Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Zenginin Çorabı (1 Kullanıcı)

efsude

Kayıtlı Kullanıcı
Çok zengin bir adamcağız, ölümünün yaklaştığını hissedince, oğlunu yanına çağırmış. Evvelâ en mühim vasiyetini bildirmiş. Demiş ki :

“Beni mezara çoraplarımla gömün.” Anlamamakla berâber kabul etmiş oğlu. Adam bir de mektup tutuşturmuş oğlunun eline. “Ölümümden sonra, ilk başın sıkıştığında bu mektubu açarsın” demiş sonra. Ona da “Peki” demiş çocukcağız.

Neyse hak vâkî olmuş, adam rûhunu teslim etmiş. Eş dost toplanıp ağıt yakarken, oğlanı almış bir düşünce. “Ben şimdi bu adamı çoraplarıyla nasıl gömerim” diye. Bir hoca bulup sormuş acele tarafından. Ama müspet cevap alamamış. “Olmaz” demiş hoca, “Dinimizce uygun değil böyle bir şey.” Başka hocaya sormuş, o da “Olmaz” demiş.

Çocuk çâresiz, ölüyü de artık bekletmeden gömmek lâzım. Aklına birden babasının “İlk başın sıkıştığında aç” diyerek bıraktığı mektup gelmiş. Hemen mektubu arayıp, bulmuş. Mektupta şunlar yazılıymış.

“Oğlum, gördüğün gibi ben bunca zenginliğime rağmen yanımda bir çorap bile götüremiyorum. Sen düşün gerisini...”

www.iktibas.net

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Zenginin Çorabı

Allah razı olsun kardeşim

bir çorap götüremeyen biz
niye bukadar çok para para deriz

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
Allah razı olsun kardeşim

bir çorap götüremeyen biz
niye bukadar çok para para deriz

ECMAIN SIZDENDE RAZI OLSUN.KIMBILIR NEDEN BU KADAR HIRS,,HEP DAHA FAZLASI,HEP DAHA FAZLASI...

"RABBIM AZVERIP BEZDIRME,COK VERIP AZDIRMA BIZLERI." AMIN.
SELAMETLE.

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

efsude yazdı:
Çok zengin bir adamcağız, ölümünün yaklaştığını hissedince, oğlunu yanına çağırmış. Evvelâ en mühim vasiyetini bildirmiş. Demiş ki :

“Beni mezara çoraplarımla gömün.” Anlamamakla berâber kabul etmiş oğlu. Adam bir de mektup tutuşturmuş oğlunun eline. “Ölümümden sonra, ilk başın sıkıştığında bu mektubu açarsın” demiş sonra. Ona da “Peki” demiş çocukcağız.

Neyse hak vâkî olmuş, adam rûhunu teslim etmiş. Eş dost toplanıp ağıt yakarken, oğlanı almış bir düşünce. “Ben şimdi bu adamı çoraplarıyla nasıl gömerim” diye. Bir hoca bulup sormuş acele tarafından. Ama müspet cevap alamamış. “Olmaz” demiş hoca, “Dinimizce uygun değil böyle bir şey.” Başka hocaya sormuş, o da “Olmaz” demiş.

Çocuk çâresiz, ölüyü de artık bekletmeden gömmek lâzım. Aklına birden babasının “İlk başın sıkıştığında aç” diyerek bıraktığı mektup gelmiş. Hemen mektubu arayıp, bulmuş. Mektupta şunlar yazılıymış.

“Oğlum, gördüğün gibi ben bunca zenginliğime rağmen yanımda bir çorap bile götüremiyorum. Sen düşün gerisini...”

www.iktibas.net

S.A. YİNE ÇOK BİRETLİK BİR HİKAYE BULMUŞSUN ABLACIM ALLAH RAZI OLSUN.. ABLA DEDİM İNŞALLAH İZİN VERİRSİN BAKTIM DOĞUM TARİHİNE BENDEN 6YAŞ BÜYÜKSÜN ONDAN DEDİM ;)..

EMEĞİNE SAĞLIK.. PAYLAŞIMLARININ DEVAMINI BEKLERİM.. ALLAHA EMANETSİN ABLACIM.. B)B)

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. YİNE ÇOK BİRETLİK BİR HİKAYE BULMUŞSUN ABLACIM ALLAH RAZI OLSUN.. ABLA DEDİM İNŞALLAH İZİN VERİRSİN BAKTIM DOĞUM TARİHİNE BENDEN 6YAŞ BÜYÜKSÜN ONDAN DEDİM ;)..

EMEĞİNE SAĞLIK.. PAYLAŞIMLARININ DEVAMINI BEKLERİM.. ALLAHA EMANETSİN ABLACIM.. B)B)[/quote]

vealeykumselam desertrose kardesım.rabbımın ıznı ıle fırsat buldukca begenecegınız forumlar acmaya devam edecegım ınsaallah.allah razı olsun sızın gıbı sıtemızde benı ablaları gıbı gorup sayan kardeslerım var.sızınde benı abla dıyecek kadar yakın gormenız benı cok mutlu ettı.allah razı olsun.cok memnun oldum.selametle canım kardesım.allahıma emanetsın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt