Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yusuf’u kaybettim, Kenan ilinde… (1 Kullanıcı)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Yusuf’u kaybettim, Kenan ilinde…

Hüznün çocuklarıyız biz. Yüreğimiz kabuk bağlamış yaralarla. Bir dokunulup, bin ah işittiren yürekler. Acı katığımız.Umut örselenmiş yüreğimizde sadık bir yoldaş…

Güneş en erken bize doğar, ilk ışıklarını bizimle paylaşır,geceden yalnız bırakmamışız dostumuzu.Yüreklerimizi ısıtır,sonra da bizi geceye bırakır…Yıldızlara…Uzaklara…Derinlere… Karla kaplı yüreğimiz üşür, yalnızlıktan…

Yusuf bulunur, Kenan bulunmaz!

Bir tebessüm etmişsek Güneş’e, bin defa da sessizliğinde ,sensizliğinde ve gecenin eşliğinde ağlamışız.Kuyuya bırakılan Yusuf’uz…

Dudaklarımızın kenarında mütevazi bir tebessüm saklıdır.Gözyaşıyla beslenen… Kim bilir belki umut oradan yeşeriyordur yüreklere... Sakın dokunmayın yüreğimize.Vardır her zaman hüzün gözbebeklerimizde, bir dokunulsa akıp dudaklara doğru kayacak olan bir yudum gözyaşı seli…

Kuyuya terk edilen ey Yusuf! İhanetin hançeri sürekli aynı ellerde midir? Her zaman kardeşler mi bırakır kuyuya? Ya anneler? Ya babalar? Onlarda bırakırlar mı evlatlarını kuyuya? Bir ömür kuyuda geçer mi Yusuf? Sahi kervancılar ne zaman geçecek buradan?

Bu aklı fikr ile Leyla bulunmaz…

Yusuf! Ey Mısırın Sultanı!

Peki ya ben kimim? Neden kuyu? Benim Mısır’ım neresi? Kader garip bir bilmece midir ey Yusuf? Ne zaman çözülür bu bilmece?
Gecede neler gizlemiş sahip? Neden uykusuz geceler? Neden tatsız hayat? Neden içtiğim suyun tadı yok? Yoksa…
Yoksa bu kuyunun suyu mu?

Yusuf! Bir ömrün vebali nedir? Ödeyebilir mi bir insan bunu? Kuyudan ne zaman çıkılır Yusuf? Ellerimi uzattıkça engelim çarpıyor Yusuf? Bir küçük kuş gibi dışarı çıkmak için çırpındığımda , kafese çarptığımda , elimde sadece yorgunluk kalıyor! Yüreğim acıyor! Başım yorgunluktan dönüyor! Yorgunluğum bedenden değil ha!
Zihnin o kadar yoğun ki Yusuf?

Bu ne yaredir ki derman bulunmaz!

Sahi sen kuyuda iken neler yaptın? Kimlerle arkadaş oldun? Kimi sırdaş tuttun masum yüreğine? Nemli duvarları mı? Nasıl tutundun o kuyuda? Kolların seni taşımaktan yorulmadı mı çıkmak için her elini uzattığında? Umut var mıydı minnacık yüreğinde? Sahi onu nasıl sakladın kirli yüreklerden?

Yunus öldü deyu sela verirler…

Yoruldum ben Yusuf? Yaşamak var ile yok olmak arasında bir çizgi ? Çokta önemli değil nefes alıp vermek!!! Bu bilmecenin sonu nedir Yusuf?

Üşüyorum…
Ürperiyorum…
Ya sar bedenimi bedenine…
Ya da bırak düşeyim…

Adaşım! Tut artık göğüs kafesimden…
Yoruldum, düşeceğim. Sahi düşsem de kurtulacağım, bıraksan da!

Ya tut! Ya da bırak!
Araf ta bırakma…!

Ölen beden imiş aşıklar ölmez!

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum, Rabbim razı olsun,
çok güzel bir paylaşımdı. emeğinize, gönlünüze sağlık.
Allah'a emanet olunB)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
____selamün aleyküm
güzel ve farklı bir çalışma olmuş
emeginize saglık
selam ve dua ile________

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamünaleyküm...değerli kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık güzel bir paylaşım B)B)B)
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selamün Aleyküm Leyla kardeşim.
Emeğinize, gönlünüze sağlık..Allah c.c razı olsun, çok güzel bir paylaşımdı.. Rabbimize emanet olun inşallah..Hayırlı ve bereketli akşamlar..B)

Aleyküm Selam kardeşim Allah senden razı olsun Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin kötü art niyetli insanlara hiç bir zaman fırsat vermesin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin kendi rızası için.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun:)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
selamun aleykum, Rabbim razı olsun,
çok güzel bir paylaşımdı. emeğinize, gönlünüze sağlık.
Allah'a emanet olunB)

Amin Amin Amin
Aleyküm Selam canım Allah senden de razı olsun Rabbim her zaman bu dünyada ve ahirette Rabbim'in sevdiği razı olduğu kullar olmak tam itikatiyle dini görevlerimizi yapabilmek nasip etsin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına kimselere muhtaç etmesin Rabbim.
Allah her iki dünyada umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin kendi rızası için.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun:)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
____selamün aleyküm
güzel ve farklı bir çalışma olmuş
emeginize saglık
selam ve dua ile________

Aleyküm Selam kardeşim Allah senden razı olsun Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin kötü art niyetli insanlara hiç bir zaman fırsat vermesin Rabbim.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
selamünaleyküm...değerli kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık güzel bir paylaşım B)B)B)
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...

Aleyküm Selam canım Allah senden de razı olsun Rabbim her zaman bu dünyada ve ahirette Rabbim'in sevdiği razı olduğu kullar olmak tam itikatiyle dini görevlerimizi yapabilmek nasip etsin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına kimselere muhtaç etmesin Rabbim.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt