Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Zekat Hakkında Bir Soru (1 Kullanıcı)

alikaya91

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleyküm arkadaşlar. Benim bir sorum olacaktı, umarım konuyu doğru yere açıyorumdur.

Bilindiği üzere insanın sahip olduğu ilk bir ev için zekat ödenmesi gerekmemektedir. Benim şu anda evim yok kirada oturuyorum ve evlenme hazırlığı içindeyim -İnşallah önümüzdeki yaz evleniyorum. Aylık ortalama 1000 - 1500 ytl gibi bir gelirim var ve bir yandan da ev almak için para biriktiriyorum. Benim biriktirdiğim bu paradan dolayı zekat ödemem gerekir mi?

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleyküm arkadaşlar. Benim bir sorum olacaktı, umarım konuyu doğru yere açıyorumdur.

Bilindiği üzere insanın sahip olduğu ilk bir ev için zekat ödenmesi gerekmemektedir. Benim şu anda evim yok kirada oturuyorum ve evlenme hazırlığı içindeyim -İnşallah önümüzdeki yaz evleniyorum. Aylık ortalama 1000 - 1500 ytl gibi bir gelirim var ve bir yandan da ev almak için para biriktiriyorum. Benim biriktirdiğim bu paradan dolayı zekat ödemem gerekir mi?

ve aleyküm selam
efendi kardeşim..

ne maksatla olursa olsun birikmiş paraya zekat vardır.. nisab. miktarını aşan paranıza zekat vermeniz gerekir..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt