Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

๑ ÖLÜM, Bizlere Nasıl Seslenir ? ๑ (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleyküm ... paylaşımınız için allah celle celaluhu sizden razı olsun ...

allaha emanet olunuz ...

Ve aleyküm Selam değerli abimiz.
Rahman c.c cümlemizden razı olsun inşallah..
Yorumunuz için teşekkür ederim. Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünleyküm canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun ...
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım ...
ALLAH c.c. emanet olun ...selam ve dua ile...

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim

''Şüphesiz Allah , kendi yolunda kenetlenmiş bir duvar gibi saf bağlayarak

savaşanları sever.''

(saff - 4)

Selamın Aleyküm Aliye Kardeş ...
Yukardaki ayetin önemini bugünlerde daha dikkat çekici buldum ve günün ayeti forumuna yeniden yazdım .

Bir duvarda tuğla gibi kenetlenmiş olabilmeyi Mevlamız nasip eylesin.
Kardeşlerimizin acılarını bizlere uyanma gayreti kılsın inşaAllah .
Selametle kalasınız...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Bismillahirrahmanirrahim

''Şüphesiz Allah , kendi yolunda kenetlenmiş bir duvar gibi saf bağlayarak

savaşanları sever.''

(saff - 4)

Selamın Aleyküm Aliye Kardeş ...
Yukardaki ayetin önemini bugünlerde daha dikkat çekici buldum ve günün ayeti forumuna yeniden yazdım .

Bir duvarda tuğla gibi kenetlenmiş olabilmeyi Mevlamız nasip eylesin.
Kardeşlerimizin acılarını bizlere uyanma gayreti kılsın inşaAllah .
Selametle kalasınız...

Ve aleyküm Selam Kıymetli Abimiz.
Amin inşallah güzel dualarınıza.. Rahman c.c razı olsun, sevabınızı yazsın inşallah.. Bu foruma da eklediğiniz için çok teşekkür ederim.. Bu ayet-i celileyi tahakkuk ettirmeye çalışmamız gereken bir zamandayız.. Ümmet olunamayışın bir faturasını daha ödüyor şimdi masum kardeşlerimiz.. Rahman c.c bizleri kenetlendirsin, ümmetimizin şerefi ve selameti için cehd edenlerden eylesin inşallah.. Amin, amin..
Zaman, ümmet eksenli işler başarma zamanıdır.. Mevla c.c, cümlemizi muvaffak kılsın inşallah..
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim değerli abimiz.. Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Ölüm sizi her an yakalayabilir.

Kimbilir o an, belki de şu andır ya da size çok yaklaşmıştır.

Belki de bu satırlar ahlakınızı yeniden düşünmeniz için ölümünüzden önce size tanınmış son bir fırsat, son bir hatırlatma, son bir uyarıdır. Siz bu satırları okurken bir saat sonra hayatta kalacağınızdan emin olamazsınız. Bir saat sonra hayatta olsanız, bir sonraki saate erişeceğinizin hiçbir garantisi yoktur. Saat değil bir dakika, hatta bir saniye sonra bile hayatta olacağınız kesin değildir.Ölüm size, büyük bir ihtimalle, bir dakika öncesinde ölmeyi hiç aklınızdan geçirmediğiniz bir anda gelecektir.

Mutlaka öleceksiniz, tüm sevdikleriniz de ölecek, sizden önce ya da sonra mutlaka ölecekler. Bundan 100 sene sonra dünya üzerinde sizin tanıdığınız hiçbir canlı insan kalmayacak...

mervenur16

Kayıtlı Kullanıcı
O seni, senin sevdiğinden çok sevenin emri geri çevrilmez bilmez misin, bilmez misin?
sağol emeğine sağlık.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Hiç şüphesiz, göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır. O, diriltir de, öldürür de. Size O'ndan başka ne bir dost vardır, ne de bir yardımcı. (TEVBE/116)

Aranızda ölümü takdir eden biziz ve bizim önümüze geçilmez. (VAKİ'A/60)

De ki: Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm hep âlemlerin Rabbi Allah içindir. (EN'AM/162)

Biliniz ki Allah yer yüzünü ölümünden sonra diriltir. Belki aklınızı kullanırsınız diye size âyetleri açıkladık. (HADİD/17)

Şimdi bak Allah'ın rahmetinin eserlerine! yeryüzünü ölümünden sonra nasıl diriltiyor? Şüphe yok ki O, mutlaka ölüleri diriltir. O her şeye kâdirdir. (RUM/50)

De ki: "Sizin kendisinden kaçtığınız ölüm, muhakkak sizi bulacaktır. Sonra görünmeyeni ve görüneni bilene döndürüleceksiniz. O size (bütün) yaptıklarınızı haber verecektir. (CUM'A/8)

De ki: "Eğer ölümden veya öldürülmekten kaçıyorsanız, kaçmak size asla fayda vermez. Vereceğini var saydığınız takdirde de ancak pek az faydalandırılırsınız." (AHZAB/16)

Değerli kardeşim, çok teşekkür ederim.. Konuyla ilgili ayetleri eklediğiniz için Rabbimiz c.c razı olsun inşallah.. Rabbimize emanet olunuz. Selam ve Dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
[SIZE=+1]Allah'ın diriliği ve ölümü yaratmasının sebebi

[/SIZE]
"O, hanginizin daha güzel amel yapacağınızı denemek için ölümü de dirimi de takdir edip yaratandır" [SIZE=-1](Mülk, 2)[/SIZE]
Bir hayatın arkasından ölümün ve onun arkasından diğer bir hayatın karşıt olarak yaratılması, insanların bu ikisi arasında iyi bir çalışma gayretiyle Allah'ın mülkünde güzel bir işçi, yüksek bir görevli olmak üzere yarış için bir imtihan meydanına çıkarılmaları hikmetine, bu da hayattan hayata, güzellikten güzelliğe bir yükseliş nizamı ve en güzel amellere daha güzeliyle mükafat vererek ileride bambaşka bir hayata ulaştırılmaları gayesine yöneliktir.
"Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım." (Zâriyât, 51/56)
"Ben gizli bir hazine idim tanınmak istedim ve tanınmak için de mahlûkatı yarattım." (Kutsî Hadis)

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
ilk mesajdaki resimde heybem taş dolu bekle beni israil yazıo .... ne kadar düşündürücü!!!!

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ilk mesajdaki resimde heybem taş dolu bekle beni israil yazıo .... ne kadar düşündürücü!!!!

Haklısınız kardeşim..

Allah c.c'nin bir mucizesidir ki, sadece sapanla savaşabilen kardeşlerimize, SİYONİST İsrail'in füzelerle ve tanklarla saldırması, İsrail'in kocaman bir korkak olduğunu ispatlıyor bizlere.. Korktuğu için bu kadar saldırıyor, korktuğu için karşısındaki, kendisinden teçhizat olarak zayıf olmasına rağmen, ondan kat kat fazla teçhizatlar ile üzerine saldırıyor.. Elbette ki ''korkan, saldırır.''

Bu cesaret olabilir mi? Eşitlik olabilir mi? Tüm imkansızlıklarına rağmen sadece sapanla mukabele edebilen kardeşlerimizi yok edemiyorlar, Allah c.c'nin izniyle de yok edemeyecekler..
Rabbimiz c.c'nin yardımı kardeşlerimizle olsun inşallah..Selam ve Dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamünleyküm canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun ...
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım ...
ALLAH c.c. emanet olun ...selam ve dua ile...

Ve aleyküm Selam canım ablam..
Rahman c.c cümlemizden razı olsun inşallah.. Teşekkür ederim..
Rabbimize emanetsiniz.. Baki Selam ve Dua ile..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim eline ve emeğine sağlık çok güzel konular ve paylaşımlar...
Allah razı olsun ...Rabbim her daim güçsüzün yanındadır...
Alma mazlumun ahını çıkar ahesta ahesta...inşaallah din kardeşlerimizin ahıda yerde kalmayacak...
selam ve dua ile kalın...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
"Mü'minin hediyesi ölümdür" Bunu şu hikmete binaen söylemiştir. "Dünya mü'minin hapishanesidir. Çünkü mü'min, dünyada nefsinin şiddetinden, şehvetlerinin riyazetinden, şeytanın müdafaasından ötürü sıkıntıdadır. Bu bakımdan ölüm onun için bu azaptan kurtulmaktır. Kurtuluş ise, onun hakkında hediyedir; zira Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
"Ölüm her müslüman için kefarettir."

Hz. Enes (R.A)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
SELAMÜN ALEYKÜM EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN.ALLAH ECRİNİ VERSİN İNŞAALLAH.GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ SELAM VE DUA iLE

Ve aleyküm Selam kardeşim.
Rahman c.c cümlemizin ecrini en hayırlısıyla lütfeylesin, rızasına nail eylesin inşallah..Yorumunuz için teşekkür ederim.
Rabbimize emanet olunuz. Selam ve Dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt