Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

23 yil kola fabrikasinda calisan biri niçin hiç kola içmez. (8 Kullanıcı)

ahirzamangülü

Kayıtlı Kullanıcı
23 yil kola fabrikasinda calisan birisinin naklettigi ...
gelen iddia;
malumunuz kola denilen içeceğin en temel hammaddesi meyan köküdür ve meyan kökü ile beslenen canlilar arasinda fare de bulunmaktadir. büyük sirketler tonlarca üretim yaptiklari icin kepcelerle toplamaktadirlar meyan köklerini ve tonlarca topladiklari için de fareleri ayiklamaya ugrasmamakta daha dogrusu ugrasamamaktadirlar. bu yüzden de meyan köklerini içindekilerle beraber preslemekte sadece kalan deri, ayak, bacak parçalarini elekten geçirerek ayiklamaktadirlar. meyan köklerinin suyunun yaninda farenin kani, mide özsuyu vs. gibi sivilar da karismakta renk siyah oldugu için estetik açidan bir sorun olmamaktadir. tabi kola üretimi yapan sirketin kimyasal yöntemlerle bunu sagliga zararsiz
hale getirme ihtimali de var... bu olayi anlatan kisi calistigi 23 yil boyunca bi bardak bile kola icmemis.
:a20::a20::a20::a20:

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kola için söylenenlere hayret etmiyorum artık hayretim bu kadar söylenenlere karşılık içmekte ısrar edenlere

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
23 yil kola fabrikasinda calisan birisinin naklettigi ...
gelen iddia;
malumunuz kola denilen içeceğin en temel hammaddesi meyan köküdür ve meyan kökü ile beslenen canlilar arasinda fare de bulunmaktadir. büyük sirketler tonlarca üretim yaptiklari icin kepcelerle toplamaktadirlar meyan köklerini ve tonlarca topladiklari için de fareleri ayiklamaya ugrasmamakta daha dogrusu ugrasamamaktadirlar. bu yüzden de meyan köklerini içindekilerle beraber preslemekte sadece kalan deri, ayak, bacak parçalarini elekten geçirerek ayiklamaktadirlar. meyan köklerinin suyunun yaninda farenin kani, mide özsuyu vs. gibi sivilar da karismakta renk siyah oldugu için estetik açidan bir sorun olmamaktadir. tabi kola üretimi yapan sirketin kimyasal yöntemlerle bunu sagliga zararsiz
hale getirme ihtimali de var... bu olayi anlatan kisi calistigi 23 yil boyunca bi bardak bile kola icmemis.
:

ay iğrenç ya:a19:
işim kötüsü farelerede üzüldüm pres falan ne kötü:a17:
selametle..........

ahirzamangülü

Kayıtlı Kullanıcı
kola aleyhinde açıklanan bukadar şeyden sonra umarım içicileri azalmaktadır.teşekkür ederim.:a03:

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
kolanın zararlarını hep duymuşuzdur ama fareden alınan meyan kökünü duymamştım benim duyduğum bi böckten alınan bi madde kolaya katılıordu.. paylaşımın için tesekkürler.. selam ve dua ile

D!VeR

Kayıtlı Kullanıcı
coca-cola için geçerlidir sadece diye düşünüyorumm:rolleyes:

ahirzamangülü

Kayıtlı Kullanıcı
zannedersem diğer kolalarda da aynı şey söz konusu.

thrdrmml

Kayıtlı Kullanıcı
ben canım çektikçe içerim..
bi zararı varsa sağlık örgütleri yasaklasınlar..

sarmasik

Kayıtlı Kullanıcı
çok kötü bir durum....bunları bu şekilde sunmaları mide bulandırıcı...bu bilginden sonra daha dikkatli olacağım...allah razı olsun....

zikra_

Kayıtlı Kullanıcı
bende kolayı cok severim gecenlerde netten buldum böle bi haberii sonra koladan tiksinmeye basladım gecenlerde yeni b kol aldım actım içinden ne cıksa begenirsinizz valla böcek mi farenin ayagımı ama tabii büyük deildii küçüktü sonra bi daha kola içmadimm bilgi için rsklerr

seda_seda_

Kayıtlı Kullanıcı
ben de önceden içerdim geçenler de bu sıteden okudum ogunden beri içmiyorum:a24::a24::a24:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt