Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Zarftan Çığlık Çıktı (1 Kullanıcı)

BİRDÜNYAUMUT

Kayıtlı Kullanıcı
Masamın üzerinde yüzlerce zarf. Açıyorum, açıyorum hepsinde benzer mesajlar. 2003 yılının mutluluk ve huzur getirmesini diler....
Tam bu sırada elime bir çeçen annenin mektubu geçiyor. Okuyorum ve bir hoş oluyorum. Nasıl mı, şöyle:

Yılbaşı diyorsunuz, bilmem kaçıncı yıla girerken, dünyanın dört bir yanında canlı olarak yayınlanan eğlenceler tertip ettiniz. Liderleriniz uzun uzun yeni yılın insanlığa barış, hoşgörü, mutluluk getirmesi için dilekte bulundu. O akşam gecenizin tadı bozulmasın diye televizyonlarda zaten çok az ve çarpıtılarak yayınladığınız vahşet görüntülerini de yayından kaldırdınız.Yüzünüzü gök yüzündeki havai fişeklere çevirdiniz.Bizim gökyüzümüze yağan bombaları görmediniz. Ateş yağmurları size eğlence, bize oyun getirdi.
O gece eşinize, dostunuza, oğlunuza, kızınıza hediyeler aldınız.İçtikçe gevşediniz, içtikçe gevşediniz.İnsanlıktan, hümanizmden dem vurdunuz.! Ama yavrularının kanlı cesetlerini kucaklayan anaların çığlıklarını duymadınız bile.
En son ne zaman sarıldınız çocuklarınıza bilmiyorum. Bu benim son defa sarılışım evladıma. Daha doğru dürüst oyun bile oynayamadan ayrıldı dünyadan... Sönmüyor içimdeki yangın, dinmiyor yüreğimin acısı...
Sahi, hiç karla karışık mermi yağdı mı üzerinize, soluduğunuz havanın kimyasal silahlarla kirletildiğinden endişelendiniz mi hiç? bir kez olsun ayağınızın altında mayın, içtiğiniz suda zehir olabileceğini düşündünüz mü? Hem kolu bacağı kopmuş bir Çeçen gördünüz mü yakından? Ya da bomba yağarken bir çocuğun gözlerine baktınız mı hiç?
Siz havai fişekler savururken, dans edip şişe açarken; bir millet yok ediliyor yanı başınızda.
Benim çocuğum ceset şimdi. Alın size armağan ediyorum yavrumu.Olmayan vicdanlarınıza bir bıçak gibi saplıyorum.Savaşların hiç birini çocuklar çıkarmadı ama acının büyüğünü çocuklar yaşadı.Annelere mi? Gözyaşı kaldı...
Beni anneler anlar. Siz onlara gösterin göz pınarlarımın kuruduğu resmi.
Armağan ediyorum yeni yıl hediyesi olarak medeni dünyaya, ölümün çok uzağında olması gereken günahsız yavrumun ölüsünü. Bu kaskatı bedene düne kadar gözüm gibi bakar, üzerine titrerdim. Meğer üzerine planlar yaptığınız bilmem kaçıncı bin yılda, ona yer yokmuş bu dünyada.
Bilmiyorum dünyanın bir çok yerinde ölen, acı çeken, ağlayan çocukları, anneleri düşünemeyeceksiniz...Doğan her gün, hayata yeni bir başlangıç, batan güneş ise ölümün habercisidir savaşı yaşayanlara. Bunu bilemezsiniz siz.Zalimler en çok geceleri ölüm kusar üzerimize.
Siz yeni yıl gecesi kahkahalar atarken eğlence yerlerinde, planlar yaparken sıcak evinizde geleceğe dair; ben tevekkülle oğlumun kaybolan sıcaklığını arayacağım soğuk sığınaklarda. Ne duruyorsunuz açın sesini müziğin. Eğlenin, coşun,yiyin, için. Masumlar ölmüş ne işiniz olur sizin?
İnançsızların, vicdansızların, zalimlerin yanında tepki vermeyen, dualarını bile bizden esirgeyen iman sahiplerine de armağan olsun yavrumuzun cansız bedeni!
İsterseniz tıkayın kulaklarınızı, duymayın feryadımı, kapatın gözlerinizi, çevirin başınızı görmeyin kaskatı kesilmiş evladımı. Sizlerin de kaskatı olmuş vicdanına bir hançer gibi saplıyorum onu. Yüreğiniz yetiyor mu bakmaya minik yavrum? Kalbiniz taşıyabilecek mi söylediklerimi. Rahat oturabilecek misiniz sıcak yuvalarınızda? Rahat sevebilecek misiniz evlatlarınızı?
Bir sığınak bulun,kendinize; duvarları zulümle örülmüş.Girin ve Saklanın. Kendinizden Saklanın!
Ne kadar kaçarsanız kaçın kurtulamayacaksınız. Unutmayın bebeğimin cansız bedeni sağanak olacak.
KİRLİ GECELERİNİZE YAĞACAK

M.Necati Özfatura
Aralık 2002
Türkiye Gazetesi

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
:(emeginize saglık cok etkılendım ALLAH razı olsun

leyla-1

Altın Üye
Allah razı olsun kardeşim emeklerinize gönlünüze sağlık gerçekten çok acı bir tablo hayatın gerçek acıları bir yandan insanlar coşarken bir yandan zulüm altında her gün binlerce cansız bedenleri kucaklayan anneler babalar aileleri hiç kimsenin umrunda bile değil:( maalesef herkes kendini düşünen acıma duygusu olmayan insanlarla dolu her yer Allah yar ve yardımcıları olsun Allah hayırlı bir çıkış kapısı nasip etsin Rabbim..

BİRDÜNYAUMUT

Kayıtlı Kullanıcı
Allh (C.C.) Razı olsun. Bilinçlenmemize ve sadece bizim olan değerlere sahip çıkmamıza, bizim olmayan her şeye muhalefet etmemize vesile olur inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt