Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

11Yillik yuvamiz yikiliyor, Allah rizasi icin bosanmak istemiyorum dualarinizi bekli (3 Kullanıcı)

k.serap

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm,
araniza yeni katildim. Önce Allah sonra desteginize dualariniza ihtiyacim var.

Kocam ile ramazan ayinin ilk günlerinde cok basit bir sebebten dolayi tartisma yasadik o aksam beni terk etti ailesinin yanina gitti. Beni ramazanda gurbettde yüzüstü ortada birakti gitti.
Ailesi hic yardimci olmuyorlar, hic baristirma girisimi yok. Ailesi beni tek tarafli yani dinlemeden sucluyorlar. Namusuz degilim, hep kavga cikariyormusum. Evet esime is aramasini söylerdim, bir süre sonra benimde sinirlerim bozuldu kapiya haciz memurlari geliyor ikidebir. Onun hicmi hatalari yok deyince, kaynanam ne yapacan onu ozaman hataliysa niye istiyorsun diyor? Duyduklarima inanamiyorum..Rabbim sahit cok canimi yakiyor bu suclamalar. Yuvam yikilmak üzere hayatim bir anda sarsildi. Ne ariyor ne soruyor. Allah sahit cok sikintilar icindeyim. Herseye ragmen yuvamin bozulmasini yinede istemiyorum cünki kocami seviyorum.
Bu durumu Allah kimseye yasatmasin cok zormus..Allah`in hanimlariniz size benim emanetimdir demesi sanki onu hic etkilemiyor. Ben arayinca cok sinirli ve kirici davraniyor,yalvarmalarima ragmen hic merhamet göstermiyor. Gerci baya bir mpddet dinliyor ve konusuyor ama hep tek tarafli suclaniyoum. Rabbimden sabirlar diliyorum dua ediyorum durumumuzun düzelmesi icin. Aklima 11 yillik evliliyimizde yasadigimiz güzel anlar geliyor. Calismiyordu ben onu terk etmedim, hastalandi ben yine terk etmedim. 2 hafta ailesinin yanina tatile gitmisti döndükten 7 gün sonra onlarin yanina kacti, sanki bahane ariyordu gitmek icin. Sonucta bir ötobüs bileti icin basladi bu olay, alamayiz dedi ekonomik durumumuz iyi degil dedi. Bu biletlerde indirimli bu sekilde alininca. En azindan carsiya is aramak icin bile gitmek icin isimize yarardi. Veya bunalinca bir disari cikmam degilmi? Ozaman ben kendi paramla almak istediyimi söyledim, sokak ortasinda bana bagirdi "senin kaprislerini cekemiyorum "dedi ve evin anahtarini istedi gitti. Ben yapma etme sokak ortasinda desemde arkasina bile bakmadan gitti cagirmama ragmen. Ben carsiya gitmeye karar vermistim. Ev döndüyümde evdeydi ona sokak ortasinda neden rezilik cikardigini sordum. Kizmaya basladi, bende elimdeki 50 gramlik örgü yumagi vardi, yumagi tepki olarak ona dogru attim. Karsiliginda öyle bir tokat yedimki inanamadim. Agladim, aglarken belki fark edip gönlümü almaya calisir diye düsündüm ama malesef aglamam bile etkilemedi onu, bir müddet kivrilmis bir sekilde aglayark koltukta kaldim. Ondan sonra sen bana vuramazsin diye ben üstüne gittim. Cünki dayanamadim artik. Ben ona yün atarken o bana sille atiyor yüzüme hic beklemediyim bir anda. Basimi öne eymistim. En fazla oda yünü geri iyade atabilirdi. 50gr. Yün nekadar can acitabilirki?Ben sonra telefonda görüstüyümde bir yün icin bana vurdun dedim, oda o anda onun yün oldugunu frak etmedim dedi. Ama simdi fark ettin neden telafi etmye calismaz? Yoksa niyetmi bask idi?? Yani Insan 11 yillik esini nasil böyle bir anda birdaha aramaksizin unutup arkasinda birakip gidebilir anlamiyorum. 2 gün önce baliga gitmistik beraber, cok güzel vakit geciriyorduk, güldük eylendik. Bana disari cikmak iyi geldiyi icin doktorumunda tavsiyesi, belki cok israr etmis olabilirim cikalim diye. Ama kac sene tatile gitmiyordum rahatsizim diye.Kocamda iki hafta tatilden yeni gelmisti hemde..bu ne sinir tatil sonrasi??...Tam iyi oluyordum kendime gelioyrdum sagligim züzeliyor derken, bir anda nasil böyle oldu anlayamadim. 2 Haftalik tatile gittiyinde onda degisiklikler oldugunu fark etmistim. Tatil öncesi ve herzaman saclarini ben keserdim. Gel keseyim rahat olursun düzgün olur dedim yine her tatilden önce yaptiran, "yok ya ne gerek var onudami düsüneceksin simdi, orada giderim" dedi.
Bende peki dedim. Tatilden dönünce hep birbirimizi veya babamlar bizi veya kocami havaalanindan hep almaya giderdik arabayla. Bu nerdeyse hep böyleydi. Havaalani eve nerdeyse 1bucuk saat uzaklikta. Türkiyeden aradi "baban veya sen almaya gelmeyin ben kendim gelirim" dedi. Neyse tatilden sonra kocami kapida karsiladim cok mutluyum, kapida uzunca bana sarildi. Okadar uzunduki bir an düsündüm bu ilk defa degilki 2 haftalik tatile gidisi?? hemde bu senede ilk gitmiyordu ailesinin yanina. Tuhaf buldum ama konduramadim tabi. Ondan sonra dizime uzanmak istediyini söyleyince iyice süpelendim. Sanki veda ediyordu kendince gizliden.öylece sarildigina saskinlikla baka kaldim..Annesini babasini arayip haber verdinmi diye sordum eve vardigini."Evet hava alanindan aradim babam cikti ona söyledim, annem carsidaydi" dedi.
Neyse aksam cok yorgun oldugunu yatmak istediyini söyledi yatti. Bir müddet sonra kaynanam aradi. Vardimi diye merak etmis?
Ben uyuyor dedim cok yorgundu galiba benide uyandirma demisti. Ben kocama sordum sizi aradimi diye ucaktan iner inmez babamla görüstüyünü söyledi dedim. Evet carsidaydim ben konusmadim dedi merak etmis kaynanam (daha yeni yanlarindan geliyor!) Ekonomi olsun diye hic evimizi, beni aramayan kaynanam cep telefonunla bizi yani yurt disni ariyordu? Neyse Tel kapatiktan yaklasik 10 dakika sonra düsündüm, simdi oglunu annesinden esirgedim gib oldu, halbuki uykusu cok vardi ve bana tembih etmisti diye uyandirmamistim oysaki, sonrada kocami uyandirip annesini geri aramasini söyledim. Allah razi olsun uyandirdigin icin dedi. Sonra geri aradi tekrar yatti. Kaynanamin sesi ve tavri diyer görüsmelerimize göre farkliydi. Babasina ayri annesine ayri evine vardigini bildirmezdi simdiye kadar. Acaba planini ugulamasi icin cesaretmi verdi onuda bilemem. Sonraki tutumundan dolayi simdi bunlari düsünüyorum, evliliyimizin konusmalarimizin en ince detyina kadar biliyorlardi. Bunu kissa bir sürede anlatmis olamaz. Ve kaynanam olsun Kayinpederim olsun veya kardesleri, hic kimse ama hic kimse olumlu baristirmaya yönelik konusmadilar. Tam aksine, ayrilinca dost kalalim demis annesi anneme. Bazi farkliliklarin oldugunu fark etsemde konduramadim. Benim yanilgimdir deyip üstünde durmadim.

Bir sene önce ramazan ayinda aynisi benim kiz kardesimin basina gelmisti (gerci kocasi onu aldatmisti,bende öyle birsey bilmiyorum kimsenin günahini alamam). 3-4 ay öncede esimin agabeyi 20 küsür yillik evlilikten sonra (2 cocuklu) ayrildilar. Neler oluyor anlamiyorum. Bu durumdanmi cesaret aldli bilmiyorum? Cocugumuz yok buda bir sebep olabilir. Gerci sorun olmadigini söylerdi hep ama artik ne düsünecegimi bilmiyorum. Bilgisayarinda mart 2012 ayinda kesin dönüs icin arastirmalarini buldum.Kesin döyüste ne gibi hazirliklar gerekiyor onu arastirmis. Kayit tarihi Mart ve ramazan ayindada beni ortada birakip gitti. Bu parayi kesin dönüs yapinca alabiliyorsun.Peki bana neden sende yanimda gel demedi?? Yeni yilda demisti gel diye ama 2ay icinde nasil lapbadanak hoc hazirlik yok öyle kesin dönüsmü olur bu yüzden korktum istemedim. Ama insan önce karisini alistirmazmi. Güvenini kazanmak icin önce orada yapacagi isi ve sigortalari ayarlamazmi? Bana ve bize firsat ver diyorum yuvamizi yikma diye az yalvarmadim.Ise yarasa yine yaparim. Ben Allah katinda huzurlu olmak icin, hesap soruldugunda evet yuvam icin ben mücadele ettim. Ben bu durumda kocama nasil hakkimi helal ederim?? Bugün mahkemeye vermis oldugunu ögrendim TC.Kimlik numarasinla.Gerci söylemisti ama. Arilacagini bile ben aradimda ögrendim kendi bile aramadi. Aramamak icin su an kendimi zor tuttuyorum. Yuva yikiyor ortada sebep yokken inat ugruna!Sizce aramalimiym kocami?

Ben bu olanlara ragmen kocamdan ayrilmak veya bosanmak istemiyorum. Kocami seviyorum. Öyle kötü biride degildi? Ne olduda böyle oldu? Merhameti vardi, beni sevdiyini söylerdi, ama simdi öyle degil. Allah ikimizide hidayete erdirmesi icin aklimiz basina gelip biranönce pisman olmamiz icin dua edin bize. Bosanmak helalmis deyip beni harciyor. Oysaki sartlari yokmu ayriliginda? Dinen bosamadi. Allahin sevmediyi buguz ettiyi helallerden degilmi bosanmak?Ars titrermis yuva dagildiginda! Inanin ailemin ve benim Ramazan ayimiz mahfoldu burnumuzdan geldi. Hastaneye bile düstüm. Onlar birsey yokmus gibi oruc teravilere devam. Tamam ama hicmi ibadet sirasinda ettikleri zulüm akillarina gelmedi? Kendi kizlarina böyle yapilsaydi hoslarinami giderdi? Kiyameti koparirlardi herhalde.
Allah dostlari, bizden ve yuvamizin kurtulmasi icin dualarinizi sizden bekliyorum Allah c.c.rizasi icin. Rabbimden insallah hepimizin günahlarinin bagislanmasini ve yine tekrar karikoca olarak bir arada sevgi mutlu ve huzur icinde yasamamizi nasip etmesini hayirlisiyla diliyorum yalvariyorum.Sisdende ricam böyle dua etmeniz Rabbim ins. hayir degilse hayira cevirsin bu durumumuzu. Allah hepinizden razi olsun kardeslerim. Allaha emanet olun ins.

uzun oldu kusura bakmayin

Benim adim: Serap
esiminkide: Abdulkadir

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam, hoşgeldin Serap ablacığım. :a45:

Ben uzun yazıları okumayı hiç sevmem ama hemencecik okudum ve de bu yazından çok etkilendim. Dua etmez miyiz hiç ? :a45::a45::a45::a45:

Belki de böylesi daha hayırlıdır, Allah bilmediklerimizi de biliyor çünkü...

Dualarım seninle Serap ablacığım, senin için hergün dua edeceğim, her gün.

Üzme kendini olur mu? Kendine çok iyi bak...

k.serap

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam, hoşgeldin Serap ablacığım. :a45:

Ben uzun yazıları okumayı hiç sevmem ama hemencecik okudum ve de bu yazından çok etkilendim. Dua etmez miyiz hiç ? :a45::a45::a45::a45:

Belki de böylesi daha hayırlıdır, Allah bilmediklerimizi de biliyor çünkü...

Dualarım seninle Serap ablacığım, senin için hergün dua edeceğim, her gün.

Üzme kendini olur mu? Kendine çok iyi bak...

Allah razi olsun Seda kardesim.Benim kardesimin adida seda,Rabbim darda birakmasin kimseyi insallah. Allahim yar ve yardimcimiz olsun insallah. Icim cok yaniyor.
Hic iyi günlerimiz olmamiscasina suclanmak agir geliyor. Sakinlestiricide fayda etmiyor artik. Afedersin Midem tutmuyor artik. Namazlarimda banyoya kosmaktan zorlaniyorum artik midem kabul etmiyor bu zulümü.Zamana birakalim dedmisti kendide anneside.Ama mahkemeye vermis. Bu nasil zamana birakmadir. Geri cek ne olursun dedim, cekemem verdim mahkemeye diyor.Bu durum düzelirmi? Gerci Allah nelere kadirdir Rabbimiz.Insallah hayrira cevirir baristirir bizi. Rabbimden ümit kesmiyorum.Cok zormus...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt