Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

23 ilde operasyon (1 Kullanıcı)

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
sd.jpg


23 İLDE OPERASYON
Van'da Hizbu't Tahrir operasyonu
7/24/2009 / 1:18:10
Ankara Merkezli 23 ili kapsayan Hizbut^ Tahrir örgütüne yönelik bir operasyon yapıldı. Sabah 4'te gerçekleştirilen operasyonda Van'da da gözaltıların olduğu belirtiliyor.


Van´da, terör örgütü Hizb-ut Tahrir´e yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü talimatıyla 23 ilde sabaha karşı terör örgütü Hizb-ut Tahrir´e yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamındaki Van´da da Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, kent merkezinde sabaha karşı 6 ayrı evde düzenledikleri operasyonda terör örgütü Hizb-ut Tahrir üyesi oldukları iddia edilen 8 kişiyi birçok örgütsel dokümanla birlikte gözaltına aldı.
Zanlıların, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nden sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgularının yapılması üzere Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldüklere belirtildi.

Türkiye genelinde Hizb-ut Tahrir örgütüne yönelik olarak düzenlenen operasyonda, Kocaeli´nde 20 kişi gözaltına alındı.
Türkiye genelinde düzenlenen Hizb-ut Tahrir operasyonunda Kocaeli´nden 20 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda silah ve döküman ele geçirildi. Operasyon kapsamında ülke genelinde 135 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Örgütün pazar günü İstanbul´da gerçekleştirilecek bir etkinlikte provokasyon amaçlı bir eylem hazırlığında olduğu öğrenildi.
Yasadışı terör örgütü Hizb-ut Tahrir´e yönelik 23 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonun Ankara ayağında 10 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, yasadışı terör örgütü Hizb-ut Tahrir´e yönelik olarak 23 ilde bugün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonun Ankara ayağında 10 kişi gözaltına alındı. Düzenlenen operasyonda çok sayıda örgütsel döküman ele geçirilirken, Ankara´da düzenlenen operasyonun Keçiören ağırlıklı olduğu öğrenildi.
ksaray´da, Hizb-ut Tahrir örgütüyle bağlantılı oldukları iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Aksaray Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda Hizb-ut Tahrir örgütüyle bağlantısı oldukları iddia edilen 10 kişi, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Aksaray Devlet Hastanesi´nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Aksaray Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Konya´da eş zamanlı yapılan operasyonda Hizb-ut Tahrir örgütüyle bağlantılı oldukları iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin yaklaşık 6 aydır araştırdığı Hizb-ut Tahrir örgütüyle bağlantısı olan 9 kişiye yönelik sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda Konya merkezden 6, ilçelerinden de 3 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarında ise örgütsel yayınlar bulunduğu öğrenildi. Konya Numune Hastanesi´nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere TEM Şube Müdürlüğü´ne götürüldü.
Bursa´nın da aralarında bulunduğu pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonda, Hizb- ut Tahrir üyesi olduğu iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri; Ankara, İstanbul, Bursa ve Yalova´nın da aralarında bulunduğu pek çok ilde sabaha karşı eş zamanlı şok operasyonlar düzenledi. Bursa´da yapılan baskınlarda, Hizb - ut Tahrir üyesi olduğu iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler rapor için tek tek adliyeye sevk edilirken, örgütün 28 Şubat sürecindeki gibi eylemler yapma hazırlığı içinde olduğu iddia edildi.

Diyarbakır´da düzenlenen eş zamanlı operasyonda ´Hizb-ut Tahrir´ terör örgütü üyesi oldukları ileri sürülen 10 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre, Türkiye´ye hilafeti getirmeyi amaçlayan ve bu nedenle örgütlenmeye çalışan ´Hizb-ut Tahrir´ örgütüne yönelik merkezi Diyarbakır olmak üzere toplam 16 ilde polis eş zamanlı operasyon düzenledi. Diyarbakır kent merkezinde cemaat oluşturarak halifelik sistemini kurmaya çalıştıkları iddia edilen kişilerin evlerine sabah saat 05.00 sıralarında yapılan ani baskınlarda aralarında Türkiye sorumlusu oldukları iddia edilen 2 kişinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların terörle mücadeledeki sorgusu sürüyor.
Şanlıurfa´da ´Hizb-ut Tahrir´ terör örgütüne yönelik operasyonda, 12 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, aralarında Şanlıurfa´nın da bulunduğu 14 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bu kapsamda Şanlıurfa´da önceden belirlenen bazı adreslere sabah saatlerinde polis ekiplerince operasyon yapıldı.
Gözaltına alınan 12 kişi ifadeleri alınmak üzere Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. Zanlıların evlerinde örgütsel doküman ele geçirildi. Operasyonun sürdüğü, gözaltına alınanların sayısının artabileceği öğrenildi.
 

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Haz 2008
Mesajlar
2,657
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Gözaltına alınan sayısı 200 olduğu söyleniyor.. İslam dini teröre karşıdır ve suçlular da mutlaka cezasını çekmelidir..
Selam ve dua ile..
 

OkanDemir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Eyl 2008
Mesajlar
177
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Gözaltına alınan sayısı 200 olduğu söyleniyor.. İslam dini teröre karşıdır ve suçlular da mutlaka cezasını çekmelidir..
Selam ve dua ile

Ben Hizb Ut Tahrir in teröre karşı olduğunu okumuştum.Amaçları Hilafet altında birleşmek herhangi bir terör faaliyetleri veya terör saldırıları ile ilgili olduklarına raslamadım.

Hizb ut-Tahrir, kuruluşundan bu yana terörü red etmektedir. Bu özelliğinden dolayı El Kaide'ye bağlı bir terör organizasyonu olan Faslı İslamcı Savaş Grubu, 5 numaralı basın bildirisinde El Kaide'nin yayımladığı "Une nouvelle vision des débiles et des modérés" ya da "Zayıf ve ılıman Müslümların içyüzü" adlı kitabın fotokopisini göstererek Hizb ut-Tahrir'in teröre karşı tutumunu zayıflık olarak nitelendirmiş, örgütü tam anlamıyla dindar olmak yerine ılıman olmakla suçlamıştır(kaynak:La Gazette Du Maroc)
 

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,220
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Sarık takanı,Şeriat isteyeni bu kafir sistem terörist kabul ettiği için normaldir.Bazı laiklerde destekler bu laik kafir düzeni.
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Şeriât sandalına binmedikçe,
Tarikât nehrine girilmez.
Muhabbet ile zikrullah olmadan,
Hakîkât bulunmaz.
İrşâd ile hizmet etmedikçe,
Marifetullah bulunmaz.
Candan mal vermedikçe,
Kurbiyyet hasıl olmaz.
 

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
447
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Şeriât sandalına binmedikçe,
Tarikât nehrine girilmez.
Muhabbet ile zikrullah olmadan,
Hakîkât bulunmaz.
İrşâd ile hizmet etmedikçe,
Marifetullah bulunmaz.
Candan mal vermedikçe,
Kurbiyyet hasıl olmaz.

Helal olsun ne güzel yasmısınız
 

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Mahmut Toptaş / 27 TEMMUZ 2009 PZT
Müslümana terörist muamelesi


Zenci Cumhurbaşkanı Obama'nın ülkesinde zenci bir Profesör, kendi evine girerken beyaz bir polis tarafından "Hırsız" diye yakalanıp sorgulandığı gibi eskiden İslamcı diye bilinen bir Başbakan döneminde binlerce Müslüman, "el Kaide" "Hızb'üt Tahrir" vs. adı altında gece baskınlarıyla yakalanıp sorgulanıyor.

İki yıl önce el Kaide üyesi diye tutuklanan sonra Afganistan'ın haritadaki yerini dahi bilmediği ortaya çıkan bir gencin oturduğu sitedeki insanların baskısı sonunda kiralık evini terk edip başka mahalleye gittiğini site sakinlerinden biri bana söylemişti.

Bu güne kadar yedi yıl içinde kaç tane dini gayreti ve hassasiyeti nedeniyle tutuklanan ve karakolda adına el Kaide veya Hizb'üt Tahrir terör örgütüne üye denilen insan olmuştur.

Ben hesabını yapmadım ama yapılan bütün baskınların ardından üç gün sonra serbest bırakıldıklarını basından okuduk.
"İyi ya işte serbest bırakılmışlar" demenin ne anlama geldiğini bunu diyenin anlaması mümkün değildir.

Onu terör örgütü üyesi diye gecenin sonuna doğru uykunun en derin olduğu bir zamanda kapısının kırılarak girildiği ve yatakta suçüstü yapıldığı zaman anlayabilir.
Burada anlaması da yetmez, üç gün sonra serbest bırakılıp eve döndüğünde "Teröristmiş namussuuuuz" dediklerinde anlar.

Camisinin imamı "Seni çok severim ama başka camide namaz kılsan da bizim hizmetleri engellemesen" dediğinde anlar.

Pazarda sattığı malları tükenince yeniden almaya gittiğinde yeni mal verilmediği, bir daha dükkana uğramaması istendiğinde anlar.

Dini gayreti ve hassasiyeti dini bilgisinin önünde olan bu insanları üç günlüğüne karakola alıp, ardından serbest bırakma da hassasiyetleri eritme, yok etme politikası olmasın.
Ergenekon davasında asit kuyularında eritilen birkaç kişiden bahsediliyor.
Henüz ispatlanmadı ama binlerce değil milyonlarca insanımızın kimliği, kişiliği, gayreti, hassasiyeti eritiliyor.

Dünkü vatan gazetesinde Mehmet Ali Ağca'yla nişanlandıktan sonra İtalyan hukukçu ile evlenen Rabia Kazan, AKP ye teşekkür ediyor ve şöyle diyordu:
"Sizin zannettiğiniz gibi kapalı bir dünyaları yok, ekonomik düzeyi yüksek İslami grubun kadınlarının. Ben o kadar rahat bir İslami kesimin içinden geliyorum ki hep çapkınlık var. Baskıyla kapatılanlar da özellikle daha rahat bir durum var. Tepkililer ve o denli günah korkusu yok. O da bir kadın, bir nefsi var sizin gibi istekleri var. Takmış bir başörtü ama niye bilmiyor. Başı açıklardan daha serbestler, 'Tak' dediler diye takmışlar. AKP'ye teşekkür ediyorum o kadar fazla sosyete İslami kesim türedi ki iş, sayelerinde normale geldi yoksa yobazlık çok daha öndeydi anlayış olarak."

Obama, Medvedev ve Putin'le görüşerek Afganistan'daki Müslümanları öldürmede yardımlaşma kararı aldılar.

Rusya ile Çin anlaşma yaptılar bir defa Çeçenistan'da bir defa da Doğu Türkistan'da teröre karşı tatbikat yapacaklar.

Şu anda dünyayı tek düdükle yönetmek isteyen sömürgenlerin karşısına dikilen güç yalnız ve yalnız Müslümanlardırlar.

Sömürgenlerin dişine dokunanlar kendilerinin dahi bilmediği isimlerle yaftalandıktan sonra etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor.

Başarılı olurlar mı?
Tarihin hiçbir döneminde başarılı oldukları görülmemiştir.
Ebucehilin gözünde deve kadar değeri olmayan Bilal-i Habeşi'nin, bir gün gelip Kabe'nin üzerinde ezan okuduğu gibi dünyanın her tarafında Müslümanlar başarılı olacaktır.
Herkes kazandığının karşılığını bulacaktır.

Biz, yönünü kıbleye dönen, batılılar tarafından adına ne derlerse desinler radikalinden ılımlısına kadar her Müslüman'ın doğrularına sahip çıkmaya, yanlışlarını da uygun bir dille düzeltmeye devam edeceğiz.
 

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Haz 2008
Mesajlar
2,657
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Bu örgütün Ergenekon bağlantısı ortaya çıkarıldı.. İslam her türlü teröre karşıdır.. Müslüman uyanık olmalı ve bazı güçlerin oyununa gelmemelidir.
Selam ve dua ile..
 

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Bu örgütün Ergenekon bağlantısı ortaya çıkarıldı.. İslam her türlü teröre karşıdır.. Müslüman uyanık olmalı ve bazı güçlerin oyununa gelmemelidir.
Selam ve dua ile..
İSLAM CİHAD DİNİDİR.
MÜSLÜMANLARA TERORİST DAMGASI VURAN ABD-İSRAİL HAÇLI SİYONİST GÜÇLERDİR.
MÜSLÜMAN ELİNİ KALDIRSA TERÖR.
HAÇLI SİYONİSTLER MİLYONLARCA MÜSLÜMANI IRAKTA-AFGANİSTANDA KATLETSE DEMOKRASİ.BU ŞEYTANLIKTIR.
MÜSLÜMANLAR MEŞRU SAVUNMA HAKKINI KULLANMAK ZORUNDADIR.
ERGENEKON VE ILIMLI DİYALOGÇU-PAPAZ HAHAM KUYRUKÇULUĞU DÜŞMANIMIZDIR.
TEK YOL İSLAM.TEK ÇARE CİHAD.
Selametle.
 
Z

ZÜHRE_

Bu örgütün Ergenekon bağlantısı ortaya çıkarıldı.. İslam her türlü teröre karşıdır.. Müslüman uyanık olmalı ve bazı güçlerin oyununa gelmemelidir.
Selam ve dua ile..
S.A KARDEŞİM medyadan her duyduğumuza inanmayalım.
ergenekon ayrı bunlar ayrı olduğunu düşünüyorum
bunlar nedir bilemem ama ergenekon olayını bunların üzerine atılıyor gibi
 

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Haz 2008
Mesajlar
2,657
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Bu örgütün Ergenekon bağlantısı ortaya çıkarıldı.. İslam her türlü teröre karşıdır.. Müslüman uyanık olmalı ve bazı güçlerin oyununa gelmemelidir.
Selam ve dua ile..
S.A KARDEŞİM medyadan her duyduğumuza inanmayalım.
ergenekon ayrı bunlar ayrı olduğunu düşünüyorum
bunlar nedir bilemem ama ergenekon olayını bunların üzerine atılıyor gibi

Daha önce Hizbullah adında da türemişti bunlar.. Amaçları islamı kullanarak kötülemek.. Ali kalkancıları, müslüm gündüzleri düzenleyen aynı mantık.. Uyanık olalım, islamın terörle işi olmaz.. Cihad başka birşey bu teröristlerin yaptığı farklı, sakın karıştırmayalım..
Selam ve dua ile..
 

ufuk1335

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Haz 2009
Mesajlar
168
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Zaman ahır zaman ve fitne her tarafı kapsamış kaynıyor. Arkadaslar bu zaman da yapılabılecek en buyuk cıhad nefısledır. Ve emrıbır magruf dur. %99 musluman olan bır ulkede %5 lere kadar dusen namaz kılan sayısı var dın adet halıne gelmıs cumalar bayramlar ınsanlar tv gazete gıbı nefsın hosuna gıden aletlerle oyalanıyor ve ınsanlarımızın coğu gecım derdı ıle yasıyo çoğumuz dınımızı bılmıyoruz bır çare yaşıyoruz. Allahın gonderdıgı kuranı elımızle ıtmısız ondan baska herseye zaman ayırıyoruz.
Arkadaslar emrıbır magruf yapalım huzur ıslamdadır bıldıklerımızı yakınlarımızdan baslayarak anlatmaya calısalım.insallah ıslam alımının dırılısı bu sayede tekrar olucaktır. Dusunsenıze allahı c.c. Tanıyan cehhennemını azabını bılen bu ıslere gırebılır mı rasullahı s.a.v. Anlayan dunyayısını mamur edıp ahıretını unutabılır mı ?
Rabbım rasulunu gonderdıgı kuranını en ıyı sekılde anlamak ve amel edebılmek nasıb etsın

selam ve dua ıle
 

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
El Kaide'ye Yeni Bir Operasyon Dalgası:120 Gözaltı

22 Ocak 2010
16 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda El Kaide'ye üye oldukları iddiasıyla 120 kişi gözaltına alındı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün geçen hafta sonu başlattığı çalışmada, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bazı bilgiler verildi. Bu bilgiler ışığında yeni bir operasyon dalgası başlatıldı.
Ankara, İstanbul, Bursa, Adana, Diyarbakır, Van ve Muş'un da aralarında yer aldığı toplam 16 ilde sabaha karşı eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonlarda Ankara'da 5 kişi, diğer illerde 115 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında örgütün üst düzey sorumlularının da bulunduğu iddia edildi.
Aramalarda örgüte ait çok önemli belgeler ele geçirildiği ve çok sayıda silah elde edildiği de iddia edildi. Ancak geçen gün ATV ekranlarında görüntülenen "ele geçirilmiş" belgeler arasında kitap, dergi, CD gibi yayınların yoğunluğu gözden kaçmamıştı.
-İZMİR-
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, El Kaide'ye yönelik bir operasyon başlattığı bildirildi. Halen devam ettiği söylenen operasyonda, şimdiye kadar iki kişinin gözaltına alındığı ifade ediliyor.
-MERSİN-
Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Mersin Adana ve İstanbul'da düzenlediği operasyonlarda El Kaide üyesi olduğu iddiasıyla 15 kişi göz altına alındı.
-VAN-
Operasyonun Van ayağında, örgütün Van sorumlusu olduğu iddia edilen Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğretim görevlisi ile 4 kişi gözaltına alındı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Van'daki operasyonda, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerleşkesi'nde eğitim gören öğrencilere ve internet üzerinden tanıştığı kişilere, El Kaide'nin propagandasını yapan, bu yolla kazandırdığı elemanları örgütün Afganistan'daki kamplarına gönderdiği iddia edilen YYÜ öğretim görevlisi M.E.Y'nin de aralarında bulunduğu toplam 5 kişinin evinde arama yapıldı.
Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekiplerinin de katıldığı operasyonda, gözaltına alınan 5 kişinin evlerinde bulunan bilgisayarların harddiskleri ile bazı belgelere el konuldu.
-GAZİANTEP-
Operasyonlar kapsamında, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde çeşitli adreslere baskın düzenledi. Arama yapılan adreslerde, aralarında El Kaide'nin Gaziantep il sorumlusu olduğu iddia edilen ismin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulanmaya başlanan zanlılardan birinin Afganistan'a gittiği ve orada askeri eğitim gördüğü ifade edildi.
-SAMSUN-
Samsun'da 4 kişi gözaltına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele daire başkanlıklarının koordinesinde, Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezi ile Çarşamba ve Terme ilçelerinde çeşitli adreslere operasyon yaptı. Arama yapılan adreslerde 4 kişi gözaltına alındı.
İfadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne gönderilecek D.T. ile A.A.'nın Samsun merkezde, M.Y.K.'nın Çarşamba'da, R.Ö.'nün de Terme'de gözaltına alındığı kaydedildi. Öte yandan, Terme'de gözaltına alınan R.Ö.'nün Kocaeli'nde ikamet ettiği bildirildi.
-MUŞ-
Muş'ta 6, Elazığ'da da 8 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah erken saatlerde şehir merkezindeki çeşitli adreslere operasyon düzenlendi. El Kaide örgütüne üye olduğu ve örgütün propagandasını yaptığı öne sürülen 6 kişi gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin, İl Emniyet Müdürlüğündeki sorguları devam ediyor.
-ELAZIĞ-
Elazığ'da da polis ekipleri, il merkezinde 3 eve baskın yaptı, 7 kişiyi gözaltına aldı, aranan bir kişi de geçici süreliğine gittiği Muş'ta yakalandı. Zanlının Elazığ'a getirileceği belirtildi.
Elazığ'da gözaltına alınanların çoğunluğunun üniversite öğrencisi olduğu öğrenildi.
 

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
El Kaideliler, 'ABD-İsrail'e ölüm' sloganıyla adliyede




ADANA -İHA- Adana'da El Kaide'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, El Kaide örgütüne yönelik 4 gün önce merkez Yüreğir ve Seyhan ilçelerinde 25 hücre evine eş zamanlı düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 20 kişinin sorgulaması tamamlandı. Zanlılar, bugün adliyeye sevk edildi. El Kaide'nin askeri kanadı ve örgüte eleman bulmakla suçlanan 20 kişi, emniyet binasından çıkışlarında, "Kahrolsun ABD", "Kahrolsun İsrail", "Zalimler için yaşasın cehennem" şeklinde sloganlar atıp tekbir getirdi.
Zanlılardan biri de kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına "Çekin çekin, alnımız ak, başımız dik. Allah'ın dediği olur" dedi.
Şüpheliler, operasyonda ele geçirilen örgütsel dokümanlarla birlikte adliyeye götürüldüler.
 

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
İstanbul'da 50 adrese El Kaide baskını
images



İstanbul'da, El Kaide'ye yönelik operasyonda 40 kişi gözaltına alındı.


İstanbul'un da aralarında bulunduğu çeşitli illerde El Kaide'ye yönelik düzenlenen operasyonda 41 kişi gözaltına alındı.
El Kaide'ye yönelik çalışmalarını sürdüren terörle mücadele ve istihbarat şube müdürlükleri ekiplerince İstanbul'un da aralarında bulunduğu çeşitli illerde belirlenen adreslere yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Özel harekat timlerinin de destek verdiği operasyonda, Hizbullah'ın üst düzey yöneticisi olduğu gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan Hacı Bayancık'un akrabası Halis Bayancık'ın da aralarında bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı.
Halis Bayancık'ın, El Kaide'ye yönelik bir davada tutuklu olarak yargılandığı İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesince 2009 yılında tahliye edildiği öğrenildi.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt