Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

3G’li günler başladı. Peki, 3G ile neler yapabiliriz ? (1 Kullanıcı)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
6,064
Tepki puanı
38
Puanları
48
Konum
Ankara
3G teknolojisi tam anlamıyla hayatımıza renk katacak. Canlı maç yayını, görüntülü görüşme, hızlı internet bağlantısı ve çok daha fazlası artık cep’te

qsnqu8q6pz.jpg

3G (üçüncü nesil) teknolojisi bugünden itibaren Türkiye’de kullanılmaya başlandı. Böylece cep aboneleri telefonlarından hızlı internet bağlantısı yapabilecek. Turkcell, Vodafone ve Avea’nın hazırladığı tarife paketlerinden birini belirleyerek, SMS yoluyla 3G aboneliğini başlatacak olan aboneleri, televizyon, video ve internet odaklı bir yaşam bekliyor.

3G teknolojisi, sadece teknolojik bir değişimi değil, başta eğlence, medya, sağlık, bankacılık, güvenlik olmak üzere birçok farklı sektörü direkt olarak etkileyecek olan bir dönüşüm olarak algılanabilir. Cep telefonlarından hızlı internet erişimiyle 3G, bilgisayarlarda kullanılan ADSL teknolojisinin de ciddi rakibi olacak. İnternet alanında ‘dial-up’ bağlantıdan ADSL bağlantısına geçişin bir benzeri cep telefonlarında görülecek, GSM şebekesinden 3G şebekeye geçişte hem kapasite hem de hız alanında önemli gelişmeler yaşanacak.
Bugünden itibaren Türkiye’de kullanılmaya başlayan 3G teknolojisinin ‘hayatımızda neleri değiştireceği’ konusu gündeme geldiğinde, öne çıkan noktalar şu şekilde sıralanabilir:

Telefonda TV, hem de interaktif

3G teknolojisinin sağlayacağı mobil genişbant internet erişimi sayesinde televizyona, filme, müziğe, sağlığa, trafiğe ve benzeri alanlarda bilgiye, işe, eğlenceye mobil cihazlardan hızlı bir şekilde erişilebilecek. Mobil V alanındaki yeniliklere bakılacak olursa, bir yandan cep telefonunda TV izlerken diğer yandan interaktif oylamalara programa katılım veya oynayan bir görüntü hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak mümkün olacak.

Kullanıcılar ayrıca, TV izlerken cep’ten karşılıklı sohbet edebilecek, program sunucusuyla iletişim kurabilecekler. Bu da beraberinde yeni TV program formatlarını getirecek. ‘Canlı interaktif mobil TV’ olarak adlandırılan bu yeni teknoloji kesintisiz TV yayınını da beraberinde getiriyor.

Müzik parçasını 3G’den satın al

Online müzik 3G ile birlikte daha önemli hal alacak. 12 saniyede 3 MB büyüklüğündeki MP3 parçası cep telefonlarına yüklenebilecek. Böylece her an her yerde yanımızda taşıdığımız cep telefonlarına müzikçalar fonksiyonlarının eklenmesiyle, video kliplerin de izlenmesi, online mağazalardan şarkı satın alınmasının önü açılacak.

Çekilen fotoğraf anında internette

3G’nin internet erişim hızını artırması, internette kesintisiz sörf yapılmasını sağlıyor. Cep telefonu veya laptop’lar üzerinden 3G teknolojisiyle internete erişim sağlayacak olan kullanıcılar, çektikleri fotoğraf ve video’ları arkadaşlarıyla MMS veya e-posta paylaşabildiği gibi, online fotoğraf veya Youtube gibi video sitelerine bu dosyaları hızlı bir şekilde yükleyebilecek.

Çapkınlar yandı! ‘Aşkım, toplantıdayım’ dönemi bitiyor

3G ile birlikte görüntülü iletişim teknolojisinin kullanılması, konuşulan kişinin bulunduğu mekânın da ortaya çıkmasına yol açacak. Bu durum da çapkınların işini zorlaştıracak.

Daha önce telefondan eşini arayarak, ‘iş toplantısındayım’ veya ‘toplantıdayım’ diyerek, farklı mekânlarda çapkınlık peşinde koşanlar, 3G’yle birlikte bu gerekçeleri öne süremeyecek. Bu arada operatörlerin görüntülü görüşme için fiyatları düşük tutmasının, bu servise olan ilgiyi artırması bekleniyor.
Bu teknolojinin kamera tarafından güvenlik amaçlı uygulamalar da olacak. Ayrıca evlere kurulan kameralar cep’ten takip edilecek. Bu yolla evde bakıcıya bırakılan bebeğin cep’ten kontrolü sağlanacak.

Patron, çalışanı 3G üzerinden yakalayacak

Piyasalarda yaşanan krizle birlikte masraflarını azaltmak isteyen şirketler başta yurtdışında olmak üzere iş toplantılarını erteleme veya azaltma yoluna gittiler.
3G teknolojisi her an her yerden görüntülü iletişim kurulabilmesini sağladığından, iş toplantılarının da video konferans yoluyla yapılmasını sağlayacak.

Bir şirketin patronu, cep’ten çalışanlarının yaptığı toplantıya katılabileceği gibi, şirkette yapılan toplantıya herhangi bir çalışanın telefondan görüntülü katılımı sağlanabilecek. Bunun yanı sıra laptop’lar yoluyla mobil platformda video konferans uygulamaları da artacak.

Röntgene, MR’a cep’ten bakılacak

Sağlık alanında teknoloji olarak önemli yatırımların altına imza atan hastane ve doktorlar 3G teknolojisiyle birlikte hastalara uzaktan erişim imkânı sağlayacak. Bu teknolojiyle birlikte sağlık sektöründeki raporlar veya analizler aynı anda değişik yerlerde bulunan doktorlar tarafından anlık olarak görüntülenebiliyor.
Farklı şehirlerdeki doktorlar 3G teknolojisi üzerinden bir araya gelerek, durumu kritik olan bir hastanın röntgen veya MR sonuçlarını inceleyerek, hastaya uzaktan yardımcı olabilir.

Ayrıca ambulanslarda gereken müdahalenin yapılması için doktorlar, uzaktan hemşirelere yardımda bulunabilir. Tüm bunlar için 3G’deki görüntülü iletişim ve hızlı internet bağlantısı özellikleri yeterli oluyor.

Atılan golü çek, arkadaşına yolla

Cep telefonlarında 3G’yle birlikte, kullanıcılar, futbol maçındaki golleri canlı izleyecek, maçtaki en güzel anı ekranlarına duvar kâğıdı yapabilecek. Spor servisleri SMS’den öteye giderek daha interaktif bir hal alacak.
Oynanan her maçın golleri ve önemli pozisyonları operatörler tarafından video servislerine üye olan abonelere gönderilecek. Spor tutkunlarının yazıştığı forumlar telefonlara taşınacak. Spor için hazırlanan oyunlar, logolar, duvar kâğıtları ve melodilerin kullanımı yaygınlaşacak.

Cep telefonunda hız sınırı aşılacak

3G teknolojisi cep telefonlarındaki data transfer süresini oldukça aşağı çekecek. Şu anki testlerde 10 MB’lık bir dosyayı 14 saniyede 3G (HSPA) şebekesi üzerinden yüklemek mümkün. Ayrıca 2 MB’lık bir dosyanın farklı şebekelerdeki yükleme hızlarına bakıldığında 3G şebekesinde şu an kullanılan GPRS’in 133 kat hızına çıkılabildiği görülüyor.
 

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Tem 2009
Mesajlar
923
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
3G nin en sevdiğim özelliğide zaten hızlı her şeyde umarım ülkemize büyük bir faydası olur inşallah hepimize hayırlı uğurlu olsun 3G li günlerimiz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt