Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Zekatla ilgili kafama takılan soru (1 Kullanıcı)

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
Ailemle konuşuyorduk zekatın şartları gibisinden babam dedi ki paramızın 1 yıl dolması gerekli dedi yani 1 yıldır benim şu kadar param var peki 1 yıl dolmamış paramız için zekat veriliyor mu diye bunu bilmediğinden bana yanlış bilgi vermek istemedi bilen varsa cvp bekliyorum

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
5 - Zekâtı verilecek malın üzerinden tam bir sene geçmiş olmalıdır. Buna havl-i havelan denir. Çünkü bu müddet içinde, malın nemâsı = artması ve kıymetlenmesi tahakkuk eder. Nisab miktarı, hem senenin başında, hem de sonunda bulunmalıdır. Bu miktarın sene içinde muvakaten eksilmesi zekâta mâni değildir. Zekât hesâbında esas olan kamerî senedir ki, bu da 354 gündür.

Sorularla İslamiyet | Zekatın verme şekli, mükellefiyet şartları, verilme zamanı ve verileceği yerler hakkında bilgi verir misiniz?

dinimiz islam.com dan kafanıza takılan herşey bakabilirsiniz kardeşim.

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeş im

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt