Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Züleyhanın mektbu (1 Kullanıcı)

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
Züleyha, kalbi acının anlamına doğru sınırlarda dolaşmaya başlayınca Yûsuf'a bir mektup yazmaya karar verdi. İçindeki hallere tercüman olacak sözcükleri bulup da Yûsuf'a göstermek istedi. Dedi, her vasfın karşılığı bir sözcük var nasılsa. Ben de halimi arz edeyim sözcüklerle Yûsuf'uma.

Papirüsten ezilmiş kâğıdı, sivri kalemi aldı eline.
Yûsuf, diye yazdı, nâmenin en başına, sayfanın tam ortasına. İçinden binlerce Yûsuf ses verdi.
Ey içimdeki yıldızlar mütercimi, ölü olmayan kuşlarım benim
Mısr'ın sularına dökülmüş kandillerin aydınlığı
Gizli bahçelerden geçen yeşillerin ıslak çoğulluğu
Konuşan ağacım bana, konuşan ırmağım benim.
Işıklı yağmurum.
Gözlerimle gören ey, ey gözleriyle gördüğüm.

Yûsuf, dedi Züleyha, nâmenin tam ortasına, sayfanın başına. İçinden binlerce Yûsuf daha ses verdi.
En derin kuyusunda kaybolduğum ey,
Nil'in sesi geliyor, gelsin, sesim Nil'e gitmiyor gitmesin.
Sesi bana gelmeyen, sesim ona gitmeyen ey.

Züleyha sayfanıın tam ortasına devam etti, Yûsuf, dedi.

Ey kalbimle seven
Ey kalbiyle sevdiğim.
Muhabbeti kolay giyilir libas olmayan,
Vahayı terk edip çölün rahmetine düşen defterim,
Yitik tahtına gönlünce kurulan çöl misillemesi sevdiceğim,
Dağ lâlesi
Çöl çiçeği

Âh benim yitik ezel gülü vasfınca sahiplendiğim,
âh beni ezel gülü vasfınca sahiplenip de sahiplendiğini henüz bilmeyen sevgilim,

Âh benim! Âh benim!
Ey adı gelecek zamanların ve mekanların insanlarına adımla birlikte kalacak olan,Ey adım adıyla bile yazılacak olan
Sularıma dökülen karanlık, yoklarımı örten aydınlık
Tezatlarım benim, benim tekrirlerim
Ama muhabbetinden asla dönmediğim
Gün geçtikçe çoğalan benzetmelerim,
Sözcüklerim, lugatim. lisan hacmince vasıfladığım vâsıfım

Yûsuf, yazdı Züleyha, sayfanın tam ortasına. Hâlâ hitaptaydı kalemi, bir satır ileri geçemedi. Bir satır ileri geçsem hitaptan, dedi, yanacağım. Ses verdi içinden bir ses: Yan o zaman, yan o zaman! Züleyha devam etti:

Âh benim Yûsuf'um, âh benim, âh/senim, dedi, başka bir şey diyemedi.

Züleyha, Yûsuf'a bir mektup yazmaya başlayınca. Yûsuf diye başladı, Yûsuf diye bitirdi. Gördü ki hitaptan öteye geçemedi. Anladı ki aşkın nâmesinde ser-nâmeden öte kelam yok.Ve Züleyha'nın lügatinde Yûsuf'tan öte sözcük yok.
Yûsuf, dedi, kelâmım artık sende hükümsüz. Ama kelâmımın hükümsüz kaldığı bu yerde beni küçümseme. Bil ki kelâmdan da ötede sadece âh var, âh ki dünya onun üzerinde durur, gök kubbe onun hararetiyle döner.

Nazan Bekiroğlu
Yusuf İle Züleyha

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim Rabbim yar ve yardımcımız olsun:)

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.
mükemmel ötesi bi mektup ellerinze sağlık, bizimle paylaştığın içinde tşkler

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Züleyha, Yûsuf'a bir mektup yazmaya başlayınca. Yûsuf diye başladı, Yûsuf diye bitirdi. Gördü ki hitaptan öteye geçemedi. Anladı ki aşkın nâmesinde ser-nâmeden öte kelam yok.Ve Züleyha'nın lügatinde Yûsuf'tan öte sözcük yok.
Yûsuf, dedi, kelâmım artık sende hükümsüz. Ama kelâmımın hükümsüz kaldığı bu yerde beni küçümseme. Bil ki kelâmdan da ötede sadece âh var, âh ki dünya onun üzerinde durur, gök kubbe onun hararetiyle döner.

teşekkürler kardeşim ..
selam ve dua ile

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
[sıze=3]züleyha, yûsuf'a bir mektup yazmaya başlayınca. Yûsuf diye başladı, yûsuf diye bitirdi. Gördü ki hitaptan öteye geçemedi. Anladı ki aşkın nâmesinde ser-nâmeden öte kelam yok.ve züleyha'nın lügatinde yûsuf'tan öte sözcük yok.
yûsuf, dedi, kelâmım artık sende hükümsüz. Ama kelâmımın hükümsüz kaldığı bu yerde beni küçümseme. Bil ki kelâmdan da ötede sadece âh var, âh ki dünya onun üzerinde durur, gök kubbe onun hararetiyle döner.
[/sıze]
[sıze=3][/sıze]
[sıze=3][/sıze]
[sıze=3] [/sıze]
[sıze=3][ı]teşekkürler kardeşim .. [/ı][/sıze]
[sıze=3][ı]selam ve dua ile[/ı][/sıze]

ya işte bir züleyha varmış aşk adına neler yapmış...
Selam ve dua ile...

