Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Zerre Bizden Daha mı Akıllı? Bilimin Gizlediği İnanılmaz Mucize! (1 Kullanıcı)

tuareg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Mar 2009
Mesajlar
362
Tepki puanı
3
Puanları
18
Yaş
49
Bilimin insanlardan sakladığı, sordurmadığı ve asla cevabını veremeyeceği çok önemli bir yaklaşımı içerir. Hepiniz konuyu çok iyi anlayacak ve ya biz bunu niye hiç düşünmemiştik diyeceksiniz!

Her eğitim düzeyine sahip bireylerin anlayacağı şekilde detaylandırmadan sorulmuş ve cevaplandırılmıştır.

Önce ön bilgi;
Maddenin varlığının temelini atomlar teşkil eder. Yani varlığın temeli atomlardır. Bizim genelde zerre olarak tabir ettiğimiz en küçük yapıtaşıdır.

Atom ne kadar küçük, atomun büyüklüğü ne kadardır?

Uzayan tırnağımızı kestiğimiz kısmında yaklaşık 1 Katirilyon atom bulunmaktadır. Kalemle koyduğumuz nokta kadar alanda 100 trilyon atom bulunmaktadır.


Atomdan daha küçük bir şey var mı, yani atomun içinde daha küçük şeyler var mı?


Detaya girmeden ön bilgilendirme yapacak olursak, nötron, proton ve elektron diye yapıtaşları var. Bunlar atomun hayatta kalabilmesi için, içinde sürekli hareket etmesi, birbiriyle etkileşmesi gereken yapıtaşlarıdır.

Detaydan kaçıyoruz ama atomun içinde özellikle elektronlar sürekli hareket eder. Ve bu hareketler atomu ayakta tutar yani yok olmasını engeller. Atomun varlığını sürdürebilmesi için içinde sürekli bu hareketin kesintisiz sürmesi gerekir.

Atomun içinde hareket var ise, fizik kurallarına göre düşünürsek sürekli enerji mi harcıyor?

Cevabımız kesinlikle evet. Atomun içinde sürekli olarak hareket söz konusudur ve atom ancak bu hareket sonucu parçalanmadan varlığını sürdürebilir. Kısaca atomun varlığını sürdürebilmesi için gerekli hareketi sağlaması ve bunun içinde sürekli enerji sarf etmesi gerekiyor.

Atomun harcadığı enerji tıpkı cep tel, araba, saat vb. gibimi?

Evet. Kesinlikle öyle.

Örneğin cep telimizin açık kalması veya saatimizin çalışması arabanın hareketi için gereken enerji gibi atomunda çalışabilmesi için enerjiye ihtiyacı bulunuyor.

Yani atomlar enerji harcıyor ve sürekli çalışıyor. Çalışmaz ise kapanır mı?

Cep telimiz enerjisi biterse kapanır. Varlığını sürdürür, yani hiç bir şey olmaz ve siz şarj ettiğiniz zaman ise tekrar çalışır.

Atomlar ise o kadar şanslı olmayıp, bir an bile enerjisiz kalsa dağılır, yok olur gider. Dolayısıyla atomun var olabilmesi için kesintisiz harekete ve bu hareketi sağlamak içinde kesintisiz enerjiye ihtiyacı var.

Atom sürekli hareket ediyor ve enerji harcıyor. O zaman enerjisi mutlaka yavaş yavaş tükenmeli değil mi?

Cep telimizin pili şarj etmezsek bitiyor, arabaya benzin veya elektrik ikmali yapmazsak bitiyor, saatimizin pili bitiyor, ama atomların her nedense enerjisi bitmiyor.

Zaten eğer bitseydi dünya, güneş, gezegenler ve evren olmazdı.

Hem enerji harcıyor, hemde enerjisi bitmiyor, fizik kurallarıyla tamamen çelişmiyor mu?

Mutlaka dışarıdan güneş vb. gibi enerji sağlaması gerekmez mi? Dışarıdan enerji sağlamadığını da biliyoruz, öyleyse nasıl?

Atom fizik kurallarının çok dışında özellikler taşıyor. Enerji harcarken aynı zamanda harcadığı enerjiyi kendisi üretiyor.

