Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

2.Dua Listemiz.Her Gün 1 Kişiye Dua Edelim (9 Kullanıcı)

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
3....İyiniyet
100 Ya Şafi, 100 Ya Fettah, Fatiha suresini okudum

suda

Kayıtlı Kullanıcı
benim içinde lütfen

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
4............megapixel

Rabbim yar ve yardımcınız sizinkini bı turlu sabah açamadım ( konuyu)
çok yogunum kusura bakmayın
Rabbim dualarınızı kabul etsin..
günahlarınızı affetsin inşallah.
Ne muradınız varsa versin...

mrv111

Kayıtlı Kullanıcı
4............megapixel
Fatiha,3 İhlas,Tahiyyat,Nas,Felak,Rabbena-Atina. duaları okundu..
Ey yüce olan,Ey Kayyum olan,Ey Gaffur olan Yüce Rabbim ! .megapixel kardeşimin ailesi içinde yahut kendi içinde sıkıntıları varsa her türlü sıkıntısı için yardımını talep ediyorum RABBİM, yardım eyle !
Bu dünyada ve ahirette esenlikler nasip eyle..!
ALLAH YAR VE AYRDIMCIN OLSUN İNŞALLAH... :)

Dağ Çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
100 Ya Fettah
100 Ya Mucip okudum.
Rabbim,kabul etsin inşallah.

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşımız görmemiş ismini :)

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
3 ihlas ,1 Fatiha okudum.selamlar

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm eylülll Koskun İyiniyet megapixel kardeşlerim Allah yar ve yardımcın olsun içinde bulunduğunuz sıkıntılardan kurtulup tez zamanda selametine çıkmak yaşamınıza bir düzen bir yön hayırlı bir vesile nasip etsin Rabbim.
Allah ne tez zamanda hepinizin gönül muradınızı vermek nasip etsin Rabbim.
Okuduğumuz yaptığımız dualar sizin için kardeşlerim Allah kabul etsin inşallah.Allah bu okunan Kur'anlar dualara yüzü gözü hürmetine Allah bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip hepimizin dualarını kabul etsin Rabbim.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin Rabbim.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Canım Allah hepizden razı olsun inşallah kişinin kendine yaptığı duadan ziyade kardeşinin gıyabından yaptığı dua daha makbudur amaç Allah rızası için bir karşılık beklenmeden yapılmasıdır Allah kabul etsin inşallah.Canım arada yine isimler vereceğim ama ilk siteye üye olduğum canım kardeşim orkide o sıralar sıkıntıları vardı ne oldu bilmiyorum hiç haber alamadım canım Burcu son dönemde çok sıkıntılar yaşadı sitemize hepimize emeği çok büyüktür canım kardeşim özlem27 o da sıkıntılı bir dönem yaşıyor bir kaç önce babasını kaybetti allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah eşi tarafından haksızlığa iftiraya uğrayıp o kadar sıkıntılar çektiği halde hala sıkıntısı bitmeyen Mehmet kardeşimiz ayrıca elifeslem kardeşimizide ekleyebilirmiyiz Allah kardeşlerimizin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulup tez zamanda selamtlerine çıkmak yaşamlarına bir düzen bir yön vermek nasip etsin Rabbim.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Temiz Ağızla Dua Edin!

Bir Dua

“Vallahi onun duası benimkinden daha hayırlıydı.”

İnsan başkasının ağzıyla dua edebilir mi? Bu bize imkansız görünür. Ama Cenab-ı Hak bir gün Hz. Musa'ya bunun nasıl olabileceğini göstermek üzere:

- Bir şey isteyeceğin zaman bana günah işlememiş bir ağızla dua et, buyurmuş... Hz. Musa:
- Bende öyle bir ağız yok, deyince Cenab-ı Hak buyurmuş ki:
- O halde başkasının ağzıyla dua et. Zira sen başkasını ağzıyla günah işleyemezsin.
- Ya Rabbi, ben başkasının ağzıyla nasıl dua edebilirim?
- İnsanlara iyilik yapmak için gayret et ve hayır dua al. Öyle ki birçok ağız gece gündüz sana dua etsinler. (Mesnevi:3.Cilt /180) Ne güzel bir dua şekli.

Şu anda yanımızda dualarımıza “amin” diyecek bir kardeşimiz olsa nasıl dua ederdik? Rabbimizden neler isterdik? Şöyle bir düşünecek olursak...Dünyayı mı istiyoruz yoksa? Dualarımızın kalitesi ne durumda?

Sa'd Bin Ebi Vakkas r.a. anlatıyor:

“ Uhud savaşında... Bir ara baktım. Abdullah bin Cahş (r.a.) yanıma geldi. Dedi ki:

" Şöyle bir kenara çekilsek, ben dua etsem, sen amin desen; sonra istersen sen dua et, ben amin diyeyim olmaz mı?"

Ben de davetine icabet ettim ve olur dedim. Bir kenara çekildik. Önce ben dua ettim:

" Allah'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli birini çıkar, onunla çarpışalım, ben onu öldüreyim. Böylece hem en büyük hizmeti yapmış olayım, hem de ganimetini alayım" Abdullah Bin Cahş (ra) bu duaya "amin" dedi.

Allah'a yemin olsun istediğim oldu.

Sonra Abdullah Bin Cahş (ra) dua etti:

" Allah'ım! Bugün benim karşıma güçlü, kuvvetli, zorba birisini çıkar. Onunla kıyasıya savaşayım. Sonra o beni öldürsün. Bununla yetinmeyip karnımı yarsın. Kulaklarımı, burnumu kessin. Ve ben o halimle huzuruna çıkayım. Sen bana:

"Kulum Abdullah! Sana verdiğim azaları ne yaptın? Bunları kim böyle yaptı?" diye sorduğunda ben de:

" Ey Rabbim! Emanet olarak verdiğin o azaları yerinde kullanamadım. Haklarını veremedim. Sağlam olarak onlarla senin huzuruna çıkmaktan haya ettim. Bunun için onları senin ve Resul'ünün yolunda harcadım " diyeyim. Sen de bana: " Doğru söyledin " diyesin ve beni affedesin...

Bu duaya amin demek içimden hiç gelmedi. Fakat sözleştiğimiz için amin dedim. Vallahi onun duası benimkinden daha hayırlıydı. Vallahi akşama doğru onu gördüm. Burnu ve kulağı bir ipte sallanıyordu.”

Allah(c.c.) Hz. Musa'ya: "Ya Musa, bana günahsız bir ağızla dua et" buyurdu.

Musa (a.s.) "Ya Rabbi, nasıl günahsız bir ağızla dua edeyim, benim öyle bir ağzım yok ki" dedi.
Allah ü Teala "Başkalarının ağzıyla dua et, çünkü sen başkalarının ağzıyla günah işlemiş olmazsın.
Öyle hareket et ki, insanlar gece gündüz sana dua etsinler. Allah'ın (c.c.) adı temizdir, onu zikreden ağız temizlenir."
Aşağıda en sondaki dua sizin için, tanımadığınız biri tarafından yapılmış bir duadır..

temiz ağızladua edin!

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbiyesir,Ettehıyyatü,Fatiha,3 ihlas,felak,nas,Ayetel kürsi,100 Ya Fettah,100 Ya Razzak inşaAllah

Selam ve Dua ile

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
4...........melek4545

Allah yar ve yardımcın olsun
Rabbim abını butun kotuluklerden kurtarsın hayırlısıyla evine gelmeyi nasıp etsin
Rabbim gunahlarını af etsin dualarını kabul eylesin inşallah...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı günler diliyorum.
1 yasini şerif okudum.
Allah kabul etsin.
Selametle kalın.

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Canım Allah hepizden razı olsun inşallah kişinin kendine yaptığı duadan ziyade kardeşinin gıyabından yaptığı dua daha makbudur amaç Allah rızası için bir karşılık beklenmeden yapılmasıdır Allah kabul etsin inşallah.Canım arada yine isimler vereceğim ama ilk siteye üye olduğum canım kardeşim orkide o sıralar sıkıntıları vardı ne oldu bilmiyorum hiç haber alamadım canım Burcu son dönemde çok sıkıntılar yaşadı sitemize hepimize emeği çok büyüktür canım kardeşim özlem27 o da sıkıntılı bir dönem yaşıyor bir kaç önce babasını kaybetti allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah eşi tarafından haksızlığa iftiraya uğrayıp o kadar sıkıntılar çektiği halde hala sıkıntısı bitmeyen Mehmet kardeşimiz ayrıca elifeslem kardeşimizide ekleyebilirmiyiz Allah kardeşlerimizin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulup tez zamanda selamtlerine çıkmak yaşamlarına bir düzen bir yön vermek nasip etsin Rabbim.

Ben isimleri yazıyım ama
Bana hepsinin ismini teker teker yazsan abla benım kafam karıştı :)
sen yaz ben hemen düzeltirim yanlışsa
Rabbım yar ve yardımcıları olsun

Dağ Çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı

Canım..yanlış hatırlamıyorsam..Orkide Bursa da oturan arkadaşımızdı
Onun bi bebeği oldu..oğlu vardı..bir de kızı oldu..Allah,bağışlarsa
İyiyidi kendisi..bi sıkıntısı olduğunu sanmıyorum.

Dağ Çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı

100 Ya Fettah
100 Ya Latif okuyorum
Rabbim,kabul etsin inşallah.

halimeerkan

Kayıtlı Kullanıcı
halimeerkan beni de eklerseniz sevinirim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt