İNCİR UYUTMASI
Malzemeler:
½ litre süt
1/3 su bardağı şeker
6 adet kuru incir
Arzuya göre; ceviz içi, gülsuyu
Yapılışı :
İncirlerin saplarını kesin ve 4 parçaya bölün.Sütü ve şekeri bir tencereye koyup ocağa alın ve şeker eriyene kadar ısıtın.Sütün sıcaklığı serçe parmağınızı yakmayacak ama sıcak da olacak .Daha sonra incirleri sütü, ekleyecekseniz cevizi rondoya koyup, hepsini püre haline getirin. Daha sonra karışımı kaselere boşaltın. Kaselerin üzerini tıpkı yoğurt mayalar gibi örtüp sıcak bir ortamda 4 saat bekletin. Kıvamı ne çok sulu ne de katı olacak. Daha sonra kaseleri buzdolabına koyun. Buzdolabında da 6-7 saat kadar bekletin.
Afiyet olsun...
Malzemeler:
½ litre süt
1/3 su bardağı şeker
6 adet kuru incir
Arzuya göre; ceviz içi, gülsuyu
Yapılışı :
İncirlerin saplarını kesin ve 4 parçaya bölün.Sütü ve şekeri bir tencereye koyup ocağa alın ve şeker eriyene kadar ısıtın.Sütün sıcaklığı serçe parmağınızı yakmayacak ama sıcak da olacak .Daha sonra incirleri sütü, ekleyecekseniz cevizi rondoya koyup, hepsini püre haline getirin. Daha sonra karışımı kaselere boşaltın. Kaselerin üzerini tıpkı yoğurt mayalar gibi örtüp sıcak bir ortamda 4 saat bekletin. Kıvamı ne çok sulu ne de katı olacak. Daha sonra kaseleri buzdolabına koyun. Buzdolabında da 6-7 saat kadar bekletin.
Afiyet olsun...