Dedem biz küçükken bize geldiğinde dini hikayeler anlatır; biz de ( kardeşim ve ben ) can kulağı ile dinlerdik. Dedem ak sakalı göğsüne kadar uzamış nur yüzlü bir dedeydi :a15: Abdest almasına yardım eder, su dökerdik ama ayaklarına sıra gelince suyu elimizden alır kendi dökerdi, nedenini şimdi hatırlamıyorum... Bazen sabahlara kadar ALLAH diye diye döner zikir ederdi... Dedemin şimdi sağ olup bizimle beraber olmasını çok isterdim, küçükken anlattığı şeyleri daha iyi anlar ve unutmazdık böylece...Çok özledim dedeciğimi... Okumadığı halde çok fazla bilgili bir dedeydi. Nur içinde yatsın dedeciğim... Geçen gün kardeşimle konuşurken küçükken bize öğrettiği şey geldi aklımıza, ne yazık ki aklımızda kalan tek şey...Sizlerlede paylaşmak istedim :a12:
1 Nedir? ALLAH
2 Nedir? Ay ile güneş
3 Nedir? Talak
4 Nedir? 4 Kitap
5 Nedir? 5 Vakit namaz
6 Nedir? Amentü
7 Nedir? Cehennem
8 Nedir? Cennet
9 Nedir? Ana hakkı
10 Nedir? Baba Hakkı
11 Nedir? Komşu hakkı
Başka vardır belki ama hatırlamıyorum... Canım dedeciğim nur içinde yat mekanın cennet olsun inşallah...
Tüm arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin ölmüşlerimize ALLAH ' tan rahmet diliyorum... ALLAH Celle Celaluhu mekanlarını cennet eylesin...B)B)B)B)
Selam ve dua ile...
2 Nedir? Ay ile güneş
3 Nedir? Talak
4 Nedir? 4 Kitap
5 Nedir? 5 Vakit namaz
6 Nedir? Amentü
7 Nedir? Cehennem
8 Nedir? Cennet
9 Nedir? Ana hakkı
10 Nedir? Baba Hakkı
11 Nedir? Komşu hakkı
Başka vardır belki ama hatırlamıyorum... Canım dedeciğim nur içinde yat mekanın cennet olsun inşallah...
Tüm arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin ölmüşlerimize ALLAH ' tan rahmet diliyorum... ALLAH Celle Celaluhu mekanlarını cennet eylesin...B)B)B)B)
Selam ve dua ile...