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı

Ey çölde aradigim ay, ey bana bagislanan saray, ey ugrunda zindanlar yattigim ve aski kendisiyle tatttigim leyla, ey yırtık gömlegimdeki koku, ey sicak yaz aksamlarinda ay nil´de cogalirken dinledigim ölümsüz sarki, ey beni benden eden misir´a sultan eden züleyha gözlerine düsüp saclarina tutundugum, ey ulasmak icin cöller asip gökte ararken yerde buldugum dinle beni! Ben YusuF benki mah-ı kenan´im ezelden seninle birlikte yazildi adim...züleyha, YusuF konusursa züleyha konusmazmi...

Züleyha konusmak icin yutkundu ve sustu “...” konusursa YusuF´un gömleginin yeniden yirtilmasindan korktu ravi üc nokta koydu burda züleyha`nin sususuna üc nokta... çöl kadar sicak, ay kadar parlak, nil kadar uzak üc nokta... bu hikaye bitsin diye... züleyha! Üc nokta yetmez mi anlatmaya YusuF´a olan askını...

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
işte Züleyha'nın aşkı
Yusufla başlar, Yusufla biter...

allah razı olsun canım kardeşim
etkileyici bir yazıydı...

Seyma!

Kayıtlı Kullanıcı
Âh benim! Âh benim!
Ey adı gelecek zamanların ve mekanların insanlarına adımla birlikte kalacak olan,Ey adım adıyla bile yazılacak olan

Allah Razi Olsun Kardesim
Emegine Saglik..

lavinya

Kayıtlı Kullanıcı
öyle büyük bir aşkın kelimelere dökülmesi bile insanı hüzünlendirmeye,duygulandırmaya yetiyor..kaldıki o aşkı yaşamakk..
Allah razı olsun kardeşim..yüreğine sağlık..

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
öyle büyük bir aşkın kelimelere dökülmesi bile insanı hüzünlendirmeye,duygulandırmaya yetiyor..kaldıki o aşkı yaşamakk..
Allah razı olsun kardeşim..yüreğine sağlık..

Âh benim! Âh benim!

Allah Razi Olsun Kardesim
Emegine Saglik..

teşekkürler ALLAH razı olsun...​

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
Yûsuf, dedi, kelâmım artık sende hükümsüz. Ama kelâmımın hükümsüz kaldığı bu yerde beni küçümseme. Bil ki kelâmdan da ötede sadece âh var, âh ki dünya onun üzerinde durur, gök kubbe onun hararetiyle döner

yazandan da paylaşandan da Allah cc razı olsun...

öyle bir aşk ki ilahi aşkla sonlanan...yıllarca aslında yusuf derken Allah için de yanan.sonunda hem Mevlasına hem Yusufuna kavuşturan bir sevda bu:a35:

zamanımızın aşıkları bi kere okusun ya da izlesin bu hikayeyi...aşkın ne olduğunu o zaman anlarlar belki

tekrar tşk yarensin;)

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
Yûsuf, dedi, kelâmım artık sende hükümsüz. Ama kelâmımın hükümsüz kaldığı bu yerde beni küçümseme. Bil ki kelâmdan da ötede sadece âh var, âh ki dünya onun üzerinde durur, gök kubbe onun hararetiyle döner

yazandan da paylaşandan da Allah cc razı olsun...

öyle bir aşk ki ilahi aşkla sonlanan...yıllarca aslında yusuf derken Allah için de yanan.sonunda hem Mevlasına hem Yusufuna kavuşturan bir sevda bu:a35:

zamanımızın aşıkları bi kere okusun ya da izlesin bu hikayeyi...aşkın ne olduğunu o zaman anlarlar belki

tekrar tşk yarensin;)

çok sağol teşekkürler ALLAH razı olsun..
yorumuna da teşekkürler :)

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Anladı ki aşkın nâmesinde ser-nâmeden öte kelam yok.Ve Züleyha'nın lügatinde Yûsuf'tan öte sözcük yok.

Aşkı bir başka yaşamış Züleyha..
Yazı için sağolasın kardeşim.

beyaz glayör

Kayıtlı Kullanıcı
işte aşkın saflığı ve temizliği
etkilenmemek mümkün değil
emeğine sağlık kardeşim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt