Kaan Erdem
Yönetici
- Katılım
- 9 Ara 2006
- Mesajlar
- 11,197
- Tepki puanı
- 230
- Puanları
- 63
Pilav için :
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu veya su
1 çay bardağı sıvı yağ
25 - 30 tane badem
2 çorba kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
Köfte için :
400 gr yağsız kıyma
1 rendelenmiş soğan
5 dilim bayat ekmek içi veya galeta unu
1 çay kaşığı köfte baharı
Tuz, karabiber
köfteleri kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ (kızartmak istemezseniz yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi ile köfteleri fırında pişirebilirsiniz)
Sosu için :
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet rendelenmiş domates
2-3 diş kıyılmış sarımsak
1 adet rendelenmiş ekşi elma
1 tatlı kaşığı salça 1 çorba kaşığı ketçap (istege baglı)
Üzeri için : Maydanoz
1) Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Böyle yapınca gerçekten bembeyaz bir pilavınız oluyor.
2) Bedemleri küçük bir kapta 1 su bardağı su ile 2-3 dakika kadar kaynatalım. Sonra suyunu süzüp soğuk sudan geçirelim ve kabuklarını soyalım. bu yöntemle bademlerin kabuklarının çok kolay soyulduğunu göreceksiniz.
3) Pilav tenceresinde sıvıyağını ısıtıp bademleri hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinçleri ilave edip pirinçler şeffaflaşana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. Yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş kuru üzümleri, sıcak et suyu ve bir tutam tuz ekleyin. Pirinçler suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirin. Üzerini kalın bir örtü ile örterek pialvı yaklaşık 15-20 dakika demlendirin.
4) Köfteyi hazırlamak için bir kapta kıyma, bayat ekmek içi, tuz, baharat ve soğanı yoğurup misket büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın veya siz kendi tarifinize göre köftelerinizi hazırlayabilirsiniz. Daha sonra tavada sıvıyağını kızdırıp köfteleri kızartın veya fırında pişirin.
5) Sosu hazırlamak için; domates, elma ve sarımsakları bir tavada 2-3 dakika kavurun. Sıvıyağ ve sulandırılmış salçayı ekleyip yaklaşık 1 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp tuz ve ketçabı ekleyerek iyice karışıtın
6) Demlenmiş pilavı ortası delikli bir kek kalıbına iyice bastırarak yerleştirin. Kalıbı ters çevirip pilavı genişçe bir servis tabağına çıkarın. Ortasındaki boşluğa köfteleri, üzerine domates sosunu yerleştirip maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
alıntıdır.
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu veya su
1 çay bardağı sıvı yağ
25 - 30 tane badem
2 çorba kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
Köfte için :
400 gr yağsız kıyma
1 rendelenmiş soğan
5 dilim bayat ekmek içi veya galeta unu
1 çay kaşığı köfte baharı
Tuz, karabiber
köfteleri kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ (kızartmak istemezseniz yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi ile köfteleri fırında pişirebilirsiniz)
Sosu için :
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet rendelenmiş domates
2-3 diş kıyılmış sarımsak
1 adet rendelenmiş ekşi elma
1 tatlı kaşığı salça 1 çorba kaşığı ketçap (istege baglı)
Üzeri için : Maydanoz
1) Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Böyle yapınca gerçekten bembeyaz bir pilavınız oluyor.
2) Bedemleri küçük bir kapta 1 su bardağı su ile 2-3 dakika kadar kaynatalım. Sonra suyunu süzüp soğuk sudan geçirelim ve kabuklarını soyalım. bu yöntemle bademlerin kabuklarının çok kolay soyulduğunu göreceksiniz.
3) Pilav tenceresinde sıvıyağını ısıtıp bademleri hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinçleri ilave edip pirinçler şeffaflaşana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. Yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş kuru üzümleri, sıcak et suyu ve bir tutam tuz ekleyin. Pirinçler suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirin. Üzerini kalın bir örtü ile örterek pialvı yaklaşık 15-20 dakika demlendirin.
4) Köfteyi hazırlamak için bir kapta kıyma, bayat ekmek içi, tuz, baharat ve soğanı yoğurup misket büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın veya siz kendi tarifinize göre köftelerinizi hazırlayabilirsiniz. Daha sonra tavada sıvıyağını kızdırıp köfteleri kızartın veya fırında pişirin.
5) Sosu hazırlamak için; domates, elma ve sarımsakları bir tavada 2-3 dakika kavurun. Sıvıyağ ve sulandırılmış salçayı ekleyip yaklaşık 1 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp tuz ve ketçabı ekleyerek iyice karışıtın
6) Demlenmiş pilavı ortası delikli bir kek kalıbına iyice bastırarak yerleştirin. Kalıbı ters çevirip pilavı genişçe bir servis tabağına çıkarın. Ortasındaki boşluğa köfteleri, üzerine domates sosunu yerleştirip maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
alıntıdır.