Araba olarak düşünelim. Öyle bir araba ki düz yolda, gece yarısı (güneş ve yokuş enerjisi yok) giderken enerji harcıyor ama aynı anda giderken harcadığı enerji kadar enerji üretiyor. Hiç benzin, şarj, güneş enerjisi, yokuş vb. dış güç ihtiyacı duymadan sonsuza dek içindeki pili devamlı şarj ederek gidebiliyor.

Dışardan şarj, güneş enerjisi, yokuşlar vb. yararlanarak yani dış enerji koşullarından yararlanmadan böyle bir durum fizik kanunlarına aykırı ve imkansız durum değil mi? Acaba atomda dış koşullardan yararlanıyor olamaz mı?

Atom kesinlikle dış etmenlerden bağımsız kendi enerjisini elde eder.

Atom kendi ihtiyacı olan enerjiyi kendisi üretir, ürettiği enerjiyi hareket için harcar, hareket için harcadığı enerji sırasında enerji elde eder. Sonsuz bir devirdayım söz konusudur.

Pe ki bilim bu imkansız durumu nasıl açıklıyor?


Bilim atomun hareketi için kendi enerjisini nasıl ürettiğini açıklamaya çalışıyor, saçma mantıklar üretiyor, çaşitli tariflerde bulunuyor. 3 yolla ürettiğini bildiriyorlar. Çok mantıksız yaklaşımlarla soruyu cevapsız bırakmamaya özen gösteriyorlar.

Aslında bilim saçma yaklaşım sunarak işi çok daha karmaşık hale getiriyor. Atom insandan daha zeki bir varlık halini alıyor. İçine kendi enerjisini üretmek amaçlı enerji santralleri kurmuş çok kusursuz bir varlık haline geliyor.

Atom diyor ki; Sonsuza dek yaşamalıyım, yaşamak için enerjiye ihtiyacım var, bu enerjiyi kimseye ihtiyaç duymadan kendim üretmeliyim, bunu da şu yollarla üretirim, hadi bakalım bende bu güç ve zeka var, yapayım da sonsuz boşlukta bir yerim olsun. Ama benim ne elim var ne de kolum!

Çok korkunç bir yaklaşım sunacağız ; Atomların enerjisi mutlaka bir gün bitecek. Bilim 10 yıl sonra tüm atomların enerjisinin biteceğini ve evrenin birden yok olacağını söylüyor desem...İnanır mısınız?

Merak etmeyin güvendesiniz!

O atomların her birisini tek tek imal etmiş, tek tek yöneten ve her birisine tek tek kesintisiz enerji veren ve hareketini sağlayıp ayakta tutan, aklımızın almayacağı, hayallerimizin dahi yetmeyeceği sonsuz, sınırsız, uçsuz bucaksız bir güç, bir kudret var.

Yüce Allah(CC) sadece "Ol" der.

Yarattığı her bir atomu, tek tek bilip, tek tek yöneten ve her birisinin hayatta kalmasını sağlayan gücü bir an bile esirgemeyen Yüce Allah'a yarattığı tüm atomlar sayısınca hamdolsun.

İNANILMAZ BİLGİLER:


Sadece bir atom parçalandığında;

23.244.000 kilowatt enerji açığa çıkar


Bu enerji;

60 Bin cep telefonunu 100 yıl boyunca sürekli çalıştırabilecek bir güçtür.


-Kurşun kalemle nokta koyduğumuz alanda 100 Trilyon atom bulunur.


-Uzayan tırnağımızı kestiğimizde, kesilen tırnağımızda 1 Katirilyon atom bulunur.


Kestiğimiz tırnak ucu ile;

Eğer kestiğimiz tırnak ucunun atomlarını parçalaybilseydik çıkan enerji ile 10 milyon nüfuslu bir şehrin 20 yıl boyunca elektrik enerjsi ihtiyacını karşılayabilirdik


Not: Bazı tefsirlerde Kur'an da bazı ayetlerde geçen "zerre" için atomdan daha küçük olan yani içindeki yapıtaşlarından söz edildiğine yer verilmektedir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt