Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yine dua istiyorum...:( (1 Kullanıcı)

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
selam aleyküm öncelikle sizden çok özür diliyorum sürekli sizi rahatsız ettiğim için ama allahta biliyoki yüreğim çok acıyo lütfen beni terk eden nişanlım hayırlı bişekilde geri gelsin ve evlenelip mutlu bi yuva kuralım diye dua edin sizden bunun için dua istiyorum unutanıyorum sizden ama sizin dualarınıza ihtiyacım var lütfen ben başkasını istemiyorum o olsun ve hayırlı olsun istiyorum...allah sizden razı olsun tekrar özür dilerim sizler gibi faydalı bilgiler yazmayıp sürekli dua istediğim için...ama olmuyor işte düzelemiyorum bi türlü lütfen dua edin...:(

gelartık

Kayıtlı Kullanıcı
S.A canım bnim seni tanımak isterdimm ALLAH YARDIMCIN OLSUN ama gidenden hayır yoktur bnce rabbim böyleisni belki böyle hayırlı görmüştür herşerde hayır vardır bunu unutma inş ondan daha iyisi ile evlnirsin ve mutlu olursun yinede rabbim neyii hayırlı gördünse o olsunn herşy gönlünce olsunn AEOL

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
S.A canım bnim seni tanımak isterdimm ALLAH YARDIMCIN OLSUN ama gidenden hayır yoktur bnce rabbim böyleisni belki böyle hayırlı görmüştür herşerde hayır vardır bunu unutma inş ondan daha iyisi ile evlnirsin ve mutlu olursun yinede rabbim neyii hayırlı gördünse o olsunn herşy gönlünce olsunn AEOL

aleyküm selam çok sağolun bende sizi tanımak isterdim bi dost sohbetine o kadar ihtiyacım varki anlatamam..eğer ordaysanız.................erseniz sevinirim

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH'u Teala buyurdu ki:
''Ey Nuh! Şu muhakkak ki o senin dininin ehlinden değildir.
Şüphesiz ki onun tüm işleri salih olmayan şeylerden olduğundan artık büsbütün kendisi bozuk bir amel haline gelmiştir.Muhakkak ki o salih olmayan bir amele sahiptir.Şüphesiz ki bu şekilde dua yapman uygun olmayan bir ameldir.
Artık sen,kendin için istediğin fakat doğru bir istek olup olmadığı hakkında hiçbir bilgin bulunmayan bir şeyi benden isteme! Gerçekten de ben bu gibi isteklerin uygunsuzluğunu bilmeyenlerden olursun da onlar gibi hikmete muvafık düşmeyen dualarda bulunursun diye sana bunu yapmaman için vaaz ediyorum
.​
Hud Suresi 46.Ayet
Kuran-Mecid ve Tefsirli Meal-i Alisi
Mahmut USTAOSMANOĞLU

Esselamu Aleyküm değerli kardeşim...
Yukarıdaki ayeti kerime benden size hediye olsun ve düşünün ki,veren değil verdiren ne demek istiyor.Bu ayet Nuh peygamberimizin oğlu için yapmış oldugu duaya binaen gelmişti.O da ısrarla dua ediyordu ve bir peygamberdi Ama bakın Rabbimiz nasıl cevap verdi.: KENDİN İÇİN HAYRINI BİLMEDİĞİN SEYLERİ BENDEN İSTEME!
Duanız mutlaka kabul oluyor ama eğer gerçekleşmiyor ise mutlaka vakti gelmemiştir,yahut,yaradan kuluna kıyamıyordur,yani hayırsız bir iştir.
Rabbim isteğinize hayırlıysa hemen karşılık verip sıkıntınızı gidersin,eğer hayırsızsa da size sabır verip,bundan daha hayırlısını nasip etsin.
Kendinizi çok fazla üzmeyiniz,biliniz ki,Kıyamet günü yakındır,her nefis ölümü tadacağına göre herkesin küçük kıyameti de o gündür yani ölüm günümüz çok ama çok yakın...
Sabredelim ki surada iki üç günlük sevincimiz bizim,ahiretteki sonsuz sevincimize engel olmasın.
''Derman arardım derdime,derdim bana derman imiş'' der Bayram hocamız hep...
Düşünürüm bazen,benim de canımı sıkan şeyler oldugunda,şehitleri ve ailelerini,savaşları ve geride kalanları,iyi günlerimi ve Allah'a kavuşmaya ne kadar az kaldığını...
Hepsi teselli kaynağım oluyor çoğu zaman...
Vuslat yakındır GERÇEK SEVGİLİYE!
Mevla hayırda kullansın inşallah sizi...
Anlaşılması ve hayırlara vesile olması duasıyla...​

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH'u Teala buyurdu ki:
''Ey Nuh! Şu muhakkak ki o senin dininin ehlinden değildir.
Şüphesiz ki onun tüm işleri salih olmayan şeylerden olduğundan artık büsbütün kendisi bozuk bir amel haline gelmiştir.Muhakkak ki o salih olmayan bir amele sahiptir.Şüphesiz ki bu şekilde dua yapman uygun olmayan bir ameldir.
Artık sen,kendin için istediğin fakat doğru bir istek olup olmadığı hakkında hiçbir bilgin bulunmayan bir şeyi benden isteme! Gerçekten de ben bu gibi isteklerin uygunsuzluğunu bilmeyenlerden olursun da onlar gibi hikmete muvafık düşmeyen dualarda bulunursun diye sana bunu yapmaman için vaaz ediyorum
.​
Hud Suresi 46.Ayet
Kuran-Mecid ve Tefsirli Meal-i Alisi
Mahmut USTAOSMANOĞLU

Esselamu Aleyküm değerli kardeşim...
Yukarıdaki ayeti kerime benden size hediye olsun ve düşünün ki,veren değil verdiren ne demek istiyor.Bu ayet Nuh peygamberimizin oğlu için yapmış oldugu duaya binaen gelmişti.O da ısrarla dua ediyordu ve bir peygamberdi Ama bakın Rabbimiz nasıl cevap verdi.: KENDİN İÇİN HAYRINI BİLMEDİĞİN SEYLERİ BENDEN İSTEME!
Duanız mutlaka kabul oluyor ama eğer gerçekleşmiyor ise mutlaka vakti gelmemiştir,yahut,yaradan kuluna kıyamıyordur,yani hayırsız bir iştir.
Rabbim isteğinize hayırlıysa hemen karşılık verip sıkıntınızı gidersin,eğer hayırsızsa da size sabır verip,bundan daha hayırlısını nasip etsin.
Kendinizi çok fazla üzmeyiniz,biliniz ki,Kıyamet günü yakındır,her nefis ölümü tadacağına göre herkesin küçük kıyameti de o gündür yani ölüm günümüz çok ama çok yakın...
Sabredelim ki surada iki üç günlük sevincimiz bizim,ahiretteki sonsuz sevincimize engel olmasın.
''Derman arardım derdime,derdim bana derman imiş'' der Bayram hocamız hep...
Düşünürüm bazen,benim de canımı sıkan şeyler oldugunda,şehitleri ve ailelerini,savaşları ve geride kalanları,iyi günlerimi ve Allah'a kavuşmaya ne kadar az kaldığını...
Hepsi teselli kaynağım oluyor çoğu zaman...
Vuslat yakındır GERÇEK SEVGİLİYE!
Mevla hayırda kullansın inşallah sizi...
Anlaşılması ve hayırlara vesile olması duasıyla...​

allah razı olsun yazdıklarınızı okuyunca çok rahatlıyorum ama sonra yine vesveselere düşüyorum inanın çok tuhaf bi ruh halindeyim bende kendi halimi, allah ve ölümü düşünerek teselli ediyorum tüm sorunlarıma karşı ama tökezliyorum çoğu yerde ruhum daralıyo nefes alamıyorum....

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun yazdıklarınızı okuyunca çok rahatlıyorum ama sonra yine vesveselere düşüyorum inanın çok tuhaf bi ruh halindeyim bende kendi halimi, allah ve ölümü düşünerek teselli ediyorum tüm sorunlarıma karşı ama tökezliyorum çoğu yerde ruhum daralıyo nefes alamıyorum....

Sakın sizi anlamadığımı düşünmeyin...
Dert işte,adı başka başka olsa da dert...
Herkesin kendine göre derdi var.Rabbimiz kaldıramayacağımız dert vermez,ama kazanamayacağımız sınavlardan bizi korusun.
Bilmek lazım ki hepsi sınav...Şimdi diyor ki : ''Bakalım,Mutlu kul ona verdiğim bu sınava nasıl karşılık verecek...Kuluna kıyamayan Rabbimiz,kimbilir ne kadar istiyordur kulu şu sınavı geçsin de cennetine girsin...
Şimdi düşünüyorum da,zor değil be Mutlu kul kardeşim,Bir tarafta tabiri caizse kollarını açmış gel cennetime,ne istersen senin,hem de sonsuza dek diyen Mevla bir tarafta ise,sizin düşüncelerini vaktinizi çalan,ruhunuzu daraltan,nefsinizi sevindiren ve bir damla atıktan meydana gelmiş,üstelik malesef sizi bırakmış,bir kul...
Tercih yapmak çok kolay aslında değil mi kardeşim...
Ruhum daralıyor demişsiniz,bu çok normal...Ruh nefse yenilince daralır,bu bunun alametidir.Bakınız ruhunuz sizi uyarıyor ve Rabbimiz de...
Ayetinde diyor ki yaradan: ''Kalpler yalnız Allh'ı zikirle mutmain olur...''

Bunu bizim sahibimiz söylüyor,bizi en iyi bilen...
Hadi gelin bu sıra biraz fazlaca zikre yönelelim,kurtulalım nefsimizden de sevinsin şu garip ruh,ferahlasın biraz...

Tamam mı?

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm kardeşim,

ALLAH celle celaluh yar ve yardımcınız olsun.Hakkınızda hayırlısı ne ise onu yaşatsın.Sabır ve şükür inşaALLAH.

NOT; Konu içerisine msn adresi yazmışsınız bu hareketiniz doğru değildir.Samimiyetinize inanarak bir işlem yapmıyoruz.Bir daha tekrarı olmasın kardeşimiz,lütfen dikkat ediniz.Aynı hareket vukuu bulursa işlem yapmak zorunda kalacağız.

Bilgilerinize.

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
Sakın sizi anlamadığımı düşünmeyin...
Dert işte,adı başka başka olsa da dert...
Herkesin kendine göre derdi var.Rabbimiz kaldıramayacağımız dert vermez,ama kazanamayacağımız sınavlardan bizi korusun.
Bilmek lazım ki hepsi sınav...Şimdi diyor ki : ''Bakalım,Mutlu kul ona verdiğim bu sınava nasıl karşılık verecek...Kuluna kıyamayan Rabbimiz,kimbilir ne kadar istiyordur kulu şu sınavı geçsin de cennetine girsin...
Şimdi düşünüyorum da,zor değil be Mutlu kul kardeşim,Bir tarafta tabiri caizse kollarını açmış gel cennetime,ne istersen senin,hem de sonsuza dek diyen Mevla bir tarafta ise,sizin düşüncelerini vaktinizi çalan,ruhunuzu daraltan,nefsinizi sevindiren ve bir damla atıktan meydana gelmiş,üstelik malesef sizi bırakmış,bir kul...
Tercih yapmak çok kolay aslında değil mi kardeşim...
Ruhum daralıyor demişsiniz,bu çok normal...Ruh nefse yenilince daralır,bu bunun alametidir.Bakınız ruhunuz sizi uyarıyor ve Rabbimiz de...
Ayetinde diyor ki yaradan: ''Kalpler yalnız Allh'ı zikirle mutmain olur...''

Bunu bizim sahibimiz söylüyor,bizi en iyi bilen...
Hadi gelin bu sıra biraz fazlaca zikre yönelelim,kurtulalım nefsimizden de sevinsin şu garip ruh,ferahlasın biraz...

Tamam mı?

tamam pişman oldum bile böyle bi konu açtığıma sizin sözleriniz etkiledi beni lütfen beni duada unutmayın rabbim sizden kat kat razı olsun çok iisiniz...allaha emanet olun

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim,

ALLAH celle celaluh yar ve yardımcınız olsun.Hakkınızda hayırlısı ne ise onu yaşatsın.Sabır ve şükür inşaALLAH.

NOT; Konu içerisine msn adresi yazmışsınız bu hareketiniz doğru değildir.Samimiyetinize inanarak bir işlem yapmıyoruz.Bir daha tekrarı olmasın kardeşimiz,lütfen dikkat ediniz.Aynı hareket vukuu bulursa işlem yapmak zorunda kalacağız.

Bilgilerinize.

özür dilerim

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm ablacım...
estağfirullah ne demek öyle hep istiyorum.olmadı böyle alacım.
biz burda bir aileyiz.sıkıntılarımızın çözümü için elimizden somut olarak bişey gelmeyebilir ama dualarımızla hepimizin yanındayız.seninde yanındayız.Rabb'im gönlüne göre versin inşallah.Allah seni ve tüm sevenleri sevdiklerine kavuştursun.Hayırlı huzurlu bir ömür nasip etsin inşallah.
Selam ve dua ile...

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
tamam pişman oldum bile böyle bi konu açtığıma sizin sözleriniz etkiledi beni lütfen beni duada unutmayın rabbim sizden kat kat razı olsun çok iisiniz...allaha emanet olun

Öyleyse iyi ki böyle bir konu açmışsınız diyelim,pişman olmayalım...
Rabbim bu güzel adımınızın sonunu ferahlık etsin...
Aklıma geldikçe sizin için dua edeceğim..
Sizlerde beni unutmayın,Mevla unutturmasın...
Vallahi eğer siz iyi bir insan olmasaydınız bana iyi demezdiniz!
Ben birazdan sohbet dinleyeceğim,isterseniz/vaktiniz varsa beraber dinleyelim,bana eşlik eder misiniz...
Buluşacağımız yer burası,bekliyorum sizi de...
İnşallah keyifli vakit geçiririz...

Ahmet Yesevi Derneği (CANLI)

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Beklemeyim mi yoksa sizi :a35:

Öyleyse iyi ki böyle bir konu açmışsınız diyelim,pişman olmayalım...
Rabbim bu güzel adımınızın sonunu ferahlık etsin...
Aklıma geldikçe sizin için dua edeceğim..
Sizlerde beni unutmayın,Mevla unutturmasın...
Vallahi eğer siz iyi bir insan olmasaydınız bana iyi demezdiniz!
Ben birazdan sohbet dinleyeceğim,isterseniz/vaktiniz varsa beraber dinleyelim,bana eşlik eder misiniz...
Buluşacağımız yer burası,bekliyorum sizi de...
İnşallah keyifli vakit geçiririz...

Ahmet Yesevi Derneği (CANLI)

GkHnZn

Kayıtlı Kullanıcı
Size hayırlı olacak şeyin başınıza gelmesi için dua edeceğim..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt