Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yumuşak huylu olmak (1 Kullanıcı)

tuncay147

Kayıtlı Kullanıcı
Bir ahlaki fazilet de yumuşak huyluluktur.Bazan yanlış olarak haksızlıklara ses çıkarmama ve teslimiyetçilik şeklinde anlaşılan bu duygu aslında hiddet ve öfkeye kapılacakken kapılmama,cezalandırabilecekken affedebilme manasına gelir.

Kalplerinde hilm kökleşmiş insanlar ne kadar kötülük görseler de bu duygudan vazgeçemezler.kendine kötü sözler söyleyen bir yahudi guruba güzel sözlerle karşılık vermekten kaçınmayan hz.isa'ya bunun sebebi sorulduğunda şu cevabı vermiştir:"Herkes kendi kesesinden harcar."
B)

ORBE

Kayıtlı Kullanıcı
RE: yumuşak huylu olmak

ALLAH RAZI OLSUN. RABBİM HEPİMİZİ İYİ HUYLULARDAN EYLER İNŞ.:(

ORBE

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN. RABBİM HEPİMİZİ İYİ HUYLULARDAN EYLER İNŞ.:(

cigdem

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

İbâdetlerin en kolayı ve en hafîfi
Müslümanların ihtiyâçlarını karşılamanın ve onları sevindirmenin ve güzel ahlâklı olmanın önemiyle ilgili hadis-i şeriflere bugün de devam ediyoruz:

“İbâdetlerin en kolayı ve en hafîfi, az konuşmak ve iyi huylu olmaktır. Bu sözüme iyi dikkat ediniz!”

“Kimse ile münâkaşa etmeyen, haklı olsa bile, dili ile kimseyi incitmiyen Müslümanın Cennete gireceğini size söz veriyorum.Şaka ile veya yanındakileri güldürmek için olsa bile, yalan söylemiyenin Cennete gireceğini size söz veriyorum. İyi huylu olanın Cennetin yüksek derecelerine kavuşacağını size söz veriyorum!”

Hadîs-i kudsîde Allahü teâlâ buyuruyor ki, “Size gönderdiğim islâm dîninden râzıyım. Bu dînin tamam olması, ancak cömerdlikle ve iyi huylu olmakla olur. Dîninizin tamam olduğunu hergün, bu ikisi ile belli ediniz!”

“Sıcak su buzu erittiği gibi, iyi huylu olmak, insanın günahlarını eritir, yok eder. Sirke balı bozduğu, yinilmez hâle sokduğu gibi, kötü huylu olmak, insanın ibâdetlerini bozar, yok eder.”

“Allahü teâlâ yumuşak huylu olanları sever ve onlara yardımcı olur. Sert, öfkeli olanlara yardım etmez.”

“Cehenneme girmesi haram olan yahut Cehennem ateşinin yakması yasak olan kimdir? Size bildiriyorum. Dikkat ile dinleyiniz! Yumuşak olanların, kızmıyanların hepsi!”

“Yavaş, yumuşak davranmak, Allahın kuluna verdiği büyük bir ihsândır. Aceleci, atak olmak, şeytanın yoludur. Allahü teâlânın sevdiği şey, yumuşak ve ağır başlı olmaktır.”

“İnsan, yumuşaklığı, tatlı dili sebebiyle, gündüzleri oruc tutanların ve geceleri namaz kılanların derecelerine kavuşur.”

“Kızdığı zaman, öfkesini yenerek yumuşak davranan kimseyi Allahü teâlâ sever.”

“Dikkat ediniz. Size haber veriyorum! Cennetin yüksek derecelerine kavuşmak isteyen, saygısızlık yapana yumuşak davransın! Zulmedeni afv etsin! Malını esirgeyene ihsânda bulunsun! Kendisini aramıyan, sormıyan ahbâbını, akrabâsını gözetsin!”

“Kuvvetli olmak, başkasını yenmek demek değildir. Kuvvetli olmak, kahraman olmak, kendi öfkesini yenmek demektir.”

sahra

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOK GÜZELDİ ALLAH RAZI OLSUN ALLAH İKİ CİHANDADA YÜZÜNÜZÜ GÜLDÜRSÜN

AMİİİİİİİİİİİİİN

existence

Kayıtlı Kullanıcı

esselamü aleyküm.kardeşlerim .tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. diye ne doğru söğlemiş atalrımız...

husna

Kayıtlı Kullanıcı

Çok sağolun güzel bilgiler Allah katkısı olan herkesten razı olsun

tuncay147

Kayıtlı Kullanıcı

allah sizlerden razı olsun sıratta yüzünüz gülsün emiB)

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı

ellerinize yureginize saglik arkadaslar.insanlarla iyi gecinmek ibadetlerin en guzeli diye duymustum ins yanilmiyorumdur.kalp kirmak okadar kolayki ama onu yapmasi cok zor cok.bu fani dunyada gecinmeyecek ne varki bizden once yasayanlar ne goturdulerki biz ne goturelim.

guleryuz

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞLERİM

tuncay147

Kayıtlı Kullanıcı

allah sizlerdende razı olsun sağolunB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt