Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bulgur pilavı ve karnı yarık (1 Kullanıcı)

MiftahülCenneh

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Tem 2008
Mesajlar
59
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Karnıyarık ve Bulgur Pilavı

Karnıyarık yemeğini söylediğim gibi sonradan öğrendim, ve yıllarca sadece yağda kızartma olduğu için yapmadım. Aslında bu tür fırın yemekleride benim mutfağımda pek yer almaz, nedense bana ağır gelir. Bende bu yöntemi buldum ve kızartma yerine közleme yani fırınlama yapıyorum, hafif ve lezzetli oluyor. Bu kez fırında biraz fazla kaldı, üstünün biber ve domatesinide yemek pişmeye yakın koymam lazımdı ama bunuda unuttum.
Yanına pirinç pilavı düşündüm, bulgur daha sağlıklı olduğu için bulgur pilavini tercih ettim. Bence çokta yakıştı, zaten yemek ağır olduğu için bulgur pilavı bunu dengeledi.

23.jpg


MALZEMELER:

1. 3 tane ortaboy patlıcan
2. 2 domates
3. 3 tane yeşilbiber
4. 1/2 bardak domates rendesi veya konservesi
5. 200 gr. yağlı kıyma
6. 2 tane soğan
7. 1 tatlı kaşığı salça
8. Sıvıyağ, tuz, karabiber

YAPILIŞI:

1. Fırını 200° ye ayarladım.
2. Patlıcanları iki parmaklık halkalara kestim.
3. Yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine çok az yağ gezdirdimve fırınladım. Üzerini kapatırsanız çok daha
çabuk pişer.
4. Kıymayı kavurdum ve soğanları ekledim.
5. Soğanlar yumuşayınca domates rendesini, oda kavrulunca salçayı ekledim.
6. Salçayla kavurup 1 bardak su ilavesiyle pişirdim, ( suyunu epeyce çekmeli) en son maydanoz kattım.
7. Yumuşayan patlıcanlarıın ortasın kaşık yardımıyla çukurlaştırıp, hazırladığım harçtan doldurdum.
8. Tepsinin altına 1/2 bardak kadar su koydum ve aynı tepside tekrar 200° de firinladim.
9. Pişmeye yakın üzerlerine domates, biber dizdim.

Serviste olmazsa olmazı yogurdu unutmayin.
 

aysesukran

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Kas 2008
Mesajlar
108
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
bulgur pilavına bayılırım, ee yanında birde karnı yarık olursa iki kere bayılırım:)
çok güzel görünüyor...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt