Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ZİMEM DEFTERİ (1 Kullanıcı)

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. Bir ara Italyan'larla ilgili "askida kahve" e-postasi geziyordu elden ele. Bakin atalarimiz, daha guzelini nasil yaparlarmış
Zimem Defteri

Osmanlılar zamanında Ramazan günlerinde tebdil-i kıyafet ile pek çok zengin, hic tanımadıkları mıntıkalardaki bakkal, manav dükkanlarına gider, onlardan zimem (veresiye) defterini çıkarmalarını isterler, baştan, sondan ve ortadan rastgele sahifelerin toplamını yaptırıp miktarını ödedikten sonra "bu borclari silin, Allah kabul etsin" derler, kendilerini tanitmadan ceker giderlerdi. Borcu odenen, borcunu ödeyenin kim oldugunu, borcu sildiren de borctan kimi kurtardigini bilmezdi. Gizli verilen nafile sadakanın, açıktan verilen nafile sadakadan yetmis kat daha sevap oldugunu bilen zevat, yardımlarını mümkün oldugunca gizliden yapmaya gayret ederdi. Ecdadımız, sag ile verdigini sol elinden bile gizler, yaptigi iyilikleri unutur giderdi.
SELAMETLE KARDEŞLERİM A.E.O

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: ZİMEM DEFTERİ

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.İLK DEFA DUYDUM.AMA YAZIKLAR OLSUN BİZLERE Kİ BUNLARI ANLATMIYOR VE KENDİMİZİ TANITAMIYORUZ.EEE GEÇMİŞİNİ SİLERSEN BİR TOPLUMUN BÖYLE OLUYOR.ÖVÜNME İŞİNİ SADECE TÜRKLÜĞE İNDİRGEYİNCE,ELDEKİLERLE YETİNİYORSUN.ELDE DE PEK BİRŞEY YOK SANIRIM.600 YILLIK MUHTEŞEM BİR İMPARATORLUKLA KIYASLAYINCA YANİ.A.E.O.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

a.s. bacım.haklısın vallahi
selametle a.e.o.

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Allah razı olsun ablacığım bende ilk defa duydum.gerçekten ne muazzam bir ahlak.ne yazıkki tarihimize ne kadar uzağız ecdadımız hakkında nekadar az bilgimiz var.ama tarih kendilerini yalanlayanları ,saklayanları ,tekzip etmek için tekrar edecektir.inanıyorumki ruhumuzun derinliklerinde hiç farkında olmasakta yeri zamanı gelince patlayacak volkanlar var.Allaha emanet olun

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

metfamu yazdı:
s.a. Allah razı olsun ablacığım bende ilk defa duydum.gerçekten ne muazzam bir ahlak.ne yazıkki tarihimize ne kadar uzağız ecdadımız hakkında nekadar az bilgimiz var.ama tarih kendilerini yalanlayanları ,saklayanları ,tekzip etmek için tekrar edecektir.inanıyorumki ruhumuzun derinliklerinde hiç farkında olmasakta yeri zamanı gelince patlayacak volkanlar var.Allaha emanet olun
a.s. B)B)B)

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim allah razı olsun ilk defa okudum ve duydum valla.çok güzelmiş.geçmişini bilmeyen geleceğini nasıl yaşarki.keşke bizlerde böyle olsak.ama biz bütün hayır işlerini bile aşikar bir şekilde yapıyoruz.yazıkki geçmişten nasibini alamamış insanlardanız.zaten psmanlı devleti.islamı zamanında bugünden daha dolu dolu yaşamış bir devlet.keşke o günlerdeki gibi olsak.
selametleB)

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

a.s. selametleB)B)B)

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)
B)
B)B)
B)
B)B)B)Çok güzel anlatılmış sağolun...Allah razı olsun bizle paylaştığınız için...!!!B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN SELAMTLE..

serife07

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN PAYLAŞIM İÇİN... İLK KEZ DUYDUM....SAĞOL.....SELAMETLE...

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

beynelmilel yazdı:
B)B)B)
B)
B)B)
B)
B)B)B)Çok güzel anlatılmış sağolun...Allah razı olsun bizle paylaştığınız için...!!!B)
ECMAİN OLSUN İNŞ.
SİZDE SAOLUN KARDEŞİMB)B)B)

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

serife07 yazdı:
ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN PAYLAŞIM İÇİN... İLK KEZ DUYDUM....SAĞOL.....SELAMETLE...
ECMAİN OLSUN KARDEŞİM,
SELAMETLEB)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun ablam
O gerici olarak gördüğümüz atalarımızda öğrenecek çok şeyimiz var

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
Allah razı olsun ablam
O gerici olarak gördüğümüz atalarımızda öğrenecek çok şeyimiz var
ecmain olsun kardeşim,
doğru söylüyosun
selametle
A.E.O.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

Ecdadımız, sag ile verdigini sol elinden bile gizler, yaptigi iyilikleri unutur giderdi..
S.ALEYKÜM ABLAM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN GERÇEKTEN ÇOK GÜZELDİ..BİR DE BİZ KENDİ HALİMİZİ DÜŞÜNELİM..ACABA NE DURUMDAYIZ..HAYIRLI BİR İŞ YAPINCA HEMEN BAĞIRIP ÇAĞIRIYORUZ MALESEF..NE GEREK VARSA SANKİ..AKLIMA ŞU MİSAL GELİYOR TAVUK YUMURTAYI YAPIYOR(RABBİMİN İZNİYLE) ORTALIĞI VELVELEYE VERİYOR,BAĞIRIYOR ,ÇAĞIRIYOR AMA KOCAMAN İNEK SÜT VERİYOR(RABBİMİN ZİNİYLE TABİ) AMA SESİ ÇIKMIYOR..BUNLARI BİRAZ DÜŞÜNÜP ONA GÖRE DAVRANMALIYIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM..BEN KENDİ PAYIMA BUNLARI BİÇTİM..ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN,ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN ABLACIM..

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB-I KAMER yazdı:
Ecdadımız, sag ile verdigini sol elinden bile gizler, yaptigi iyilikleri unutur giderdi..
S.ALEYKÜM ABLAM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN GERÇEKTEN ÇOK GÜZELDİ..BİR DE BİZ KENDİ HALİMİZİ DÜŞÜNELİM..ACABA NE DURUMDAYIZ..HAYIRLI BİR İŞ YAPINCA HEMEN BAĞIRIP ÇAĞIRIYORUZ MALESEF..NE GEREK VARSA SANKİ..AKLIMA ŞU MİSAL GELİYOR TAVUK YUMURTAYI YAPIYOR(RABBİMİN İZNİYLE) ORTALIĞI VELVELEYE VERİYOR,BAĞIRIYOR ,ÇAĞIRIYOR AMA KOCAMAN İNEK SÜT VERİYOR(RABBİMİN ZİNİYLE TABİ) AMA SESİ ÇIKMIYOR..BUNLARI BİRAZ DÜŞÜNÜP ONA GÖRE DAVRANMALIYIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM..BEN KENDİ PAYIMA BUNLARI BİÇTİM..ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN,ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN ABLACIM..
selamün aleyküm kardeşim ne güzel örnek vermişsin...RABBİM hepimizden razı olsun inşallah..haklısın günümüzde insanlar bişeyleri yaparken hayır olsun ,iyilik olsun diye değilde sanki övünmek için mi yapıyolar pek belli değil gibi geliyo bana..'ben yapayım desinler!!!'inşallah bizler ALLAH rızası için yapanlardan olalım kardeşim
selametle kal
A.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt