Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bayram Şekerleri (1 Kullanıcı)

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
KAKAOLU BONBONLARI






Malzemeler

2 paket kakaolu pötibör bisküvi

yarım paket sana yağı

1 fincan süt

1 tatlı kaşığı neskafe

1 çay bardağı pudra şekeri

1 paket bitter çikolata

arzuya göre hindistan cevizi, kakao, veya çamfıstığı


Hazırlanışı :

iki paket kakaolu pötibör bisküviyi rondodan geçir.

yarım paket sana yağı erit.

1 fincan sütün içine 1 tatlı kaşığı neskafe koyup karıştır.

1 çay bardağı pudra şekerini de ilave et ve 1 paket bitter çikolatayı da rondodan geçirip hepsini karıştır.

top gibi yuvarlayıp arzuya göre hindistan cevizi, kakao, veya şamfıstığına
bulayabilirsin.
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
ÇİKOLATALI TOPLAR



Malzemeler:

450 gr potibor biskuvi
50 gr. kakao
badem,ceviz, findik, kuru uzum
100 gr. yumusak margarin
1,5 cay bardagi sut


Yapilisi

biskuviler un haline getirilir ve diger malzemelerle karistirilir. Yuvarlak toplar yapilir. İstenirse cikolata sosuna batirilir.
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Çerezli Toplar

8-10 adet kuru incir
8-10 adet kuru kayısı
1 su bardağı parça ceviz yada bütün fındık
hindistan cevizi


Yapılışı

incir kayısıyı yıkayıp kurulayın ve cevizlerle birlikte rondo da parçalayın ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın bu topları bir şekerliğe koyup misafirlerinizede ikram edebilirsiniz


Not : içindeki malzemeleri değiştirebilirsiniz (üzüm, badem, hurma gibi)
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
SUSAMLI KURU KAYISI TATLISI



MALZEMELER:

4OO gr. kuru kayısı
2 -3 damla limon suyu
3/4 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı su
50 gr. susam
varsa taze kaymak yoksa 1 kutu krema



YAPILIŞI:

kayısıları bir gün öncesinden yıkayıp suya ıslatın..
derin olmayan bir tencerede şekeri,kayısıları ve limon suyunu koyun..3/4 su bardağı su koyup orta ateşte 20 dk. pişirin..sürenin sonunda tencerenin ağzını açıp ateşi kuvvetlendirerek suyun tamamını çekmesini sağlayın..
kayısıların karemelize olması için tencereyi sallayarak birkaç dakika daha pişirin.. ve ateşten alıp soğutun..
bir tavada susamı altın sarısı olana dek kavurun..soğuyan kayısıları susama bulayın.. katılaştırdığınız kremayı sıkacak yardımıyla kayısıların içine doldurun..kaymak kullanacaksanız bıçak yardımıyla içlerine doldurun..


afiyet olsun!
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
KESTANE TATLISI



1kg kestane
1/2 bardak süt
2 bardak şeker
1 paket kakaolu puding
1 paket krem şanti
ceviz,fıstık(üstünü süslemek için)


Yapılışı:

kestaneleri bir bıçak ile çizip haşlıyoruz.Haşlandıktan sonra kabuklarını ve iç zarlarını soyuyoruz.Kestaneleri bir çatal yardımı ile eziyoruz.
Tefal bir kaba kestaneleri,şekeri ve sütü koyup şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz.Daha sonra bir borcama yumurta büyüklüğünde aralıklarla bu karışımdan koyuyoruz.
Ayı bir yerde hazırlamaya başladığımız pudingi bu küçük topların üzerine döküyoruz.
İsteye göre krem şanti ve ceviz,fıstık ile üzerlerini süslüyoruz.
Soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Bu sepetlerden yapip bayram gezmelerinizde içerlerine değişik şekerler, çikolatalar vs koyarak hediye olarak götürebilirsiniz. Görüntüsü muhtesem, herkes cok begenecek.

bitter cikolata
sütlü cikolata
misir gevregi (cornflakes)
iri düvülmüs badem/ceviz (hangisi varsa)


Malzemeler ihtiyaciniza göre göz karari kullanilir.
Cikolatalar eritilir, badem ve misir gevrekleri eklenir. Oldukca koyu biri karisim olmasi gerekiyor. Yani misir gevregi bol olacak.
Folyo yayilmis ici yuvarlak büyük taslarin icine ince tabaka seklinde hertarafi kaplanacak sekilde yayilir. Yani cikolata kuruduktan sonra aynen
kabinizin seklini almis olacak. Dikkat edin cok kalin olmasin.

Icine istediginiz hediyeleri doldurup cam hediye kagidina sarip sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Kolay gelsin
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44



KAHVELİ ŞEKERLEMELER

MALZEMELER:
100 gr (yarım kutu) krema
1 çorba kaşığı nescafe
2 çorba kaşığı portakal suyu
250 gr. bitter çikolata
30 adet çekilmemiş kahve tanesi
30 adet minik şekerleme kağıdı


YAPILIŞI: Kremayı çukur bir kapta ısıtın..kahveyi ekleyin..ateşten alıp küçük parçalara kırılmış çikolatayı ve portakal suyunu ekleyin..ılınmaya bırakın..karışım ılınınca mikserle kuvvetlice çırpın..
hazırladığınız karışımı krema torbasına koyun ve küçük şekerleme kağıtlarına sıkın..kremanın sertleşmemesi için seri şekilde hareket edin..
şekerlemelerin üzerine birer çekirdek kahve koyup hafifçe bastırın..
kahve şekerlemelerini biraz dolapta bekletip ikram edin..
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
CEVİZLİ ŞEKERLEMELER


MALZEMELER:

150 gr. çekilmiş ceviz
150 gr. pudra şekeri
2 çorba kaşığı gül suyu
200 gr. bitter çikolata
30 adet yarım ceviz içi


YAPILIŞI: çekilmiş ceviz içlerini pudra şekeri ile robotta iyice inceltin..şekerli cevizleri çukur bir kaba koyup gülsuyunu ekleyin..karıştırark hamur haline getirin..hamurun kıvamını tuttrmak için 2-3 çorba kaşığı su ekleyebilirsiniz..tezgah üzerine pudra şekeri serpip hamuru 1 cm. kalınlığında açın..2 cm.lik karelere bölün..
çikolatayı benmari usülü eritin..cevizli şekerlemeleri uzun saplı bir çatala batırıp eritilmiş çikolataya bulayın..
çikolataya bulanmış şekerlemeleri bir folyoya dizin..sos koyulaşmadan ortalarına yarım ceviz oturtturun..
şekerlemeler sertleşikten sonra üzerlerini örtüp biraz dolapta bekletip servis edin..
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Kim bayramlarda kendi eliyle yaptığı şekerleri sunmak istemez ki?​
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Değişik bir şeker, tavsiye ederim. Deneyin.

1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı susam

Susamı yağsız tavada kavurun şekeri bi kaba koyup üzerine 2 yemek kaşığı su ilave edin ısıtarak şekerin erimesini ve kremalize olmasını sağlayın.
Susamı katıp karıştırın karışımı yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisine dökün ve spatulayla yayın düzeltip donmaya bırakın donduktan sonra kırarak parçalara ayırıp servis yapın isteyen miktarı artırıp şekerleri bollaştırabilir.
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
500 gr badem(kabukları soyulmus, hafıf kavrulmus)
500gr pudra şekeri
1 adet yumurtanın beyazı
1 çorba kaşıgı su


Yapılışı:
Bademleri un haline gelinceye kardar robattan gecirin pudra şekeri, yumurta akı ve suyu ilave edip macun kıvamına gelinceye kadar tekrar robattan gecırın.
Çikolatayı benmarı usulu eritin.Bademli hamurdan küçük ceviz büyüklügünde parçalar koparıp, alüminyum folyo üzerine dizin ve üzerlerine erimiş çikolatayı gezdirin.
Bir gece buzdolabında dınlendırıp kakao serperek servıs yapın.
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı mısır gevreği
1 çorba kaşığı tahin
250 gr bitter çikolata

Ceviz ve mısır gevreğini mikserde karıştırıp tahini ekleyin.Bu arada benmari usulü eritmiş olduğunuz çıkolatayı da hemen karışıma katın, karıştırın. yağlı kağıt serilmiş tepsiye çay kaşığı ölçüsünde şekilsiz dizip .soğuyunca buzdolabına koyun donunca servise hazır.
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Sevdiklerinize kendi ellerinizle LOKUM yapın


1 LİTRE SÜT
2 ÇAY BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1-2 DAMLA SAKIZI
1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN

Malzemelerin hepsi ateşte pişirilir sürekli karıştırılır.Ateşten alınca sıcakken mikserle çırpılır.Vanilya eklenip yine karıştırılır.Büyük kare fırın tepsisine ceviz dövülüp (yoksa ben bol hindistan cevizi kullanıyorum )tepsiye serilir.Üzerine karışım dökülür ince olacak şekilde. Buzdolabında bekletilir. Katılaşınca rulo şeklinde sarılıp lokum gibi kesilir. İçine çikolata sosuda koyulabilir.
Sarıldığı zaman hoş bir görüntü oluyor.Kesilen parçalar dik konularak servis yapılır. Görüntü ve lezzeti harika oluyor.​
 

GEVHER

Yönetici
Katılım
9 Eyl 2008
Mesajlar
3,971
Tepki puanı
2,515
Puanları
163
selamünaleyküm HASGÜL kardeşimiz...


Allah razı olsun , birbirinden güzel tarifleri aktarmışsınız bizlere.

Bayramlarda hazır çikolata almak yerine evde yapılan şekerlemeleri misafirlere ikram etmek çok güzel olacaktır.
Bu sayede hem misafir ağırlama geleneğimizi devam ettirmiş oluruz hem de misafirlerimiz kendileri için özel olarak hazırlanmış bu şekerlemeleri ağız tadıyla yerken , ev sahibinin kendilerine verdiği değeri bir kez daha görmüş olurlar.

Tariflerden mısır gevrekli olan tam benim damak tadıma göre , eminim çok güzel olacaktır.

Allah Celle Celalühe emanet olunuz.
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
selamünaleyküm HASGÜL kardeşimiz...


Allah razı olsun , birbirinden güzel tarifleri aktarmışsınız bizlere.

Bayramlarda hazır çikolata almak yerine evde yapılan şekerlemeleri misafirlere ikram etmek çok güzel olacaktır.
Bu sayede hem misafir ağırlama geleneğimizi devam ettirmiş oluruz hem de misafirlerimiz kendileri için özel olarak hazırlanmış bu şekerlemeleri ağız tadıyla yerken , ev sahibinin kendilerine verdiği değeri bir kez daha görmüş olurlar.

Tariflerden mısır gevrekli olan tam benim damak tadıma göre , eminim çok güzel olacaktır.

Allah Celle Celalühe emanet olunuz.


Ve aleyküm selam, Allah'ın cc. hadsiz hesapsiz rahmeti bereketi üzerinde olsun.
Evet, kendi ellerimizle sevdiklerimiz için, hele hele bayram sebebi ile yaptığımız şekerlemeler, lokumlar vs.. tatlılar, pastanelerde satılanlardan çok daha kıymetli olacaktır.

Misafirlerimize ikram ettiklerimiz, onlara gösterdiğimiz önemi ortaya koyar.
Kim istemez ki, kendisi için yapılmış bir bayram şekerini, sevdiğinin elinden yemeyi...

Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım.
Bayramımız hayırlara vesile olsun.
Sevdiklerimizle mutlu huzurlu sağlıklı ve en önemlisi Hak yolunda bir ömür sürelim...

Size de afiyet/şeker olsun değerli kardeşim.
Selametle..
 

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2008
Mesajlar
5,816
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Selamüanleyküm canım benim:)
emeğine sağlık ne kadar güzel tarifler bunlar hemde yapmasıda basit malzemeler kolay bulunacak şeyler..
Allah razı olsun güzel kardeşim
selam ve dua ile...
 

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mar 2009
Mesajlar
1,965
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Selamüanleyküm canım benim:)
emeğine sağlık ne kadar güzel tarifler bunlar hemde yapmasıda basit malzemeler kolay bulunacak şeyler..
Allah razı olsun güzel kardeşim
selam ve dua ile...


Ve aleyküm selam, güzel kardeşim
Allah cc. cümlemizden razı olsun inşallah.
Evet, yapımı kolay; genelde evde bulunan malzemeler..
Bayramda sevdiklerimize ikram edelim.
Ağzımız tatlansın, cümlelerimiz şekerlensin
Afiyet olsun.
Selametle..
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt