Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

**yusuf-i imza** (2 Kullanıcı)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
rosessqj3.gif

YAĞMURLARLA AĞLIYOR yalnızlığına… Yokuşlarda yoruldu yüreği… Melal akşamlarda hüzün içiyor… Araf yollarda avare yürüyor yıllardır… İkilemlerle ilerliyor Kaf dağının ardındaki sevgiliye kavuşmak için…

Arıyor ağlıyor, ağlıyor arıyor… Savruk sinesinden sarı sonbahar dökülüyor toprağa… Hicran damlıyor ümit bulutlarından… Acı çiçekler açıyor avuçlarında…

Yıllar yüreğinde yırtık bırakarak yol alıyor… Ne kışta, ne yazda… İlk ve sonbaharı soluyor seherlerde… Sevinçlerine çiğ yağdı, kırağı kırdı çiçeklerini… Baharlar bekliyor bağrı, uzak iklimlerden esen meltemlerle serinlemek istiyor sadrı…

Selim kalple sabır ağacına dayanıp şükretmek diliyor… Kalp toprağına düşecek hikmet meyveleri bekliyor o ağacın altında… Sevgiye dost olmuşken sevgili gelmese de olur… Şefkat yoksunu aşk kalp doyurmuyor, neylesin sönük sözleri…

Serap sevgiler, firak acılar demek… “ Bütün firaklardan gelen feryatlar aşkı bekadan gelen ağlamaların tercümanıdır”

Evet, aşk vardır; bekaya… Bekaya bakar kalp, değişmeyen daimi güzele meftun…

Ağlama gönül, neyle yesin gidip kaybolanları… Araf yollar, avare yıllar biter bir gün… Yıkanmış yürekle yürürsün aklın aydınlattığı yolda… Vuslat içer şifa sadır… Sen her şeye yakın, her şey sana yakın… Uzak uzaktır sana… Anlamamak ve anlaşılmamak yoktur artık…

Küllerin kâinata savrulmuştur, kâinatsa kalbinde kayıp… Yağmurlar yine yağar ıslatmaz, rüzgârlar yine eser savurmaz… Savruk değilsindir, kök salmışsındır kâinatın kalbine… Yine yürürsün yollarda dönüp de arkana bakmadan… Arafta avare değilsindir, yaranını bulmuşsundur; Ya Rahman… Ya Rahim… Ya cemil… Ya Vedud…

Rahmet seni ebede namzet etmişken, neyle yesin geride kalanları… Yunus yüreğinle “kalanlara selam olsun” der yürürsün… Kör kuyularda korunmuş, arınarak yükselmişsindir Azizliğe… Kuyudaki yalnız Yusuf değilsindir, kardeşlerin sevgiyle sarmış, Yakubi şefkat kuşatmıştır… Zirve dekeyken aziz bir terk edişle terk edersin dünya züleyhasını: “teveffeni müslimen.”

Hayata veda ederken geride Yusufi bir kıssa bırakmak, yokuşlarda yağmurlarla ağlamaya değer… Bedelsiz değildir esir pazarında satılmak, Azizlik esirlikten geçer.

Aşkı bilmez Züleyha, Yakubi şefkati anlamaz… Ağlarsan Yakubi ağla… Seveceksen İbrahimi sev, “La uhubbil afilin” de…

Hikmet yağmurlar yağıyorsa selim kalbine “Selam” sana dosttur, Rahmet yaran… Kuyularda yalnızsan korkma, kıssan yazılıyordur kıyamete kadar okunmak için… Yüzünden okunur Yusuf yüreğin… Yazman için güzel sabrı şükürle süsle ve hayata Yusufi imzanı at: “teveffeni müslimen”

Hüseyin Eren

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Hikmet yağmurlar yağıyorsa selim kalbine “Selam” sana dosttur, Rahmet yaran… Kuyularda yalnızsan korkma, kıssan yazılıyordur kıyamete kadar okunmak için… Yüzünden okunur Yusuf yüreğin… Yazman için güzel sabrı şükürle süsle ve hayata Yusufi imzanı at: “teveffeni müslimen”

_________selamün aleyküm kardeşcagızım :)
nerden buluyorsun bu kadar farklı yazıları ... buda çok güzeldi emegine saglık güzel kardeşim *
Kuyularda yalnızsan korkma, kıssan yazılıyordur kıyamete kadar okunmak için* bu cümle beni etkiledi oldukça
rabbimize emanetimsin
selam sevgi ve baki dua ile B)B)____________

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

selamünaleyküm ...değerli kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...emeğinize sağlık güzel bir paylaşım...ALLAH c.c. emanet olun...
selam ve dua ile
selametle İNŞALLAH...B)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

_________selamün aleyküm kardeşcagızım :)
nerden buluyorsun bu kadar farklı yazıları ... buda çok güzeldi emegine saglık güzel kardeşim *
Kuyularda yalnızsan korkma, kıssan yazılıyordur kıyamete kadar okunmak için* bu cümle beni etkiledi oldukça
rabbimize emanetimsin

selam sevgi ve baki dua ile B)B)____________
ve aleyküm selam canım bu yazıları netten buluyorum:)evet bencede çok hoş bir yazı.selametle kalın

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm ...değerli kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...emeğinize sağlık güzel bir paylaşım...ALLAH c.c. emanet olun...
selam ve dua ile

selametle İNŞALLAH...B)
ve aleyküm selam kardeşim.allah sizdende razı olsun.rabbime emanetsiniz.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm kardeşim
Allah c.c. razı olsun harika bir paylaşımdı.
Yusuf a.s. bizlerin gönlünede bir imza atmıştır inşaallah.
Hayatı ve şahsiyeti beni çok etkilemiştir.
İnşaallah örnek alan kullardan olmamız duası ile...
Selametle kalınız.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
~*~*~*~*~*~

Selamün Selam Nevin ablacım.
Paylaşımınız için Allah c.c razı olsun, çok güzeldi yine..Beğeniyle okudum. Kur'an kıssalarının en ibretliklerinden biri olan Hz. Yusuf (a.s) kıssasını edebi metin tadında, duygu yoğunluklarıyla okumak güzeldi..Emeğinize, yüreğinize sağlık. Kıskançlığın kurbanı olan ve kardeşlerinin entrikalarına karşı onları yine Allah c.c için affetmek, YUSUFİ BİR İMZADIR.. Nefsinin direktiflerine uymadan, Züleyhalara karşı nefsini ezebilmek, YUSUFİ BİR İMZADIR. Sabrı, zaferle nakşeylemek YUSUFİ BİR İMZADIR...Sonunda, koca bir ülkeye sultan olmak ise YUSUFİ İMZANIN ARMAĞANIDIR..

HAYAT DEFTERLERİMİZİ YUSUFİ İMZALARLA SÜSLEMEK GAYESİ İLE..Rabbimize emanetimsiniz ablacım..Baki dualar ile..B)

~*~*~*~*~*~

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm kardeşim

Allah c.c. razı olsun harika bir paylaşımdı.
Yusuf a.s. bizlerin gönlünede bir imza atmıştır inşaallah.
Hayatı ve şahsiyeti beni çok etkilemiştir.
İnşaallah örnek alan kullardan olmamız duası ile...

Selametle kalınız.
ve aleykum selam zeynepçim allah sizdende razı olsun.Sizde rabbime emanetsiniz.B)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
~*~*~*~*~*~

Selamün Selam Nevin ablacım.
Paylaşımınız için Allah c.c razı olsun, çok güzeldi yine..Beğeniyle okudum. Kur'an kıssalarının en ibretliklerinden biri olan Hz. Yusuf (a.s) kıssasını edebi metin tadında, duygu yoğunluklarıyla okumak güzeldi..Emeğinize, yüreğinize sağlık. Kıskançlığın kurbanı olan ve kardeşlerinin entrikalarına karşı onları yine Allah c.c için affetmek, YUSUFİ BİR İMZADIR.. Nefsinin direktiflerine uymadan, Züleyhalara karşı nefsini ezebilmek, YUSUFİ BİR İMZADIR. Sabrı, zaferle nakşeylemek YUSUFİ BİR İMZADIR...Sonunda, koca bir ülkeye sultan olmak ise YUSUFİ İMZANIN ARMAĞANIDIR..

HAYAT DEFTERLERİMİZİ YUSUFİ İMZALARLA SÜSLEMEK GAYESİ İLE..Rabbimize emanetimsiniz ablacım..Baki dualar ile..B)

~*~*~*~*~*~
Ve aleykum selam canım benim.Umarım iyisindir.Sanada hayat yolunda daimi başarılar diliyorum.Duana en kalbi muhabbetimle amin diyerek seni selamlıyorum:).allaha emanet ol

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Ve aleykum selam canım benim.Umarım iyisindir.Sanada hayat yolunda daimi başarılar diliyorum.Duana en kalbi muhabbetimle amin diyerek seni selamlıyorum:).allaha emanet ol

~*~*~*~*~

Selamün Selam Nevin Ablacım..
Allah c.c razı olsun. Hamd olsun Rabbimize çok iyiyim..Siz de iyisinizdir inşallah:)..Rabbimiz c.c iyiliğinizi arttırsın inşallahü Teala..Güzel dilekleriniz için de çok teşekkür ettim can ablam..Ecmain..Rabbimiz c.c sizin de hayat yolunuzda önce sıhhat ve manevi güç yani imanla adımlarınızı sağlam kılsın ve başarı, mutluluk da size yoldaş olsun inşallah daimen..Baki dualarımla..B)

~*~*~*~*~

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam aliyeciğim hayırlı geceler olsun.Tekrar tekrar teşekkürler güzel düşüncelerin için.Bende iyiyim hamdolsun.Sağlığım sıhhatim yerinde.Manevi boşluğum var herzamanki gibi...Allah öğrendiklerimizi kalbimize nakşeyler inşaallah.
Rabbime emanetsin.

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
teveffeni müslimen”

selamun aleykum.
ellerine saglık.okudukça okuyasım geldi.yazandanda burada yayınlayandanda RABBIM razı olsun.ellerin dert görmesin.selametele.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam kasım abi hayırlı günler çok sağolB)

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı

RABBİM razı olsun çok güzel bi paylaşımdı...
selam ve dua ile

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

Ağlama gönül, neyle yesin gidip kaybolanları… Araf yollar, avare yıllar biter bir gün… Yıkanmış yürekle yürürsün aklın aydınlattığı yolda… Vuslat içer şifa sadır… Sen her şeye yakın, her şey sana yakın… Uzak uzaktır sana… Anlamamak ve anlaşılmamak yoktur artık…

selamun aleykum, Rabbim razı olsun paylaşımınız için Nevin abla,
çok güzel bir yazıydı. Allah hayatımızı O'nun rızasına uygun işler ve imzalarla geçirmeyi nasip etsin. Selam olan, selam da O'ndan olan biricik Mevla'ya emanet olun.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

RABBİM razı olsun çok güzel bi paylaşımdı...
selam ve dua ile
rabbim sizdende razı olsun kardeşim:)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum, Rabbim razı olsun paylaşımınız için Nevin abla,
çok güzel bir yazıydı. Allah hayatımızı O'nun rızasına uygun işler ve imzalarla geçirmeyi nasip etsin. Selam olan, selam da O'ndan olan biricik Mevla'ya emanet olun.

sağol nuresma kardeşim.hayırlı günlerB)

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamünaleyküm...kardeşim bu forumda paylaşmak istedim ...

selamünaleyküm...kardeşim bu forumda paylaşmak istedim ...

YUSUFUN GÖZLERİ
Şimdi bana vahadır Yusuf’un gölzeri. Sonra sonsuzluğumdur; gene Yusuf’un gözleri. Hem sığındığım hem kaçtığım; hem gülüp hem ağladığımdır Yusuf’un gözleri. Kalbimdeki acı, Yüreğimdeki sancı, mahşerde davacı; Yusuf’un gözleri…

Bana sanki kurşun, Yusuf’un gözleri.

içimde bir kuyu, Yusuf’un gözleri. Kuyudan kurtuluş, Yusuf’un gözleri…

Hapsolduğum zından, Yusuf’un gözleri…. Özgürlüğüm benim, Yusuf’un gözleri…

İçimdeki Korku, Yusuf’un gözleri…Korkudan emin olduğum, Yusuf’un gözleri… Kaybolduğum umman, Yusuf’un gözleri… Tutunduğum davam, Yusuf’un gözleri…

Sustuğumda nara’m, Yusuf’un gözleri…. Haykırdığım Sessizlik Yusuf’un gözleri…Bakınca gördüğüm, duyunca baktığım, görünce kandığım; Yusuf’un gözleri…

Koklanmamış bir gül, kurumayan diken, açmamış gonca; Yusuf’un gözleri…

İstenince verilen, sevince istenen Yusuf’un gözleri…

Yakub’un ağladığı, Züleyha’nın yandığı; Yusuf’un gözleri…

İçimdeki sevda Yusuf’un gözleri… İmanımda dava Yusuf’un gözleri… İffetin Sembolü Yusuf’un gözleri… Güzellerin güzeli, Yusuf’un gözleri…Hakka adanan Yusuf’un gözleri; kendini adayan, gene Yusuf’un gözleri.

Herkesin Görmediği, görüp de bilmediği Yusuf’un gözleri;

“Aşık”a ayân, Yusuf’un gözleri…

alıntı

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt