Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Zor durumlarla nasıl başa çıkılır ??? (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

Zor durumlarla nasıl başa çıkılır
huh.gif

4360.jpg

Bu zor durumlar; ağırlığı altında ezildiğimiz bir sır, yakınını kaybetmiş bir arkadaşımızı teselli etmek ya da ailevi sıkıntılar olabilir...

Hayatta hepimizin belirli dönemlerde karşılaştığı zor durumlar vardır. Bu zor durumlar; ağırlığı altında ezildiğimiz bir sır, yakınını kaybetmiş bir arkadaşımızı teselli etmek ya da ailevi sıkıntılar olabilir... İşte bu tarz zor durumlarla başa çıkabilmeniz için tüyolar....

Sorun: Tutulması güç bir sır verilirse, ne yaparsınız?

Çözüm:Bir tanıdığınız eşini nasıl aldattığını size anlatmaya başladı ya da iş arkadaşınız kasadan zimmetine miktarlar geçirdiğini söylerse, ne yaparsınız? Bunlar, insanın bilmek istemediği şeylerdir aslında. Bildiğiniz zaman suçu da paylaşmış olursunuz çünkü. Bu şekilde konuşan insanları susturmaktan çekinmeyin. Anlattıklarının sizin üzerinizde yarattığı etkiyi açıklayın. Mesela, 'bana bu kadar çok sır vermenden rahatsız oluyorum, çünkü ne şekilde tepki vereceğimi şaşırıyorum' deyin.

Sorun: Yakınını kaybetmiş bir tanıdığınızı rastlarsanız ne yaparsınız?

Çözüm: Ölüm o derece ağır bir darbedir ki, çoğu zaman ne yapacağımızı bilemeyiz. Ancak geride kalanlar için en büyük teselli, onların acısını paylaşmaktır. 'Anneni kaybettiğini duydum. Gerçekten çok üzgünüm. Senin için çok zor olmalı' demekten çekinmeyin. Acı çekenlere, kayıpları ve kederleri hakkında konuşma fırsatı verin. Ama 'zaman her şeyin ilacıdır' gibi klişeleşmiş lafları, hiç faydası olmayacağından kullanmayın.

Sorun: Aile ziyaretleri size işkence gibi geliyorsa ne yaparsınız?

Çözüm: Hafta sonu kayınvalidenize yemeğe gidiyorsunuz ve daha içeri ayağınızı atar atmaz 'oğlumun ara sıra doğru düzgün bir yemek yemesi lazım' gibi bir şey mırıldanıyor. Ne yaparsınız? Birbirinizden hoşlanmıyorsanız, öncelikle bunun nedenini araştırın. Belki de bir sohbet, ilişkinizi daha iyi hale getirebilir. Eğer işe yaramazsa, mesafeli davranmak tek çözümdür. Bu yemeklere hep sizin de katılmanız gerekiyor mu gerçekten? Hem mekansal hem de zamansal mesafe koymayı deneyin. Ayda sadece bir defa görüşmek belki de herkes için daha iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt