Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Zü’l üzüneyn (çift kulaklı) (1 Kullanıcı)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Hz.Enes, çocuk yaşında annesi tarafından Peygamber Aleyhisselam’a hizmet etmesi için verilmişti. Onun yanında büyüdü, onunla yaşadı. On yıl boyunca ona hizmet etti.

Peygamber Aleyhisselam’ın onu, “Ya Büneyye” diye çağırdığı olurdu. Bu, “oğulcuğum” demekti. Ashab arasındaki ünvanı ise Hâdimu’n-Nebî idi. Bu da, “Peygamberin Hizmetkârı” demekti.

Hz. Enes, inatçı ve bir miktar yaramaz bir çocuktu. Ancak Peygamber Aleyhisselam, bu on yıl boyunca ona bir kez olsun bile kızmadı. “Şunu niye böyle yaptın” veyahut “Bunu niye böyle yapmadın” bile demedi.

Hanımlarından biri “Keşke öyle yapmasaydın!” diyecek olsa, Peygamber Aleyhisselam:

“Bırakın çocuğu, o Allah’ın murat ettiği şeyi yapmıştır” der, Enes’i korurdu.

Bir gün, onu bir işe yollamıştı. Enes ise, “Vallahi gitmem!” diye tutturdu. Ancak içinden de, “Allah’ın Resulü’nün dediğini yapmam lâzım” diye geçiriyordu.

Yola çıktı, fakat az zaman sonra oyun oynayan çocuklara rastladı ve onlara katıldı kaldı.

Bir ara ensesini bir elin tuttuğunu farketti. Döndü baktı, bu kimsenin Allah’ın Resulü olduğunu gördü.

Allah’ın Resulü, gülerek:

“Ey Enescik, emrettiğim yere git!” buyurdu.

Enes:

“Pekâlâ!” dedi. “Gidiyorum!”

•••

Hz. Enes, gittiği bir yerden geç döndüğü zaman, Resulullah ona sadece:

“Neredeydin?” diye sorardı. Bu da, onu bütün bütün başıboş bırakmamak ve takip edildiğini hissettirmek içindi.

Peygamber Aleyhisselam, Hz. Hasan’a luka (yaramaz) demesi gibi Enes’e de zü’l üzüneyn (çift kulaklı) diyerek takılırdı.

•••

Resulullah vefat ettiğinde Hz. Enes, yirmi yaşındaydı. Allah, ona uzun ve bereketli bir ömür nasip etti. Kendisi, Peygamber Aleyhisselam’dan sonra seksen üç sene daha yaşadı.

Ömrünün son yıllarında dostlarına şöyle derdi:

“Sevgilimden ayrılalı tam seksen sene oldu. Vallahi, onu rüyamda görmediğim tek bir gece bile geçirmedim.

...

sevgi dinc

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun paylışımın için

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Gül Damlam..
Emeğine, gönlüne sağlık, Rahman c.c razı olsun inşallah..
Gül Nebi (s.a.v)'in, eğitim metodundaki güzellikleri, bir de Hz. Enes vesilesiyle okumak, keşfetmek gerçekten çok güzeldi.. Bu güzel ve üzerinde düşünülecek paylaşımın için çok teşekkür ederim gökkuşağım.. Rahman c.c, O'nu en güzel şekilde örnek alanlardan, kıssalarından ise ibretlenenlerden eylesin bizleri inşallah.. Rabbimize emanetimsin gül damlası.. Baki Selam ve Dualar ile..B)B)

nuri sezer

Kayıtlı Kullanıcı
s.a damla kardeşim allah razı olsun..emeklerinin ecrini sahaba efendilerimize komşu olarak bulasın...

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun...çok güzel bi paylaşımdı..selam ve dua ile

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Gül Damlam..
Emeğine, gönlüne sağlık, Rahman c.c razı olsun inşallah..
Gül Nebi (s.a.v)'in, eğitim metodundaki güzellikleri, bir de Hz. Enes vesilesiyle okumak, keşfetmek gerçekten çok güzeldi.. Bu güzel ve üzerinde düşünülecek paylaşımın için çok teşekkür ederim gökkuşağım.. Rahman c.c, O'nu en güzel şekilde örnek alanlardan, kıssalarından ise ibretlenenlerden eylesin bizleri inşallah.. Rabbimize emanetimsin gül damlası.. Baki Selam ve Dualar ile..B)B)

aleykum selam BERCESTEM amin inşallah rabbim senden de razı olsun inşallah canım ablam gözlerine güzel yorumuna saglık inşallah ders alanlardan oluruzB)
rabbimize emanetsin inşallah gültanem
selam dua ve muhabbetle
<<B)>>

