FERİDE BALABAN
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 11 Tem 2009
- Mesajlar
- 31
- Tepki puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 54
Malzemeler:
1 paket kakao
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şekeri
1 su bardağı süt
150 gr. margarin (eritilip, ılıtılmış)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı portakal veya limon suyu
Yemeğin Tarifi
Öncelikle yumurta ve şekeri, derin bir kasenin içinde köpük köpük oluncaya değin 2-3 dakika kadar çırpalım. Sonra üzerine eritilip, ılıtılmış margarini, süt ve portakal ya da limon suyu ekleyip, 1 dakika daha çırpalım. Artık un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek, bir mikserin hamur ucuyla ya da çatalla iyice karıştıralım. Öte yandan fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, en az 10 dakika önceden ısıtmaya başlayalım.
Kek kalıbımızı oda sıcaklığında yumuşattığımız margarinle yağlayıp, kekimizi dikkatlice kalıba aktaralım. Şimdi kekimizi fırının orta gözüne koyarak 40 dakika kadar pişirelim. Hemen fırından çıkarıp soğutalım ve dilimleyip servise sunalım.
1 paket kakao
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şekeri
1 su bardağı süt
150 gr. margarin (eritilip, ılıtılmış)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı portakal veya limon suyu
Yemeğin Tarifi
Öncelikle yumurta ve şekeri, derin bir kasenin içinde köpük köpük oluncaya değin 2-3 dakika kadar çırpalım. Sonra üzerine eritilip, ılıtılmış margarini, süt ve portakal ya da limon suyu ekleyip, 1 dakika daha çırpalım. Artık un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek, bir mikserin hamur ucuyla ya da çatalla iyice karıştıralım. Öte yandan fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, en az 10 dakika önceden ısıtmaya başlayalım.
Kek kalıbımızı oda sıcaklığında yumuşattığımız margarinle yağlayıp, kekimizi dikkatlice kalıba aktaralım. Şimdi kekimizi fırının orta gözüne koyarak 40 dakika kadar pişirelim. Hemen fırından çıkarıp soğutalım ve dilimleyip servise sunalım.