İslam âleminde Müslümanların canını acıtan birçok olay Şubat ayında gerçekleşmiştir. Müslümanları derinden etkileyen olayların Şubat ayında meydana gelmesi bir tesadüf müdür bu bilinmez ama tarihin tozlu raflarında gezindiğimizde Şubat ayının Müslümanlar için birçok yönden öneme sahip olduğunu görürüz. Günümüzde Tunus’la başlayan Ve Mısırda devam den halk ayaklanması Bize Hasan El Benna’yı hatırlattı. Müslüman Kardeşler’in Kurucusu olan Hasan El Benna Şubat 1949'da hükümetin göz yumduğu bir suikast sonucunda Kahire'de şehit edildi.
Metin Yüksel'in şehit edilmesi İskilipli Atıf Hocanın Frenk Mukallitliği kitabı sebebiyle Asılarak şehit edilmesi Şubat ayı içerisinde meydana gelmiştir.
İŞTE ŞUBAT'TA MÜSLÜMANLARI DERİNDEN SARSAN OLAYLAR
23 Şubat 632: Hz. Muhammed (s.a.s) Efendimizin Veda hutbesini okuması:
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 9 Zilhicce Cuma günü Vedâ haccında, Arafat Vâdisi'de Kasvâ adlı devesi üzerinde, 124 bin Müslümanın şahsında bütün insanlığa hitap etti.
04 Şubat 1926 İskilipli Atıf Hocanın idam edilmesi:
İskilipli Atıf Hocanın asılmasına sebeb olan kitap son eseri "Frenk Mukallitliği ve Şapka"dır. Bu eser ilgili kanun çıkmadan önce yayınlansa da Atıf hoca asılarak şehit edildi.
26 Aralik 1925'te arkadaşları ile beraber 13 kolluk kuvveti gözetiminde Ankara'ya gönderildi. 26 Ocak 1926 Salı günü Ankara İstiklal Mahkemesinde yargılandı. Savcı, İskilipli Atif Hoca için 3 yıl hapis cezası istedi. Mahkeme, müdafaa için bir gün sonraya bırakıldı. Ertesi gün, mahkeme reisi Kel Ali, müdafaa yapmaya gerek görmeyen İskilipli Atif Hoca'yı idama mahkûm etti. İskilip'li Hoca 1 hafta sonra Ankara Samanpazarı Meydanı'nda asılarak şehit edildi.
1 Subat - Ayasofya Camii'nin müze yapılması(1935):
İstanbul'un fethinin sembolü olarak Fatih Sultan Mehmet Han tarafından camiye çevrilip o şekilde vakfediler Ayasofya Camii, Atatürk’ün isteği üzerine Şubat ayında müzeye çevrildi. Yakın zamana kadar "Cami müze" hüviyeti taşıyan Ayasofya, son yıllarda içinde yapılar restorasyon çalışmalarıyla "Kilise müze" haline sokuldu.
29 Subat - Osmanlı Devleti'nde son Cuma Selamlığı (1924):
Osmanlı Devleti’nde, Cuma Günleri Cuma Namazına Gidilirken Yapılan Törendir... Selamlık Dediğimiz Törenin Nasıl Yapılacağı da en ince ayrıntısına kadar tespit edilirdi... Çünkü bu sadece Osmanlı halkı için değil, bütün İslam dünyası için çok önemliydi...
Osmanlı Devleti'nde son Cuma Selamligi 29 Şubat 1924’te oldu.
Hasan El Benna’nın şehit edilmesi
Şubat 1949'da hükümetin göz yumduğu bir suikast sonucunda Kahire'de öldürüldü.
23 Şubat 1979 Metin Yüksel Şehit edilmesi
17 Temmuz 1958’de Bitlis’e bağlı Kolongo’da dünyaya geldi.
Sadrettin Yüksel Hoca’nın oğludur. Mücadeleci bir kişiliği vardı. Şehid edildiğinde 20 yaşında idi.
28 şubat 1997 postmodern darbesi:
28 Şubat 1997'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlayan ve irticaya karşı olduğu iddia edilen, ordu ve bürokrasi merkezli süreç. Türkiye siyasi tarihine geçen kararlar ve kimilerince bir dönüm noktası olan bu kararların uygulanması sırasında Türkiye'de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda yaşanan değişimlere neden olan bir süreçtir. 28 şubat, toplumun direk değerlerine, yaşamına müdahale etmesi nedeniyle diğer darbelerden çok daha yıkıcı etkilere sebep oldu.
sekizsutun