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
s.a damla kardeşim allah razı olsun..emeklerinin ecrini sahaba efendilerimize komşu olarak bulasın...

aleykum selam nuri abi amin inşallah hep bilrlikte inşallah gözlerine yorumuna saglık abi B)
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>​

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
“Sevgilimden ayrılalı tam seksen sene oldu. Vallahi, onu rüyamda görmediğim tek bir gece bile geçirmedim.

ahh ahh

okuyupda etkilenmemek ne mümkünn içim acıdı yaa

Allah c.c razı olsun kardesımm

cok güzeldi :D(=

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
bahtiyar o ne bahtiyar bir çocuktuki onca sıkıntısını kainatın efendisi sav çekmiş
RABBİMİN CC selamı üzerine olsun
ALLAHÜMME SALİ ALA SEYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYİDİNA MUHAMMED

emeyine sağlık kardeşim selametle kal

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
SELAMÜN ALEYKÜM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM.HİKAYEDENDE ANLAYACAĞIMIZ ÜZERE PEYGAMBER EFENDİMİZİN ÇOCUKLARA YUMUŞAK VE SEVGİYLE YAKLAŞTIĞINI GÖRÜYORUZ.HER TAVRINDA AYRI BİR İNCELİK AYRI BİR GÜZELLİK VAR.PEYGAMBER EFENDİMİZLE ENES R.A.ARASINDA EŞSİZ BİR SEVGİ BAĞI OLUŞMUŞ.SEVEN SEVDİĞİYLE BERABERDİR.YILLAR GEÇSEDE BU SEVGİNİN TÜKENMEDİĞİNİ BU BAĞLILIĞIN DEVAM ETTİĞİNİ ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSINIZ.ALLAH CÜMLEMİZE ENES R.A GİBİ PEYGAMBER EFENDİMİZİ SEVİP BAĞLI OLAN KULLARINDAN EYLESİN SELAM VE DUA iLE

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı

ahh ahh

okuyupda etkilenmemek ne mümkünn içim acıdı yaa

Allah c.c razı olsun kardesımm

cok güzeldi :D(=

gözlerinize saglık kardeşim amin inşallah rabbim sizden de razı olsun
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
bahtiyar o ne bahtiyar bir çocuktuki onca sıkıntısını kainatın efendisi sav çekmiş
RABBİMİN CC selamı üzerine olsun
ALLAHÜMME SALİ ALA SEYİDİNA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ SEYİDİNA MUHAMMED

emeyine sağlık kardeşim selametle kal

gözlerine yorumuna saglık abla
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM.HİKAYEDENDE ANLAYACAĞIMIZ ÜZERE PEYGAMBER EFENDİMİZİN ÇOCUKLARA YUMUŞAK VE SEVGİYLE YAKLAŞTIĞINI GÖRÜYORUZ.HER TAVRINDA AYRI BİR İNCELİK AYRI BİR GÜZELLİK VAR.PEYGAMBER EFENDİMİZLE ENES R.A.ARASINDA EŞSİZ BİR SEVGİ BAĞI OLUŞMUŞ.SEVEN SEVDİĞİYLE BERABERDİR.YILLAR GEÇSEDE BU SEVGİNİN TÜKENMEDİĞİNİ BU BAĞLILIĞIN DEVAM ETTİĞİNİ ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSINIZ.ALLAH CÜMLEMİZE ENES R.A GİBİ PEYGAMBER EFENDİMİZİ SEVİP BAĞLI OLAN KULLARINDAN EYLESİN SELAM VE DUA iLE

aleykum selam kardeşim gözlerinize yorumunuza saglık amin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm damla kardeşim
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşımdı .Ne tesadüf bende bu kanu hakkında güzel bir yazı okumuştum bugün ..senin yazınıda üstüne ekleyince konu tamamlandı...teşekkürler canım..
selam ve dua ile kal...

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm damla kardeşim
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşımdı .Ne tesadüf bende bu kanu hakkında güzel bir yazı okumuştum bugün ..senin yazınıda üstüne ekleyince konu tamamlandı...teşekkürler canım..
selam ve dua ile kal...

aleykum selam kardeşim gözlerine yorumuna saglık çok sevindim..ben teşekkür ederim güzel yorumun için..
selam ve dua ile
<<B)>>

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
maşallah bir gün olsun onu görmekisterdim... allah razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt