

malzemeler
bir kilo un
bir yaş maya (42 gr)
bir su bardağı süt
su
3 çay kaşığı tuz
içi için
250 gr kıyma
2 soğan
8 yeşil biber
4 domates
yarım demet maydonoz
üç çay kaşığı tuz
bir çay kaşığı karabiber
mayayı ılık suyla eziyoruz. birkaç dk bekletiyoruz.
un süt tuz katıp yoğuruyoruz. biraz da yağ koyarsak daha kolay yoğuruluyor. ılık bir yerde bekletiyoruz. (vaktimiz azsa; yerimiz soğuksa, kaynar su dolu bir tepsinin içine hamuru yoğurduğumuz kabı oturtalım üstüne nemli bir bez örtelim. çabuk kabarıyor.)
bir yandan da malzemeleri ince ince kıyalım. karıştıralım. biraz elimizle yoğurabiliriz. tuz karabiberi unutmayalım. hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparalım. fincan tabağı büyüklüğünde elimizle açalım. yağlanmış tepsiye koyalım. ben biraz kalın yaptım. ince de oluyor. üzerini kaplayacak kadar 1 cm kalınlığında kıymalı harçtan koyalım. bu malzemeden 13 tane çıkıyor. iki tepsi çıkar yani. iki tanesi doyurucu oluyor.