Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yorum sizin? (1 Kullanıcı)

NAZLIOGLU

Kayıtlı Kullanıcı
“% 99’u Müslüman olan memleketimizde Müslüman kesimin zihninde dinî bir anlam ifade eden kutsal isimlerin tüm Türkiye’nin seyrettiği dizilerde küçük büyük herkesin beynine kötü imajlar kullanılarak gerçek mânâları dışında kötü bir biçimde yerleştirilmektedir. Bunun tesadüf olduğunu söylemek saflık olur. Bu dizilerin yapımcıları ve arkalarındaki güçler yetkililerce incelenmelidir. Bu şekildeki farklı dizilerin birçoğunun yayınlandığı kanalın ortak adresinin ATV oluşu da dikkate değerdir.

“Gafur: Kelime anlamı olarak, bağışlamada, merhamette sınır tanımayan anlamına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. Çarşamba günleri ATV’de yayınlanan Avrupa Yakası dizisinde psikopat, elinde bıçakla dolaşan, kendisinden her türlü kötülük beklenebilen, cinsel sapkınlıklar sergileyen, özürlü giyinen, komşunun karısına göz dikmiş tipleme.

“Burhan: Sağlam delil mânâsına gelmekte olup Kur’ân-ı Kerim’in isimlerinden biridir. Avrupa Yakası dizisinde ise psikopat, aptal, cinsel sapkınlıklar sergileyen, dedikoducu, salak tiplerden birinin adı.

“Tacettin: Dinin tacı anlamına gelmekte olup Avrupa Yakası dizisinde en şapşal, salak, beyinsiz, herkesin arkasından dalga geçtiği, kolay işletilebilen cahil karakterin adı.

“Aziz: En yüce, en üstün anlamına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. Aziz isimli karakter ise ATV’de yayınlanan Beyaz Gelincik dizisinde kadın pazarlayan, psikopat, katil, başkasının karısına göz dikmiş, aşağılık dizi karakterinin adı…

“Kadir: Her şeye gücü yeten mânâsına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. ATV’de yayınlanan En Son Babalar Duyar adlı dizide sahtekâr, yalancı, para için her türlü dalavereyi çevirebilen başrol oyuncusu…

“Amil: Amel eden, ibadet eden, iş ve aksiyon sahibi anlamına gelmekte olup Peygamberimiz’in isimleri arasında yer almaktadır. Hayat Bilgisi adlı dizide ise aklı fikri para, sahtekâr, yalancı bir okul müdürünü canlandırmaktadır.

“Mennan: Çok ihsan eden, lütufta bulunan anlamına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. Hayat Bilgisi adlı dizide ise üçkâğıtçı, düzenbaz, uyanık, yalancı, ikiyüzlü okul hizmetlisinin adıdır. Dizide, müdür, “Mennan gel lan buraya hayvan” demekte, Allah’ın bu güzel isminin böyle aşağılayıcı bir cümlede kullanılması kesinlikle kabul edilebilir değildir.

“Bu isimler toplumumuzda “Allah’ın kulu” mânâsına gelen Abdülkadir, Abdülmennan, Abdülaziz şeklinde kullanılırken veya kullanılması gerekirken bu dizilerde Abdül kısmının çıkarılıp direkt olarak Allah’ın 99 isminden biri olarak kullanılmaktadır. Dizilerde öne çıkarılan, imrendirilen isimlerin neden yukarıda bahsedilen isimler gibi olmadığı da bir başka soru işaretini aklımıza getirmiyoruz?

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı
RE: yorum sizin?

HAKLISIN BEN HİÇ BÖYLE DÜŞÜNMEMİŞTİM ALLAH RAZI OLSUN BİLİNÇLENDİRDİN BİZİ KARDEŞİM.

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM SAĞOLASIN BENDE FARKETMİŞTİM ÖZELLİKLE AVRUPA YAKASI BAŞTAN AŞAĞIYA HOŞ DEĞİL BENCE.. HEM KULLANILAN İSİMLER HEMDE FİLMİN GİDİŞATI BENCE ÇOK AFEDERSİNİZ MİDE BULANDIRICI.. AMA HERKEZ ORADAN ÖĞRENDİKLERİ LAFLARI KENDİ ARALARINDA YAYGINLAŞTIRIYORLAR.. ARKADAŞLARIMIN MSN DE NİCKNAME LERİNE BAKIYORUM ÇOĞU "BENİ BEĞENMİYORMUSUN" GİBİ BİŞEYLER YAZMIŞLAR. BİLDİĞİM KADARIYLA YİNE O DİZİDEN ALINMA.. YAZIK DİYORUM BEN.. ÇOK GÜZEL UYUTULUYORUZ..

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Ben bunu hep düşünüyorum zaten.Bu adamlar acaba cahilliklerinden dolayı mı bu isimleri koyuyorlar yoksa işin içinde bir kasıt mı var ?
Sağolasın hatırlatttığın için B)

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

HİÇ BU AÇIDAN DÜŞÜNMEMİŞTİM
ALLAH RAZI OLSUN...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

haklısın kardeş benim aklıma gelenler de inek şaban, ve ramazan
şaban ve ramazanın ne demek olduğunu biliyoruz galiba.
hayat bilgisinde ki mennan karakteri.

mennan: Çok ihsan eden, verici, ihsanı bol. - Abd takısı alarak kullanılır. Allah'ın isimlerinden..... ne hale ne karaktere sokmuşlar demi

Şaban: Hicri, Kameri ayların sekizincisi, üç ayların ikinci ayı

Ramazan: Hicri (kameri) ayların dokuzuncusu, oruç ayı. Kur'an'da Bakara suresi 185. ayette ismi geçen ay ismi.

GONCAOZ

Kayıtlı Kullanıcı

Haklısın Kardeşim Atv kanalında böyle yayınlar sürekli yapılıyor.Bizde arkadaşlarla bu kanalı kapattırma konusunda rtürk'e birçok şikayet e-mail'i yolladık bazılarına cevap bulduk bazılarına bulamadık.Biz müslüman kardeşlerimizin yapması gereken herhalde çevresindeki kişilere bu yayınları seyretmeme konusunda uyarmak onları bilgilendirmektir diye düşünüyorum bilmem haksızmıyın A.E.O

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt