Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ж BU YOLDA Mağlubiyet Yoktur ж (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

yazcm4qz2br2.gif

Güzeli, rahatı, konforu, sıhhati, zenginliği ve her şeyin gönlümüzce olmasını şiddetle arzularız; ama ulaşamadığımız bir ukde olarak kalır içimizde nedense… Bir ömür çalışıp çabaladığımız, uğruna nice sıkıntılara katlandığımız, sahip olmak için insanüstü gayretler sarf ettiğimiz şeylerin çoğu, tatlı bir hayal olarak hep kaçar–durur önümüzde… Son nefesimizi verdiğimiz o sıkıntılı anda, sahip olmak istediklerimizin peşinde koşturmuş olmanın yorgunluğu ve bir o kadar da pişmanlığı gelip düğümlenir boğazımıza… Dünya hayatı; arzu ve isteklerimizi, hayal ve beklentilerimizi karşılamaktan uzaktır çünkü.

‘Güzel’ diye bildiğimiz şeyler, nice çirkinlikler barındırmaktadır aslında… Rahatın, zorluklarla; konforun, sıkıntılarla; sıhhatin, bilinmeyen hastalıklarla ve zenginliğin, bela ve musibetlerle dolu olduğuna, şu kısacık ömrümüz defalarca şahitlik etmiştir. Dünya hayatı böyledir ne yazık ki!..

Bu dünyada hiçbir şeyin gönlümüzün arzuladığı şekilde gerçekleşmediği bir gerçektir. O halde, elde edemediklerimize üzülmek yerine, sahip olduklarımızla mutlu olmanın yollarını aramak, en kârlı işlerden olsa gerek! Mademki böyledir, o halde hayatımızın her anını, yani düşüncelerimizi, hayallerimizi, olayları, bela ve musibetleri, zafer ve mağlubiyetleri mü’minlere has bir bakış açısıyla zinetlendirmemiz zorunludur. Olayları mü’mince değerlendirip mü’mince düşünmediğimiz ve mü’mince bir bakış açısına sahip olmadığımız müddetçe; hep kaybeden, zarara uğrayan musibetlerle boğuşan, mağlup olan tarafta yer alan kişiler olduğumuz zehabına kapılmamız kaçınılmaz olacaktır. Mü’mince düşünüp mü’mince görmek ise, yaşadığımız hadiselerin tamamına yani bela ve musibetlere, zenginlik ve fakirliğe, rahatlık ve sıkıntıya, galibiyet ve mağlubiyete… Allah’ın ve O’nun yüce Resulü aleyhisselatu vesselam’ın hikmet penceresinden bakabilmektir.

Mü’minin hayatında; bela ve musibetlerden veya başa gelen olumsuzluklardan ve hoşlanılmayan şeylerden dolayı üzülüp kederlenmek, kahrolmak, saç–baş yolmak gibi tepkiler olmamalıdır mesela… Mü’min için, bu dünyadan çok daha güzel ve hayırlı bir başka yer vardır çünkü. O yer, ahirettir ve ahiret; “Başıma gelen her şey Rabbimdendir. Rabbimden gelene ise razıyım” diyenler için, akla–hayale gelmeyen nimetler ve mükâfatlarla beklemektedir. Bunun içindir ki, Peygamber Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam, Mü’minlerin durumunu şöyle özetlemiştir:

“Mü’minin durumu, gıpta ve hayranlığa değer. Çünkü her hali, kendisi için bir hayır sebebidir. Böylesi bir özellik sadece mü’minde vardır: Sevinecek olsa, şükreder; bu, onun için hayır olur. Başına bir bela gelecek olsa, sabreder; bu da onun için hayır olur.”
Bu, Allah’a giden yolda, O’nun rızasına uygun bir yaşamda ve siratü’l müstakim çizgisi üzerinde iken kayıp ve zararın olmadığının, her an kazanç ve kâr halinin devam ettiğinin Peygamber Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam’ın dilinden veciz bir ispatıdır. Evet, mü’mince bir yaşamda kâr-zarar, kazanç–kayıp ikilemi yoktur. Her şey kârdır, her şey kazanç! Ve gerçek anlamda, “Galiptir bu yolda mağlup olan.” Bunun için tek bir şart vardır; o da iman, yani Mü’min olmaktır. Çünkü Rabbimiz galibiyet ve mağlubiyeti, kayıp ve kazancı, kâr ve zararı iman esasına bağlamıştır. “Gevşemeyin, üzülmeyin; eğer (gerçekten) iman etmişseniz, en üstün olan sizlersiniz.”

Dünyevi bir mağlubiyet yaşarken; yani ordu yenilmiş, pek çok şehit verilmiş, düşman karşısında geri çekilmiş, mallar talan edilmiş olsa bile, uhrevi bir zaferin kapıları aralanmaktadır aslında... Çünkü Mü’min görevini yapmış, Allah’ın dini ve O’nun rızası için çarpışmış ya şehid olmuş ya da yaralanmıştır. Galibiyet ve mağlubiyeti veren Allah olduğuna göre, Mü’min ancak Allah rızası için çalışıp çalışmadığından sorumludur. Sonuçta Mü’minin kazandığı, iki güzelden biridir: Ya şehid ve gazi olur, ya da zafer elde eder. Bu yolda mağlubiyet yoktur yani…

Olaylara mü’mince bakmak, aslında ilahi pencereden bakmak demektir. İlahi pencereden bakmak ise, her şeye güzel anlamlar yükleme sonucunu doğuracaktır. Hem zaten hangi olayın hayır, hangi olayın şer barındırdığını, Rabbimizden başka kim bilebilir? Öyle ya; “…Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz” düsturu, ilahi pencereden bakış açısını tüm hakikatiyle sunmuyor mu önümüze?!. O halde, olaylar karşısında imanımızı kontrol etmemiz çok daha isabetli bir durum olur. Eğer imanımızda herhangi bir hasar yoksa hiçbir şey aleyhimizde zarar değildir ve eğer imanımızda tahribatlar meydana gelmişse, hiçbir şey lehimizde kâr değildir.

Kadere teslimiyet ve Allah’ın hakkımızdaki takdirine rıza gösteren, her şeye en hayırlı tarafından bakma güzelliğini elde edecektir.

Hayattan lezzet almak, her ne olursa olsun, içinde bulunulan durumdan güzel sonuçlar çıkarmaya bağlıdır. Güzel sonuçlar ise; ahirette cennet kapılarını aralamaya fayda sağlayacak amellerden dolayı, başa gelenlere rıza göstermekle çıkarılabilir ancak. İnsanlar, genel anlamda cennet ve cehennemlerini yanında taşımaktadırlar. Olayları salt bela ve musibet penceresinden görüp rıza ve teslimiyeti bırakarak isyana sapanlar, nasipsiz kalmayı göze almışlardır, ahiret hususunda… “Elhamdulillahi ala kulli hal, siva’d–Delal” diyenler ise, dünya dikenleri içinde, cennet bağının kokularını duyarlar.

“Düşmanlarım bana ne yapabilirler ki? Ben, cennetimi ve gülistanımı yüreğimde taşıyorum. Nereye gitsem, sürekli benimle birliktedirler ve benden bir an olsun ayrılmazlar. Benim hapsedilmem halvet, öldürülmem şehadet, sürgün edilmem ise seyahattir.”

Mü’minler için hayat, Allah’a adandığı zaman değer kazanır ancak. Allah’a adanan bir hayat ise; zor ve sıkıntılardan, bela ve musibetlerden, zulüm ve işkencelerden ayrı olarak düşünülemez. Kısacık dünya hayatında karşılaşılabilecek en büyük zorluklar hapis, sürgün ve öldürülmedir. Bu zorluklar ise, Mü’mince bakış açısıyla halvet, seyahat ve şehadete dönüşüyorsa… O halde gerçekten düşmanlarımız bize daha ne yapabilirler?

NAŞİT TUTAR

yazcm4yr8.gif

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı

emeğine sağlık CAN,
yine çok güzeldi.yüreğine sağlık.

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
eS SELAMU ALEYKÜM,HAYIRLI CUMALAR GÜL YÜREKLİM...B)
AÇIKLAYICI KELİMELERİYLE BİRLİKTE BİZLERİN, BAŞIMIZA GELEN HER NE OLURSA OLSUN İNANMAYA DEVAM ETMEMİZ GEREKTİĞİNİ ANLATAN HOŞ BİR KONUYDU,BEĞENİYLE OKUDUM CAN KARDEŞİM.RAB'BİM C.C. EBEDİYEN RAZI OLSUN SENDEN.BİZE GELEN HER ŞEYİ BİZ ÖNCE YÜCE RAB'DAN C.C. GELDİĞİNİ DÜŞÜNEEK KUCAKLARSAK HAYRIN DA BİZE O ŞEKİLDE TEKRAR GERİ DÖNECEĞİ KANAATİNDEYİM.KISACASI HERŞEY O'NDA C.C. GİZLİDİR.RAB'BİM C.C. KULLARINI KORUYAN VE GÖZETENDİR..B)
EMEĞİNE SAĞLIK CAN KARDEŞİM.RAB'BİM C.C. HAYRINI ÜZERİNDEN EKSİK EYLEMESİN,İŞLERİNDE KOLAYLIKLAR İHSAN EYLESİN İNŞAALLAH.SELAM VE DUALARIMIN DAİMİYLE EN 'MÜHEYMİN' OLANA EMANETİMSİN.BAKİ MUHABBETLERE...B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
eS SELAMU ALEYKÜM,HAYIRLI CUMALAR GÜL YÜREKLİM...B)
AÇIKLAYICI KELİMELERİYLE BİRLİKTE BİZLERİN, BAŞIMIZA GELEN HER NE OLURSA OLSUN İNANMAYA DEVAM ETMEMİZ GEREKTİĞİNİ ANLATAN HOŞ BİR KONUYDU,BEĞENİYLE OKUDUM CAN KARDEŞİM.RAB'BİM C.C. EBEDİYEN RAZI OLSUN SENDEN.BİZE GELEN HER ŞEYİ BİZ ÖNCE YÜCE RAB'DAN C.C. GELDİĞİNİ DÜŞÜNEEK KUCAKLARSAK HAYRIN DA BİZE O ŞEKİLDE TEKRAR GERİ DÖNECEĞİ KANAATİNDEYİM.KISACASI HERŞEY O'NDA C.C. GİZLİDİR.RAB'BİM C.C. KULLARINI KORUYAN VE GÖZETENDİR..
EMEĞİNE SAĞLIK CAN KARDEŞİM.RAB'BİM C.C. HAYRINI ÜZERİNDEN EKSİK EYLEMESİN,İŞLERİNDE KOLAYLIKLAR İHSAN EYLESİN İNŞAALLAH.SELAM VE DUALARIMIN DAİMİYLE EN 'MÜHEYMİN' OLANA EMANETİMSİN.BAKİ MUHABBETLERE...B)

Ve aleyküm Selam, Gül Yürekli CAN..
Senin yorumun da yine harikaydı güzel kardeşim.. Güzel yüreğine sağlık olsun inşallah..B) Çok teşekkür ederim.. Biraz geç oldu, hakkını helal edesin inşallah, senin de Cuma'n mübarek olsun, Rabbimiz c.c dualarının, dualarımızın kabulüne vesile kılsın inşallah bu mübarek günü.. Dualarımdaydın can kardeşim.. Allah c.c gönlüne göre versin her daim. Rabbimize olan ahdimizde, imanın şartlarında hayır ve şerrin O'ndan geldiğine olan iman var.. Mademki ahitliyiz, ahdi uygulamamız gereken anlar zuhur ettiğinde kayıtsız, şartsız uygulamak düşer bizlere.. Rahman c.c, ahdimize sadık kalmayı nasip eylesin bizlere sevgi dolu kardeşim..Allah c.c senden de ebeden razı ve hoşnut olsun inşallah.Kalben mukabele ediyorum o içten dualarına Can.. Baki Muhabbetle ve Dualarımla, Sevgi Dolu Kalbi'nin Sahibine emanetimsin..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
(En-nasru meas-sabri)

"Allah'ın zafer vermesi nusrete mazhar etmesi, insanları gâlip çıkarması sabır iledir." Yâni, "Kul sabrettiği zaman, sabrın sonunda zafere, galebeye, muzafferiyete, nusrete mazhar olur." demektir, bu da bir müjde tabii... Şiddetli zamanlarda sabretmeli, sebat etmeli, Allah'a dayanmalı, "Allah sabredenlerle beraberdir." diye sabretmeli!

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
“Düşmanlarım bana ne yapabilirler ki? Ben, cennetimi ve gülistanımı yüreğimde taşıyorum. Nereye gitsem, sürekli benimle birliktedirler ve benden bir an olsun ayrılmazlar. Benim hapsedilmem halvet, öldürülmem şehadet, sürgün edilmem ise seyahattir.”

Ne mutlu böyle bakabilmeyi becerebilene..Olaylara mü’mince bakmayı beceremediğimizden hayatımızı cehenneme çeviriyoruz...

Allah celle celalüh razı olsun kardeşim.Düşündürücü bir yazıydı...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Ne mutlu böyle bakabilmeyi becerebilene..Olaylara mü’mince bakmayı beceremediğimizden hayatımızı cehenneme çeviriyoruz...

Allah celle celalüh razı olsun kardeşim.Düşündürücü bir yazıydı...

Rahman c.c sizden de daimen razı olsun değerli kardeşim.. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.. Haklısınız kardeşim.. Bizlere rotamızı, Rabbimiz c.c'nin 1400 yıl öncesinden gönderdiği mektup bildiriyor aslında.. Her şey, Kurani bir bakış açısını kazanmakta inşallah..
Allah c.c'ye tam bir teslimiyetle bağlanmak duası ile..
EnEmin'e emanet olunuz kardeşim. Selam ve Dua ile.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm kardeşim
Allah c..c razı olsun.Emeğinize sağlık.
Rabbim, doymak bilmeyen nefisden korusun.
Şükrümüzün daim olması duası ile...
Allah a emanetsiniz.B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
(Vel-ferecü meal-kerbi)

"Sevinç de gam, keder, üzüntü, sıkıntıyla beraberdir, onunla beraber olur." Yâni insan sıkıntıya tahammül ederse "El-ferecü ba'deş-şiddeh" dendiği gibi bakarsın o sıkıntının arkasından, Allah bir ferahlık, bir rahatlık, bir şenlik, bir hoşluk ihsan eder. Onlar yan yanadır, peş peşedir, birisinin arkasından ötekisi gelecek demektir.

(Fe inne meal-usri yüsran) "Zorluğun yanında muhakkak ki kolaylık da vardır."

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşim
Allah razı olsun eline emeğine sağlık çok güzelmiş...
Okurken titrediğimi hissettim ..Rabbim şükürler olsun verdiğin bütün nimetlere...Amin..
Selam ve dua ile kalın

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Mü’minler için hayat, Allah’a adandığı zaman değer kazanır ancak. Allah’a adanan bir hayat ise; zor ve sıkıntılardan, bela ve musibetlerden, zulüm ve işkencelerden ayrı olarak düşünülemez. Kısacık dünya hayatında karşılaşılabilecek en büyük zorluklar hapis, sürgün ve öldürülmedir. Bu zorluklar ise, Mü’mince bakış açısıyla halvet, seyahat ve şehadete dönüşüyorsa… O halde gerçekten düşmanlarımız bize daha ne yapabilirler?

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh kıymetli kardeşimiz.
Allah sizden hem bu dünyada hem de ahirette razı olsun,
Elbette ki bu yolda mağlubiyet yoktur kardeşim,
Allah’a emanet olun,
Selam ve baki dua ile kalın.

60293119jl7.jpg

gif078tw8jw5.gif

Kedi, Aslangiller familyasındandır. Ama 40 tane Kedi bir araya gelse, bir tane Aslan etmez.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün aleyküm kardeşim
Allah razı olsun eline emeğine sağlık çok güzelmiş...
Okurken titrediğimi hissettim ..Rabbim şükürler olsun verdiğin bütün nimetlere...Amin..
Selam ve dua ile kalın

Ve aleyküm Selam kardeşim..
Allah c.c sizden de razı olsun.. Teşekkür ederim.
Şükrümüz daim olsun inşallah.. Selam ve Dua ile..

EFSUN-C

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum gönlü güzel kardeşim yine çok güzel paylaşım ellerine sağlık. Allah sen ve senin gibi kardeşlerimizden razı olsun..BAYRAMINIZ MÜBAREK olsun

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamun aleykum gönlü güzel kardeşim yine çok güzel paylaşım ellerine sağlık. Allah sen ve senin gibi kardeşlerimizden razı olsun..BAYRAMINIZ MÜBAREK olsun

Ve aleyküm Selam Değerli Efsun Ablacım..
Rahman c.c siz değerli ablamdan da ebeden razı olsun inşallah..
Mutlu oldum mesajınızla:).. Çok teşekkür ederim.. Forumlarda pek göremiyorum sizi ablam.. İnşallah olumsuz bir durum yoktur.. Dualarımızdasınız inşallah.. Siz ve değerli ailenizin de Kurban Bayramı'nızı kutlar, Rabbimiz c.c'den nice bayramları birlikte karşılamamamızı niyaz ederim.. Rabbimize emanetimsiniz ablam.. Baki Selamlar ve Dualar ile..

26965424ev7ig9.gif

EFSUN-C

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun gönlü güzel kardeşim. çok şükür kötü bir durum yok. Ben pek cevap yazamasamda bu değerli bilgilerinizden faydalanmak için hep buralardayım .Çocuklar okulları dersleri derken cevap yazamasamda okumayı ihmal etmemeye çalışıyorum siz değerli kardeşlerimi. Bende çok mutlu oldum cevabınıza sizlerde benim her daim dualarımdasınız inşaallah. Rabbime emanet olun.SELAMETLE

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Allah razı olsun gönlü güzel kardeşim. çok şükür kötü bir durum yok. Ben pek cevap yazamasamda bu değerli bilgilerinizden faydalanmak için hep buralardayım .Çocuklar okulları dersleri derken cevap yazamasamda okumayı ihmal etmemeye çalışıyorum siz değerli kardeşlerimi. Bende çok mutlu oldum cevabınıza sizlerde benim her daim dualarımdasınız inşaallah. Rabbime emanet olun.SELAMETLE

Anlıyorum değerli ablam.. Olumsuz bir durum olmadığına sevindim.. Haklısınız, Rabbimiz c.c evlatlarınıza zihin açıklığı versin, sizlerin yar ve yardımcınız olsun her daim inşallah.. Tekrar tekrar çok teşekkürler ablacım.. Eksik olmayın.. Katılımlarınız mutlu ediyor beni.. İnşallah daha sık olursunuz aramızda..B)B)

Allah c.c cümlemizden razı olsun inşallah..
Baki Selam ve Dua ile, En Güzel'e emanetsiniz..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Hz. Peygamber Efendimiz: "Men sabere, zafere" buyurmuştur. Yani "Kim sabrederse, zafere ulaşır". Evet, zafer, sabredenlerindir ve bir işte kesin başarı, sebat gösterenlerindir. Gelip geçici hevesler ve parlayıp sönen heyecanlarla neticeye ulaşmak mümkün değildir. Hayat, sürekli ve süprizli bir imtihan sürecidir. Bir maraton yarışına katılmak değil, sonuna kadar dayanmak ve başarıyla tamamlamak önemlidir. Yoksa ilk turlarda önde koşup ve hele sona yaklaştığı halde yorulup terk etmek, utanç ve pişmanlık sebebidir.

Ve özelikle dava adamları, rakip düşmanlarına karşı devamlı cesaret ve metanet göstermek zorundadırlar. Savaştığı düşmanın zahiri gücü ve üstünlüğü karşısında, hemen korku ve telaşa kapılanlar, düşmanlarının gücüne güç katmış olurlar.

Kâbe'yi yıkmaya gelen Ebreheyi durdurmak gayretiyle, adamlarını silahlandırıp Ashabı Fil'in karşısına çıkan Kes'am Kabilesi reisi Nufeyl, gevşekliği ve aceleciliği nedeniyle bozguna uğrayınca, hemen Ebrehe'ye teslim olmuş ve Mekkeye kadar onlara yol rehberliği yapmayı kabul etmişti. Daha doğrusu: Kabile reisliğinden yol hizmetçiliğine düşüvermişti. Oysa "Eğer sabretselerdi, düşmanların hileli düzenleri, onlara hiçbir zarar vermeyecekti"

Ama Napolyon, sabır ve siyasetiyle kendisini yakalamaya gönderilen ordunun başına geçmiş, dönüp iktidarı ele geçirmişti!

"Andolsun ki, bundan önce Âdem'e ahid (tavsiye ve talimat) vermiştik. Fakat o (bunları) unuttu. Biz onda bir azim (sebat ve kararlılık) bulmadık. Ayeti, şeytanın hile ve hücumları karşısında Hz. Âdem'in gevşemesini kınamaktadır.

İman ve cihatla anlam kazanan bu hayat imtihanında, çeşitli sıkıntı ve saldırılar karşısında hemen telaş ve tedirginlik göstermek bile, hoş karşılanmamıştır. Musibetlere sabır ve sükûnetle dayanmamız istenmiş, aceleci ve endişeli yalvarışlar ve sızlanışlar kınanmıştır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt