serife07 yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN.....PAYLAŞIM İÇİN....
Allah c.c razı olsun selametlem_muaz yazdı:
Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.) [Tergib]
(Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.) [Dare Kutni]
(Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir.) [Taberani]
(Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir.) [İsfehani]
(Cuma günü gusledenin günahları affolur.) [Taberani]
(Cuma günü sabah namazından önce, "Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur.) [İbni Sünni]
(Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur.) [İ.Sünni]
paryosa_t yazdı:
Allah c.c razı olsun selametlem_muaz yazdı:
Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.) [Tergib]
(Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.) [Dare Kutni]
(Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir.) [Taberani]
(Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir.) [İsfehani]
(Cuma günü gusledenin günahları affolur.) [Taberani]
(Cuma günü sabah namazından önce, "Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur.) [İbni Sünni]
(Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur.) [İ.Sünni]
nigdeli yazdı:
Allah sizden razı olsun muaz kardeşB)B)B)
konuyu arkadaşlara gonderebiliriz mi izninle?
nigdeli yazdı:
sağolun, hakkınızı helal edin.
dua ileB)B)
makinaci06 yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM BENİM. BİŞİ SORUCAM MUAVVİZETEYN NE DEMEK YANİ BEN BİLİMİYORUM AÇIKLAYABİLİRMİSİN YOKSA SADECE İHLAS OKUYACAK BABAM...
nigdeli yazdı:
ben de bilmiyordum sayenizde öğrenmiş oldum.
Allah razı olsun.
karapece yazdı:
s.a abi Allah razı olsun..PEYGAMBER EFENDİMİZ(S.A.V) BUYURMUŞTUR:"BİR KİMSE BENİ RÜYASINDA GÖRMEK İSTERSE;CUMA GECESİNDE İKİ RAKAT NAMAZ KILSIN.BU NAMAZIN HER REKATINDA BİR FATİHA SURESİ İLE ONBEŞ İHLAS SURESİ OKUSUN.NAMAZI BİTİRİNCE YÜZ KERE SALAVAT-I ŞERİFE GETİRSİN.EĞER OGECE BENİ RÜYASINDA GÖRMEZSE BUNA HER CUMA DEVAM ETSİN.ANCAK ABDESTLİ OLARAK KIBLEYE KARŞI EDEPLE YATMAK GEREKİR.EĞER BİR KİMSE BU NAMAZLA VE DUA İLE MEŞGUL OLSA VE BENİ RÜYADA GÖRMESE ALLAH-Ü TEALA HAZRETLERİO KİMSENİN BÜTÜN GEÇMİŞ GÜNAHLARINI BAĞIŞLAMAKTAN BAŞKA,ONİKİBİN KERE KUR'AN-I KERİM'İHATİM ETMİŞCESİNE ONA SEVAP VERİR.AYRICA KIYAMET SUSUZLUĞUNU VE AÇLIĞINI ONDAN KALDIRIR.NE KADAR ÜZÜNTÜ VE KEDERİ VARSA ONLARIDA ÜZERİNDEN KALDIRIR.BİR YILLIK GÜNAHI YAZILMAZ.ÖLÜM SEKERATI ONA KOLAYLAŞIR.O YIL İÇERİSİNDE ÖLÜRSE ŞEHİD OLUR.NE KADAR HACET DİLERSE HEPSİ KABUL EDİLİR.NE KADAR BORCU VARSA HEPSİ ÖDENİR.DARLIK VE SIKINTI GÖRMEZ.HAZRETİ RIDVAN A.S KENDİ ELİYLE ONA CENNET ŞARABINI İÇİRMEDİKÇE VE BENİ TEN GÖZÜYLE GÖRMEDİKÇE ÖLMEZ..."
RABBİME EMANET OLUN İNŞ.
GÜLME YAA BİLMORUM.ALLAH RAZI OLSUN BAK ÖĞRENDİK SAYENDE.SELAMETLE...m_muaz yazdı:
makinaci06 yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM BENİM. BİŞİ SORUCAM MUAVVİZETEYN NE DEMEK YANİ BEN BİLİMİYORUM AÇIKLAYABİLİRMİSİN YOKSA SADECE İHLAS OKUYACAK BABAM...
kardeşim ...muavvizeteyn...FELAK VE NAS süreleridir...selametle kalın..
makinaci06 yazdı:
GÜLME YAA BİLMORUM.ALLAH RAZI OLSUN BAK ÖĞRENDİK SAYENDE.SELAMETLE...m_muaz yazdı:
makinaci06 yazdı:
kardeşim ...muavvizeteyn...FELAK VE NAS süreleridir...selametle kalın..