C) RAZI OLSUN. SELAMUN ALEYKÜM.

su misali

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun bilgilendirdiğin için
Allah'a emanet olun

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleyküm Resul Kardeş...

Ellerine sağlık güzel bir yazı hazırlamışsın. Ayeti celilede kırk yaşa gelinince bir temennide bulunulması için Cenab-ı Hakka bir yakarış var.

Neden kırk yaş...neden peygamberlik kırk yaşında verildi...insan hayatında kırk yaşın önemi nedir...

Neden halkımız ''kırkından sonra azanı teneşir pekler'' demiştir.

Burda sorgulamamız gereken bu yaşın özellikleri,hayatımızdaki yaşanmışlık değeri,bu yaşta olması gereken hasletleri hissedebilmekten ziyade yaşamalı ve bu yaşanmışlıktan elde edilen kıymetleri değerlendirebilmektir.Bu da yaşanmadan elde edilmiyor...

Bu değerlendirmeleri 52 yaşın verdiği erdemlikle ne kadar rahat anladığımı sizlere anlatabilmeyi ne çok isterdim...

Rabbim her yaş değerlerini yaşamayı ,torunlarımızın ak sakalımızdan çektiği günleri görmeyi cümle kardeşlerimize nasip eylesin İnşaAllah..Dua ile kalın

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM RESULCÜM. BEN 40 KIRKIMA GELMEDİM AMA. BENCE ANNE VE BAYAYA GÜZEL DAVRANMANIN YAŞI YOKTUR. YÜZYIL ŞAŞASAK VE HER SANİYESİNİ ONLARA AYIRSAK GENEDE HAKLARINI ZOR ÖDERİZ. VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN AYRICA :TALLAH(C.C) RAZI OLSUN. SELAMUN ALEYKÜM.

Ve aleykümselam abi...Haklısınız...
Allah(c.c) razı olsun inşallah...
Hayırlı günler ..Allah(c.c)'ya emanet olun..

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleyküm Resul Kardeş...

Ellerine sağlık güzel bir yazı hazırlamışsın. Ayeti celilede kırk yaşa gelinince bir temennide bulunulması için Cenab-ı Hakka bir yakarış var.

Neden kırk yaş...neden peygamberlik kırk yaşında verildi...insan hayatında kırk yaşın önemi nedir...

Neden halkımız ''kırkından sonra azanı teneşir pekler'' demiştir.

Burda sorgulamamız gereken bu yaşın özellikleri,hayatımızdaki yaşanmışlık değeri,bu yaşta olması gereken hasletleri hissedebilmekten ziyade yaşamalı ve bu yaşanmışlıktan elde edilen kıymetleri değerlendirebilmektir.Bu da yaşanmadan elde edilmiyor...

Bu değerlendirmeleri 52 yaşın verdiği erdemlikle ne kadar rahat anladığımı sizlere anlatabilmeyi ne çok isterdim...

Rabbim her yaş değerlerini yaşamayı ,torunlarımızın ak sakalımızdan çektiği günleri görmeyi cümle kardeşlerimize nasip eylesin İnşaAllah..Dua ile kalın

Ve aleykümselam erdal amcacım...Amin inşallah...Değerli vaktinizi foruma ayırdığınız için..Allah(c.c) razı olsun inşallah..
Amin..Amin.. inşallah hayırlı günler..

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykümselam erdal amcacım...Amin inşallah...Değerli vaktinizi foruma ayırdığınız için..Allah(c.c) razı olsun inşallah..

Amin..Amin.. inşallah hayırlı günler..
sa erdal amcam.amin .inşallah.resul kardeşim sendende allah razı olsun.

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim
ellerine saglık belki kırk yaşında degiliz ama annelerimize iyi davranalım dediğin gibi hiç olmazsa terslemeyelim rabbim razı olsn
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile inşallah

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim

ellerine saglık belki kırk yaşında degiliz ama annelerimize iyi davranalım dediğin gibi hiç olmazsa terslemeyelim rabbim razı olsn
rabbimize emanetsin inşallah

selam ve dua ile inşallah

Ve aleykümselam..Haklısınız..Allah(c.c)'ya emanet olun..

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
emegine sağlık ALLAH o yaşlara gelmeyi nasip ederse inş daha dikkatli olalım A:E:O

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
İnsan
• 0 – 9 yaşında. Babam her şeyi biliyor ve çok güçlü
• 10- 13 Azda olsa babamın da bilmediği şeyler var galiba
• 14 – 18 Babam aslında pek fazla bir şey bilmiyor.
• 19 - 25 Babamda bir şeyler biliyor
• 26 - - Aaah ah şu rahmetli olsa da işleri nasıl yapacağımızı bir sorsak.

***Rasulullah Efendimiz Soyle buyurmus :

Ali r-a ben Rasulallahtan isittim. Dediki: Ben Anne ve Babasinin hakkina riayet eymiyenden uzagim
Bende dedim ya onlara verecek mali mulku yoksa, dediki : Anne ve Babasinin sozunu dinlesin onlara
uf bile demedin. Zira Anne Babaya Uf demek Haramdir.

Adamin biri peygamber efendimize dedi bana nasihat et? Peygamberimiz buyurdu : Senin Anne Baban
sag mi ? Sag ya Rasulallah senin onlarin her bir guzel kelaminda ve her bir lokma yedirmende
senin icin bir saray vardir.

Bir Adam geldi dedi : Ya Rasulallah benim bir annem var ona cok ikram ediyorum. Ama diliyle Bana
eziyet ediyor ne yapayim ... Rasulallah s.a.v : Onun Hakini verip etini dograyip ona yedirirsen onun
dortte bir hakkini odeyemessin. Sen bilmiyormusun Cennet analarin Ayaklarin Altindadir.

Allah c.c Kime mak mulk verirse o kimsede bu mallarindan anne babasina infak ederse cennete
benimle beraberdir.
Adam dedi :
Ya Anne babasi yoksa ?
Peygamberimiz, onlarin hurmetine yemek yedirsin. Onlara kuran okusun DUA etsin eger bunlar terk edersen
Hakka girmis olursun.

Anne Babasini ziyaret ederse her adimina 1oo sevap verilir. Yuz gunahi silinir yuz derece yukseltilir
Ve Anne Babasinin yaninda ciktigi zaman tertemiz vaziyette cikar.

Bir Adam kabei tavaf esnasinda yasli annesini sirtina alip tavaf ettiriyordu.
Peygamber Efendimize gelerek sordu : Ya Rasulallah s.a.v acaba anamin hakini odeyebildim mi ?
Peygamber Efendimiz s.a.v Hayir ! seni karninda tasirken cektigi bir sancinin, senin dogururken duydugu tek
bir acinin karsiligini bile odemis degilsin. Diye cevap verdi.

****Rasulullah Efendimiz Soyle buyurmus :

Kim Annesinin ayagini operse tipki cennetin esigini opmus gibi olur.

Cennetin kokusu bes yuz yillik mesafeden duyulur, ancak onun kokusunu anne ve babaya asi gelen
ile akraba bagini koparan alamaz.
Allahümme salli ala seyidina Muhammed

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
AHKAF 15 "Biz insana ,anne-babasına çok iyi davranmasını önerdik. Annesi onu zahmetle taşıdı, zahmetle doğurdu. Taşınması ve sütten kesilmesi otuz aydır. Nihayet ,yiğitlik çağına gelip kırk yıla erdiğinde şöyle der; Rabbim: beni, bana ve ebeveynime verdiğin nimete şükretmeye, hoşnut olacağın iyi bir iş yapmaya yönelt. Soyum içinde, benim için barışı gerçekleştir. Sana yöneldim ben, sana teslim olanlardanım ben.".
...***Rasulullah Efendimiz Soyle buyurmus :

Bir Adam kabei tavaf esnasinda yasli annesini sirtina alip tavaf ettiriyordu.
Peygamber Efendimize gelerek sordu : Ya Rasulallah s.a.v acaba anamin hakini odeyebildim mi ?
Peygamber Efendimiz s.a.v Hayir ! seni karninda tasirken cektigi bir sancinin, senin dogururken duydugu tek
bir acinin karsiligini bile odemis degilsin. Diye cevap verdi..........

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM....

ALLAHA EMANET OLUN DUA İLE....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt