Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Keşkek (1 Kullanıcı)

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ağu 2008
Mesajlar
1,308
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Bizim Sinop Boyabatta vazgeçilemeyen tek yemektir keşkek..:a35:
Türbelerde,yayla şenliklerinde kazanlarla yapılıp insanlara ikram edilir..Keşkek bizim için çok önemli bir yemektir anlayacağınız değerli dostlar..
Madem öyle; resimli ve ince tarifli verelim sitemizde dedim..
Afiyet olsun herkeze..:a03:


2494707877_dc30a56dbc.jpg


MALZEMELER

1 Kg. Buğday
Bir bütün kuzu (veya koyun) boynu....[Tavuk etide olabilir ]
Tereyağ
Tane karabiber
Tuz

YAPILIŞI

Akşamdan yıkanmış buğday bir tencereye konur ve üzerini taşacak kadar su ilave edilip kısık ateşte yarım saat kaynatılır.
Ateşten indirilen tencere bir sofra bezine sarılarak sıcak kalması sağlanır. Sabaha kadar buğday iyice şişmiş olur.
Boyun eti ayrı bir tencerede tane karabiber ile bir miktar su içinde haşlanır. Haşlanan et, kemiklerinden ayrılıp didiklenir (etin yağları üstünde kalmalı). Bu et erimiş tereyağında lif lif olana kadar kavrulur.
Sonra et ve buğday karıştırılır.
Bu karışım kısık ateşte pişirilirken büyük bir tahta kaşık ile et ve buğday tencerenin yanlarına vura vura birbirine kaynaştırılır.
Bu işlem sırasında et suyu, tereyağı ve tuz da ilave edilerek mayonez kıvamına getirilir.
Servis yapılırken üzerine tereyağlı kırmızı biber gezdirilir.
 

AGD-NesLiNuR

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Eyl 2009
Mesajlar
118
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
28
evet gümüşhanede de öyledir :) annem gümüşhaneli...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt