Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yusufcuk !! (1 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

flake1.gif

Benim ismim Yusuf… Bu ismi bana bir kuş taktı. Ağaçlık bir yerde oturuyordum. Dalgındım. Dangın mı? Kendimi didik didik yemek, gagalamak istiyordum. Öylesine dertliydim. Kulağıma bir ses geldi:

-Yusufcuk, Yusufcuk !

Ses bana, doğrudan doğruya “ Yusufcuk!” diye hitap etmiyordu. Dünyada ve benim halimde kim varsa her birini ayrı ayrı öz ismiyle çağıran bir ses :

-Mehmetçik!

-Ayşecik!

-Osmancık!

Sonradan bana bu kuşun “ Yusufcuk “ ismini taşıdığı söylenince, artık öz adımı tanımaz oldum. Yusuf bendim:

-Yusufcuk, Yusufcuk!

*

Kuşu görmeye imkân yok… O yalnız bir sestir. En hassas anda haykırmayı bilir:

-Yusufcuk, Yusufcuk!

Sanki her defa annemi öldürmeye gidiyorum da kuş yolumu kesiyor :

-Sakın ha, sakın ha!

Manevi ne kadar cinayetim ve maddi ne çapta perişanlığım varsa, her birinin muhasebe saatinde kuş hazır:

-Çok yazık, çok yazık!

İçimden, onun kadar merhamet, niyaz, heybet ve ihtar tüten bir ses işitmedim. Üç heceli ve her manaya yatkın bir çığlık:

-Gel etme, gel etme !

*

Kendime öyle zulümler ettim ki, nihayet ikiye bölünür gibi oldum. Bir parçam öbür parçamın dizlerine kapanıyor ve ebedler boyu ağlamak istiyor:

Kuş hemen tepemde:

-Hep ağla, hep ağla!

*

İşin tuhafı, kendimi unutur ve derdimi hissetmez gibi olduğum demlerde kuştan eser yok… Her taraf şeytani bir ayazla donmuş, uyuşmuş… Bütün yuvalar boş ve izler silik… Demek ki, kuş, içimdeki kuşun uyanık olduğu zaman canlı… Böyle anlarda annemi öldürmeye gitsem, som karanlıkta tek bir ışık lifi bile görünmüyor.

İsterseniz siz haykırın:

-Yusufcuk, Yusufcuk!

Aksi seda, size, kendi kaba ve çatlak nefs sesinizi iade etmekten başka bir şey yapamayacaktır. Yusufcuğun, yarı açık, pembe gagası içinde bir nefes bile yok… Sordum bu nasıl kuş, diye?

Kahverengi bir kuş, dediler; küçük bir kuş ve uzunca kuyruklu…

Onun, yumuşak tüylü, minicik, bir zıpzıp kadar küçük kafasını, ufak gözlerini ve yarı açık pembe ağzını hayal ettim…

Vicdanımın anatomisini hayal edercesine…

*

Nereye gitsem, hangi pencerenin önünden geçsem, hangi yoldan süzülsem, hangi bucağa can atsam, kuş daima karşımda… öyle sanıyorum ki, yanıma bir saksı alsam da aya giden bir füzeye binsem. Yine kuş bana refakat edecek:

-Nereye, nereye?

Gölgem bana bu kadar sadık olamaz. İçimde his ve insaftan tek zerre yaşadıkça kuş cevval…

Biricik gayeyi besteliyor:

-Kurtuluş, kurtuluş…

*

Bir aralık nefsim beni öyle ezdi, öyle altına aldı ve o türlü kendinden razı hale getirdi ki, uzun müddet Yusufcuğu kaybettim. Halimi Yusufcuğun sükûtundan anlıyordum. Fakat battıkça batıyor ve battıkça kuştaki sükûtun derinleştiğini, katmerleştiğini hissediyordum.

Sabahleyin evimden veya inimden çıktım. Suratım, haşlanmış bir işkembe… Tırnaklarım kir dolu … Pantalonum ve potinlerim, içimin çizgilerini içmiş… Güneşli bir gün…. Yolda bir cıvıldaşma duydum. Çocuklar oynuyor.

Yanlarındayım.

Birinin elinde kahverengi bir şey… Bir kuş … Kül rengine çalan yumuşak tüylü minicik bir baş… Aman !

Nokta gözler perdeli… Kıl gibi ince ayakları bükük ve parmakları büzülü…

Çocuklar, ne bu ?

-Kuş …

-Ne kuşu?

-Yusufcuk …

-Kim öldürdü onu?

-Yolda, şu ağacın dibinde bulduk.

Ve çocuk, kuşu, kıl kadar ince ayaklarından tutup fırlattı.

Çocuğun avucundan başlayıp toz toprak içinde biten bir kavis…

İçimden, onsuz yaşanmaz bir şey kopardılar da toza toprağa mı attılar?

Zaman işledi, durdu. Çok defa, ıstırabı çağırır gibi ezberlenmiş formüllerle Yusufcuğu davet ettiğim oldu.

Ne ıstırap geldi, ne Yusufcuk…

Samimi olabilsem Yusufcuk dirilecekti.

İçimde bir ses…

Yusufcuk mu haykırıyor:

-Yalancı, yalancı!

NECİP FAZIL KISAKÜREK

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardeşim. NFK'ğin bu şiirini ilk defa okudum ve bilmiyordumda...İçimizde vicdan,duyarlı bir kalp diye adlettiğimiz bir yusufçuk var aslında.İnşallah ne duyarlı kalbimizi işlediğimiz günahlardan dolayı duyarsızlaştırırız;nede vicdan aynamızı kırarız...Selametle....

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamun aleykum kardeşim. NFK'ğin bu şiirini ilk defa okudum ve bilmiyordumda...İçimizde vicdan,duyarlı bir kalp diye adlettiğimiz bir yusufçuk var aslında.İnşallah ne duyarlı kalbimizi işlediğimiz günahlardan dolayı duyarsızlaştırırız;nede vicdan aynamızı kırarız...Selametle....

________aleykum selam nevininm güzel kardeşim...ben bu hikayeyi her okudugumda çok etkileniyorum.. bendeki yusufcuk kuşu ne diyor diyorum acaba hep agla hep agla diye haykırıyormu..çok yazık çok yazık mı diyor yoksa üstadın...

Bir aralık nefsim beni öyle ezdi, öyle altına aldı ve o türlü kendinden razı hale getirdi ki, uzun müddet Yusufcuğu kaybettim. Halimi Yusufcuğun sükûtundan anlıyordum. Fakat battıkça batıyor ve battıkça kuştaki sükûtun derinleştiğini, katmerleştiğini hissediyordum.

yoksa bende yusufcugumu kayıpmı ettim içimde öldürdümmü .. vicdanım hiçmi ses vermiyor... diye düşünmeden edemiyorum kendimi.. ..bence çok çok güzel bir hikaye.. üstad yazmış güzel olmazmı :)(yanlız yanlış yere açmışım hikaye bölümüne açmam gerekiyordu..)
güzel duana kalbi aminler güzel kalbli kardeşim..teşekkür ederim...
rabbimize emanetimsin
selam ve dua ile_______

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim
eline emeğine sağlık.. bende bu şiiri ilk defa okudum....
selam ve dua ile kalın...

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm değerli kardeşim.Konunuz güzel mesajlar veriyor.emeğinize sağlık.

Daha sonra imzanızdaki yazıyı defalarca okudum anlayana ne çok şey anlatıyor.Bu ikazdan etkilenmemek ne mümkün.

selametle kalınız kardeşim.

Sus, susma zevkine var, susma hünerini elde et,edebiyat yapma,hünerlerle dolu lafları bırak!Bırakda,imanını,inancını gönlünde sakla!Çünkü gönül aynı zamanda iman yurdudur.divan-ı kebir

mevlam önce bize duyursun
sonra ihtiyacı olanlara tesir buyursun.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamünaleyküm kardeşim
eline emeğine sağlık.. bende bu şiiri ilk defa okudum....
selam ve dua ile kalın...

________aleykum selam gülsengül kardeşim ..teşekkür ederim..
üstadın hikayelerim adlı eserinden yusufcuk hikayesi
üstadın ,şiirleri kadar hikayeleri/ hatıraları/ve oyunlarını yazdıgı eserleride çok güzel.:)
rabbimize emanet olunuz
selam ve dua ile_______

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamünaleyküm değerli kardeşim.Konunuz güzel mesajlar veriyor.emeğinize sağlık.

Daha sonra imzanızdaki yazıyı defalarca okudum anlayana ne çok şey anlatıyor.Bu ikazdan etkilenmemek ne mümkün.

selametle kalınız kardeşim.

Sus, susma zevkine var, susma hünerini elde et,edebiyat yapma,hünerlerle dolu lafları bırak!Bırakda,imanını,inancını gönlünde sakla!Çünkü gönül aynı zamanda iman yurdudur.divan-ı kebir

mevlam önce bize duyursun

sonra ihtiyacı olanlara tesir buyursun.

_______aleykum selam degerli kardeşim.. teşekkür ederim..
imzam evet güzel mevlana bir derya anlayabilene..imzamı istediginiz zaman kullana bilirsiniz veya aynı anda kullanın nasıl isterseniz..yada size hediye edeyim :)

divan-ı kebiri okuma fırsatı buldunuzmu daha önce bilemiyorum ama. okumanızı tavsiye ederim.. hikmetlerle dolu bir derya..bu deryadan bir katre var ise nasibimizde ne mutlu bize...

teşekkürler kardeşim
selam ve dua ile_______-

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH celle celaluh razı olsun müsait bir zamanda bakarım inşaALLAH.mesajı aklıma,kalbime,yüreğime kayıt eyledim.İmza olarakta İleri bir zamanda belki kullanabilirim.t.ederim kardeşim.

Selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız.

_______aleykum selam degerli kardeşim.. teşekkür ederim..
imzam evet güzel mevlana bir derya anlayabilene..imzamı istediginiz zaman kullana bilirsiniz veya aynı anda kullanın nasıl isterseniz..yada size hediye edeyim :)

divan-ı kebiri okuma fırsatı buldunuzmu daha önce bilemiyorum ama. okumanızı tavsiye ederim.. hikmetlerle dolu bir derya..bu deryadan bir katre var ise nasibimizde ne mutlu bize...

teşekkürler kardeşim
selam ve dua ile_______-

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Yalan,bu dünya,yalan...Aynadaki yalan...

_Yalan ama,bir gerçeğin yalanı...Aynada gördüğün her şey o da,hiçbiri o değil...

_Gerçeği olmayan yalan olabilir mi?...Doğru olmalı ki,yalan,kendisine sahte bir vücut bulsun...

_Doğrusu olmayan yalan olamaz."Var"ın arkasından"hiç" gelemez.

_Sen aynada yol almaya ne bakıyorsun!..Devir o yol vermez sahtekarı da,ardında gizlediği gerçeğe ulaş!

_O,yakınlığı haber vermek için yaratılmış mücella uzaklık...
_
Dünya her avizesine bir güneş yerleştirilse,bir kibrit başı nura denk olamaz..

_Şimdi,haydi git,oyalana dön,sırtını aynalara ver ve onların,içinde yol almaya kalkanlara haykır: Başlarınızı aynaya çarpmayınız;Alnınızdan yaralanırsınız!

_Senin işin bu;aynaya tutulanlara yol vermek..Yoksa sen neredesin,Mevlana Halid'e verilen ayak yolu
temizleme işindeki büyüklük nerede?

_Gel,bize gel,başın sıkıştıkça bize gel!..
_Var olmak istiyorsan Allah'ta yok ol!!

NECİP FAZIL KISAKÜREK
*aynadaki yalan eserinden*

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

_Yalan ama,bir gerçeğin yalanı...Aynada gördüğün her şey o da,hiçbiri o değil...

_Gerçeği olmayan yalan olabilir mi?...Doğru olmalı ki,yalan,kendisine sahte bir vücut bulsun...

osman gazi

Yasaklı Kullanıcı

Allahcc razı olsun...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm GÜL kardeşim...
ALLAH Ebeden razı olsun İnşaAllah...
Çok çok güzel bir yazı. Sizde zikretmişsiniz Üstad'tan olunca kötü olabilir mi.
Çok güzeldi Hakikaten...Emeğinize sağlık...

İstifade edenlerden oluruz inşaAllah...

ALLAHa emanet olunuz
selam ve dua ile...

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzelll gerçektende istesek olacak ama istemeyi bilmeliyiz...yürekten istemeliyiz...yüreğinize emeğinize sağlık..selametle kalın..

dünyaa

Kayıtlı Kullanıcı
üstad dan ,güzeldi elinme sağlık

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamünaleyküm GÜL kardeşim...
ALLAH Ebeden razı olsun İnşaAllah...
Çok çok güzel bir yazı. Sizde zikretmişsiniz Üstad'tan olunca kötü olabilir mi.
Çok güzeldi Hakikaten...Emeğinize sağlık...

İstifade edenlerden oluruz inşaAllah...

ALLAHa emanet olunuz
selam ve dua ile...

_______aleykum selam kardeşim
teşekkür ederim vicdanımız hep bizi uyarır inşaALLAH...
hayırlı geceler kardeşim
selam ve dua ile_______

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim çok etkili bir paylaşım olmuş ruhumuza dokundu selametle kardeşim Allah Teala'ya emanet olun

mesut47

Kayıtlı Kullanıcı
selamun alykm muhterem kardeşim sohbet etmek istermisin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt