Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yüreğimin ağrıyan tarafı!!! (1 Kullanıcı)

meltem43

Kayıtlı Kullanıcı
Suheyb-i Rumi(ra)

Hz.Ali den(ra) sonra hicret etmek maksadıyla yola çıkar.
Mekkelilerden bazıları onu tutar ve:
"Sen buraya fakir ve zayıf bir kimse olarak geldin.Bizim sayemizde bol servete kavuştun.Şimdi de servetinle birlikte gitmek istiyorsun Ha!Vallahi buna müsade etmeyiz."

Suheyb(ra) hemen hayvanından indi ve ŞU VAKUR CEVABI VERDİ:

"PEKİ,BÜTÜN MALIMI BIRAKIP ÖYLE GİDİYORUM!"

Kendisi hakkında şu ayet nazil oldu:"insanlardan öyleleri vardır ki allah'ın rızasını isteyerek nefsini satın alır."Bakara /207

Ve büyük sahabi Medine'ye gelir.Yolda hem karnı acıkmış hemde gözleri ağrımıştır.AllahRasulünün(sav)huzuruna gelir.Allahrasulünün (sav)yanında Hz.Ömer (ra) vardır.Suheyb-iRumi Orada bulunan hurmalardan yemeğe başlar.Hz.Ömer (ra) latife yaparak :
"Ya Rasulallah! Suheyb'i görüyormusunuz?Hem gözü ağrıyor hemde yaş hurma yiyor.!"dedi.

Varlık nuru Efendimiz Suheyb'e
Hem gözün ağrıyor,hemde yaş hurma yiyorsun ha?"buyurur.

Suheyb de:
"Ben onu gözümün ağrımayan tarafıyla yiyorum" der

Rasullullah (sav) tebessüm eder ve Suheyb'in malını bırakarak hicret etmesini ima ederek:

"Suheyb kazandı,Suheyb kazandı.Satış karlı çıktı" buyurur.

Evet Ashab gökteki yıldızlar gibidir.Onlara ulaşmamız mümkün değil.
Onların hayatlarında mazaret yok.
Rabbim hepsinden razı olsun.Bizlere onların sevgisini nasib etsin.
Bugün Suheyb,İ-rumi(ra) düştü gönlüme,paylaşmak istedim.Okuyan kardeşlerimede güne bir sahabiyle başlamalarını tavsiye ederim.

Hocamız bize öyle derdi.Takın bir sahabiyi kolunuza.Hem bütün günü onunla geçirin hem deArkadaşlarınızla tanıştırın.

Ne güzel bir tavsiye değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt