ALLAH'u Teala buyurdu ki:
''Ey Nuh! Şu muhakkak ki o senin dininin ehlinden değildir.
Şüphesiz ki onun tüm işleri salih olmayan şeylerden olduğundan artık büsbütün kendisi bozuk bir amel haline gelmiştir.Muhakkak ki o salih olmayan bir amele sahiptir.Şüphesiz ki bu şekilde dua yapman uygun olmayan bir ameldir.
Artık sen,kendin için istediğin fakat doğru bir istek olup olmadığı hakkında hiçbir bilgin bulunmayan bir şeyi benden isteme! Gerçekten de ben bu gibi isteklerin uygunsuzluğunu bilmeyenlerden olursun da onlar gibi hikmete muvafık düşmeyen dualarda bulunursun diye sana bunu yapmaman için vaaz ediyorum.
Hud Suresi 46.Ayet
Kuran-Mecid ve Tefsirli Meal-i Alisi
Mahmut USTAOSMANOĞLU
Yukarıdaki ayeti kerime benden size hediye olsun ve düşünün ki,veren değil verdiren ne demek istiyor.Bu ayet Nuh peygamberimizin oğlu için yapmış oldugu duaya binaen gelmişti.O da ısrarla dua ediyordu ve bir peygamberdi Ama bakın Rabbimiz nasıl cevap verdi.: KENDİN İÇİN HAYRINI BİLMEDİĞİN SEYLERİ BENDEN İSTEME!
Duanız mutlaka kabul oluyor ama eğer gerçekleşmiyor ise mutlaka vakti gelmemiştir,yahut,yaradan kuluna kıyamıyordur,yani hayırsız bir iştir.
Rabbim isteğinize hayırlıysa hemen karşılık verip sıkıntınızı gidersin,eğer hayırsızsa da size sabır verip,bundan daha hayırlısını nasip etsin.
Kendinizi çok fazla üzmeyiniz,biliniz ki,Kıyamet günü yakındır,her nefis ölümü tadacağına göre herkesin küçük kıyameti de o gündür yani ölüm günümüz çok ama çok yakın...
Sabredelim ki surada iki üç günlük sevincimiz bizim,ahiretteki sonsuz sevincimize engel olmasın.
''Derman arardım derdime,derdim bana derman imiş'' der Bayram hocamız hep...
Düşünürüm bazen,benim de canımı sıkan şeyler oldugunda,şehitleri ve ailelerini,savaşları ve geride kalanları,iyi günlerimi ve Allah'a kavuşmaya ne kadar az kaldığını...
Hepsi teselli kaynağım oluyor çoğu zaman...
Vuslat yakındır GERÇEK SEVGİLİYE!
Mevla hayırda kullansın inşallah sizi...
Anlaşılması ve hayırlara vesile olması duasıyla...