Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

19 yasinda bir genc önerilerinizi istiyor (1 Kullanıcı)

ramazan-90

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm,

ben buraya yeni üye oldum ve bu yazdigimda ilk mesajimdir.
Almanya/Münih 'den katiliyorum o yüzden türkcem belki yeteri kalmaz yazilarim bozuk olabilir, kusuruma bakmayin!

Benim bi derdim var bir sikintim var onu size acmak istiyorum, cünkü biliyorumki tek cagresi Din le cözülür.

Önce kendimi tanitiyim.
19 Yasindayim ismim Ramazan Münihde yasiyorum bu sene liseyi bitirdim(almanyada gec bitiyorda)

Benim sorunum aslinda sorunum olmamasiyla basliyor

Ben islami sekilde yetistirilmis birisiyim, ailem sagolsun.
Bir yila kadar da cok iyi mutlu yasiyordum, namazlarimi kiliyordum, iyi bir insan olmaya calisiyordum, huzurluydum... Icimde öyle bir his tasiyordum ki , öyle bir yakinlik duyuyordum ki allaha karsi bunu anlatmak imkansiz.
Herseyde allaha dayanir allahdan dilerdim, sabir isterdim, ve bu sekildede cok mutluydum.
Ama son bir yilda yavas yavas bu yolu terk ettim, cok yavas yavas gerceklesti olaylar. Bu duruma nasil geldigimi bir ay kadar önce fark ettim. Önce bir vakit namaz sonra iki vakit azaldi. Sonra hosgörülük. Sonra Mutluluk. Sonra Huzur. Sonra beni en cok yikan. Allaha yakinligim. Hepsi GITTI.
Gencligin saptigi bazi yanlis yollara sapdim, cinsellik gibi. Alkol veya Eroin gibi bir derdim yok allaha sükür. Ama bu dedigim dert, beni burda utandirsada beni imanimdan allahdan kopardi. Cok pismanim geri dönmek istiyorum, yine seytana uyuyorum. Kuran okuyorum o eskiden aldigim lezzeti alamiyorum, namaz kiliyorum o eskiden aldigim huzuru alamiyorum, hosgörülü olmak istiyorum iyi olmak istiyorum olmuyor. Öfkeliyim Siniriliyim ümitsizim.
Kitap okuyorum olmuyor, namaz kiliyorum olmuyor, kuran okuyorum olmuyor, sanki hic bir sey yapmamis gibi hissediyorum sonra kendimi. BU COK ACI BIRSEY ANLATAMAM.

BEN ESKI BEN OLMAK ISTIYORUM BU ALLAH YOLUNU TERK ETMEK ISTEMIYORUM; YOKSA INSAN ÜMITSIZ OLUYOR HAYATTAN BIR BEKLENTISI KALMIYOR :(:(:(:(

BAna yardim edin ltfen...

armour

Kayıtlı Kullanıcı
duadan başka nasıl yardım edebiliriz ki??kardeşim rabbim adının hatrına senin yar ve yardımcın olsun inşallah dualarımızdasın daha gençsin her şey iiii olur inşallah sabır ve dua çaresi bunu unutma.....en emin olana emanet

katrenur

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanların ibadetleri konusunda kendisini eksik hissettiği yada yaptığı ibadetten zevk almadığı dönemleri az veya çok bazı müslüman kardeşimiz yaşar. Önemli olan bunun idrakinde olmak .Yazılarından okuduğum kadarıyla sen bunun farkındasın .Bundan sonra yine iş sana düşüyor.Rabbime dua etmekten ,namaz kılmaktan uzaklaşmayacaksın aksine daha fazla ibadetlerine önem vereceksin.Seni doğru yolda daim kılacak arkadaşlar edinmeni vede onlarla daha fazla vakit geçirmeni tavsiye ederim.Şunu hiç unutmaki bazıları bunu ifade etmekte zorlansada çoğumuz bu dönemleri geçirmişizdir.Yine yüreğinin sızısını dindirecek olan RABBİMDİR.

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim ALLAH'a sığın o cok büyük bol bol dua et RABBİM yardımcın olsun kardeşim dua ile....

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardesım. ben de nacizane hakkındakı dusuncelerımı yazmak ıstedım.

bazı cevrelerımızde de duydugum, gordugum durumdasın. genclık hevesıne dalmış

olabılırsın ablacım. anlayabiliyorum seni.yaşın tam da o delikanlı yaslarda. Rabbımızın

gazabı buyuk oldugu gıbı

rahmetı de cok buyuktur ablacım. sakın ümitsızlıge düşme. bak Kuran-ı Kerimde de:

(Benden onlara) De ki: "Ey kendi aleyhlerinde olmak üzere ölçüyü taşıran kullarım. Allah'ın

rahmetinden umut kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları bağışlar. Çünkü O

bağışlayandır esirgeyendir." (39/53) buyurulmaktadır.

sen de bol bol tövbe et kardeşim, bir daha aynı hatalara düşmemek için Rabbimize söz ver

inşalllah. Kuran-ı Kerimimizde yine:

2/222: ... Allah, çok tövbe edenleri sever...

9/118: ... Şüphesiz ki Allah TEVVÂB'tır, Tövbeleri çok kabul edicidir, RAHÎM'dir, merhameti

sınırsızdır. buyurulmaktadır.

Dualarımdasın kardesım.

Allah a emanet ol.

Selametle...

Ayşegül00

Kayıtlı Kullanıcı
allah yar ve yardımcınız olsun kardeşim....

C

ceylin2009

Yazdiklarini okudum ve duygulandim,ne mutlu sana diye baslamak istiyorum ..Ne mutluki güzel bi aileye sahibsin,ne mutlu sanaki dogru yollun hangisi oldugunu biliyorsun ,ne mutlu sanaki kendini elestirebiliyorsun ,ne mutlu sanaki bunlari genc yasinda anlamis idrak ettmissin..bende almanyada köln sehrinde yasiyorum ,benimde ifadelerim belki kelimelerle yeterli olmuyordur ama gönül gözü vardir,ki ifadeye bile gerek kalmaz..

Allah hepimizin yardimcisi olsun..

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Helal ve Haramı bilip.Haram yolları terk etmen gerekir kardeşim.
Haramlarla meşgul olmaz Haktan ve hakikatlerden uzaklaşmana neden olur.

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim
çevrendeki insanlar veya arkadşlarının yüzünden bu duruma gelmişsin belli
çünkü insanın çevresi arkadş ortamı düzgün olursa sende öyle olurdun
Kuran okuyorum dua ediyorum namaz kılıyorum diyorsun bunları hep yap
ve Allah a yaptıkların için tövbe et o tövbeleri kabul edendir
Allah yolunda ilerleyip kendine iyi çevre edinirsen bu durumunun düzeleceğine inanıyorum
Allahım yar ve yardımcın osun
selam ve dua ıle

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı geceler kardeşim, tövbe , her an her saniye tövbe,
Allah içine rahatlık versin,
Allah azimüşşandır, affedendir, vedud ,dur sevendir, rahman ve rahimdir, merhamet edendir,
aslı temiz olan aslına döner, senin aslın temiz anlattığına göre kardeşim, sende aslına döneceksindir inşallah,
yaşadığın şeyler, seni rabbine dahada yakınlaştırmak için bir imtihandı varsay,ki öyle,
insan elindekinin değerini elinden gidince anlıyor,
sende anlamışa benziyorsun....
haz alamaman kendini affedememenden olmasın sakın,
NE OLURSAN OL GENE GEL DİYOR HAZRETİ MEVLANA,
BİN KERE TÖVBENİ BOZSANDA GEL DİYOR,
HADİ SENDE TOPLA KENDİNİ, BAK GECE NAMAZLARINI KIL VE KAÇIRMA ,
O ARADIĞIN HUZURU ,O MUHTEŞEM VAKİTTE VE SECDEDE YAKALAYACAKSIN İNŞALLAH
selam ve dua ile kardeşim..

_YUSUF_

Yönetici
Ve Aleyküm selam
Kalp günah işleyerek kararır ve artık bazı şeyleri göremez hale gelir.
Kalbi temizlemek ise basit değildir ancak zikirle kalp temizlenir.Devamlı kalbi zikir halinde bulundurman gerekir.Günahlardan kaçarak işe başlayabilirsin namazına tad almasanda tabiki devam etmelisin yediğine dikkat etmelisin (helalinden yemelisin) az yemelisin çok yemek kalbi katılaştırır az uyumalısın.İlim öğrenmeye gayret etmeli uğraşmalısın.Geceleri teheccüde kalkıp teheccüd kılmalı ve bol bol ''La İlahe İllellah'' zikrini okumalısın bunları yaparsan kendindeki düzelmeyi farkedeceksindir.
Allah'u teala yardımcın olsun
Aşağıdaki konu sana yardımcı olacaktır.
http://forum.islamiyet.gen.tr/nasihatler/65649-kendi-nefsini-bilmek.html

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşim Allah yar ve yardımcınız olsun içinde bulunduğunuz sıkıntılardan çıkmazlardan kurtulup tez zamanda selametinize çıkmak yaşamınıza bir düzen bir yön hayırlı bir çıkış kapısı nasip etsin Rabbim.
Allah doğru yoldan ayırmasın doğru yoldan ayrılanları doğru yola iletip hidayete erdirmek nasip etsin Rabbim.
Allah büyük kardeşim Allah nelere Kadir'dir O'nun hazinesinde neler bulunur Allah bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip dualarımızı kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
Bol bol salavat tövbe çekin kardeşim Allah Affedici Affetmeyi sever onun için dua edin Allah kabul etsin.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak nasip etsin kendi rızası için.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Sen ölmedikten sonra Tevben Kul hakkı heriç her zaman kabul buyurur ya Rahman Ya Azizdir o kendisine gelen tevbeleri geri çevirmeye kıymaz hiç bir müminin tevbesini geri çevirmeye kıyamaz.İçten bit tevbe senin günahlerını marifet eder hüce Rahman buyuruyor kim yaptığından pişman olup tevbeye gelirse ben onun tevbesini kabul buyururum. Şüpesiz Allah tevbeleri işitip affedendir. Günde 1 saat kuran okuyorsa 2 saat yap ya Rahman güzeller güzellidri kuranı okuyuanı sever
Kimi zaman zina etmiş Kimi zaman Küfretmiş Kimi zamanda karısını dövmüş içki işmiş sarhoş olmuş ama sonra tevbe edip Allah dostu olanlar varya onlardan ders ve ibret al .

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşlerim,
Bu kardeşimiz için önerebileceğiniz,dua,ayet,esma,zikir varsa lütfen okuyalım,inş.RABBİM kabul eder pırıl pırıl kardeşimiz kurtulur,eski huzuruna kavuşur.
Selam ve Dua ile

Emine Emel

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. kardeşim
kardeşlerimin de dediği gibi hepimiz kuluz bunu unutma
ve biz mükemmel değiliz. bilerek yada bilmeyerek
nefsimize yenik düşerek yaptığımız hatalar var ablacım bu sana özel bişey değil
bunuda unutma önemli olan farkında olup tövbe etmen
zevk alamaman kendini affedememenden ileri geliyor olabilir edam kardeşimin dediği gibi
inatla ibadedtine devam et ve deki rabbim benim yanımda tövbe ettim rabbim beni affeder inşallah de ve devam et namazına dualarına
bizde senin için dua edeceğiz kardeşim
rabbim yar ve yardımcın olsun..
selametle

YaralıGönül

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm Selam kardeşim.
ne güzel bir kardeşimizsin ki bu genç yaşında gönlündeki Allah sevgisinin azaldığını hissetmiş ve pismanlığın verdiği büyük ızdırapla tekrar yönelmeye çalışıyorsun.
Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.
Allah, aşkını , tekrar gönlünde yaşatması dileğiyle.
Allah a emanetsin.
selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt