Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yılın düğünü (1 Kullanıcı)

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ün kızının düğünü oldu birçoğumuzun bildiği gibi.haberlerde ve gazetelerde oldukça karşılaştık.gerçekten örnek bir düğün oldu.gösterişten uzak.bildiğimiz zengin,tanıdık politikacı düğünlerinden farklıydı.ve zamanımızın anlamına uygun davranıldı.şehitlerimize bağış yapıldı.takılan takılar ile.çiçek ve nikah şekeri kabul edilmedi.onun yerine kayserideki orman çiftliğine ağaç dikmek için bağış yapılması istendi sadece.bunu gösteriş olsun diye mi yaptı.bence hayır.tam tersi yapılsaydı her kafadan bir ses çıkacaktı:vay efendim ülke bu durumdayken cumhurbaşkanının yaptığına bakın diye.kendini bilmez köşe yazarları gizliden gizliye misilleme yapacaklardı.göndermelerde bulunacaktı.ama Abdullah Gül deneyimi ve politikacı kimliğiyle böyle insanların ağzını hiç açmamak üzere kapadı ve sade bir düğün ile çoktandır yapılması gereken ama bürokrasiye takılan ve bazı sebeplerden ötürü(seçimler,cumhurbaşkanlığı)gerçekleşemeyen düğünü Allah ın da izniyle yaptı.şimdi diyeceksiniz sen bu insanın nesi oluyorsun.ben ne memleketlisiyim.ne akrabasıyım,hiçbir şeyi değilim ama din kardeşiyim.dinimize uygun,yapılması gerekeni olması gerekeni yaptığını düşünüyorum.örnek olsun şatafatlı düğünlere nikah şekerli ve gelen çelenklerin gösteriş olduktan sonra çöpe atılan çiçeklere kıyan insanlarımıza.zenginlik fakirlik hiç farketmez.öteki dünyada hepimiz aynı kulvarda olacağız.ne aşağıda ne yukarıda hepimiz biriz.bu düğün düşündürmeli bizi.ve bu arada şimdiye kadar bu vatan uğruna verdiğimiz şehitlerimizi de rahmetle anıyorum.selamet ile.Allah a emanet olun

ciftci

Kayıtlı Kullanıcı
mutevaziliginden bahsettiginiz dugun
benim tahminim en az 1000 dugun yapardi
yani bin fakir cift dugun yapardi

buda gunun sozu olsun.
kraldan cok kralci olmamak lazim
:G

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
mutevaziliginden bahsettiginiz dugun
benim tahminim en az 1000 dugun yapardi
yani bin fakir cift dugun yapardi

buda gunun sozu olsun.
kraldan cok kralci olmamak lazim
:G
size katılıyorum.bayram günü okadar polsin görev yapması yazık.akrabalr arasında daha sade bir düğün yapılabilirdi

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
bir cumhurbaşkanının kızının akrabalar arasında sade bir düğün yapmasını düşünüyo olamazsınız sanırım .. bende kimseyi savunduğumdan değil ama şu zamandaki koşullara göre en güzel biçimde kızını dünya evine uğurlamış mutluluklar dilerim .. a.e.olun

SURMELI_CEYLAN

Kayıtlı Kullanıcı
Bence çok Güzel Bir Düğün Yapilmiş Allaha Emanet Olun...

AY YILDIZ79

Kayıtlı Kullanıcı
neden akrabalar arasında olamasınki onları üstün kılanşey ne?bu vatan için şehit düşmüş gençlerimiz varken onların analarının göz yaşları daha kurumamış'ken bir ülkenin cumhurbaşkanına yakışmadı bence.Ertelene bilirdi

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlısı olsun ne diyelim Allah bozmasın mutluluklarını

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
neden akrabalar arasında olamasınki onları üstün kılanşey ne?bu vatan için şehit düşmüş gençlerimiz varken onların analarının göz yaşları daha kurumamış'ken bir ülkenin cumhurbaşkanına yakışmadı bence.Ertelene bilirdi
EVET KARDEŞİM KATILIYORUM ERTELENEBİLRDİ

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar düğün zaten birçok kez ertelendi gençlerede yazık ama akrabalar arasında olsaydı bu sefer başka manalarda çıkarabilirdi medya.

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
zaten istanbulun bazı medya grubu bişeyler olsada abdullah güle çatsak islam diniyle ilgili bazı haberler yapsak die beklemedeler ( şehitlerimizle ilgili bi durum göremiyorum çünkü hergün şehit haberleri duyuluyo söylenmeyenler hariç tabi ne yapsın hiç evlendirmesinmi ömür boyu kızını )

AY YILDIZ79

Kayıtlı Kullanıcı
BİR PAPA ÖLDÜ HRİSTİYAN OLDULAR,BİR HRANT ÖLDÜ ERMENİ OLDULAR,2 GÜNDE 15 ŞEHİT VERDİK HANGİSİ TÜRK OLDU????????
"TÜRK OLDUĞUNU HİSSEDEN HERKESE SELAM OLSUN"
allah türkü koruysun yüceltsin:ABöyle bi durumda herkesin TÜRK olması gerekmezmi
evet hergün ŞEHİT veriyoruz galiba birileri buduruma alıştı dügün dernek çok normal deyilmi orada şehit düşen sizin kardeşiniz,abiniz ,evladınız olsa idi dügün yaparmıydınız.(yapabilirmiidiniz)

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
ay yıldız kardeşim ve diğer güzel görüşlerini dile getiren kardeşlerim.yapılan düğünün ülkemizi zor durumda bırakacak,veya milletimizin kasasından alınan paralarla yapılacak bir düğün olduğunu sanmıyorum.hele şehitlerimizi bu hesaba hiç katmıyorum.sade bir düğün yapılabilirdi diyorsunuz,ertelenebilirdi diyorsunuz ama baştaki yazımı okumuyorsunuz.tekrar yazayım.bir daha dönüp bakmayın.çelenk getirilmesi istenmedi,takı takılmadı,takının parasını kayseri orman çiftliğine bir fidan dikilmek için kabul edildi.şehit ailelerine gelirin yarısı bağışlandı.e bir cumhurbaşkanı daha nasıl bir düğün yapsın.çırağanda düğün yapmadı.gösteri merkezinde yapıldı.ve düğün iki kez ertelendi.burda cumhurbaşkanı sıfatını soyutluyorum.bir baba kızının düğününü kaç kez erteleyebilir.vatan sevgisi hadi az da olsa ağır basmadı mı.o halde şunu yapalım.madem çok para harcandı.polisler görev yaptı.bu kadar şehitlerimiz var.evet görüşlerinize çok saygı duyuyorum.madem cumhurbaşkanı da bizim gibi aynı olsun istiyoruz o zaman biz de düğün derneklerde takılan takıları şehit ailelerine bağışlayalım.memleketimize ağaç fidanı bağışında bulunulmasını isteyelim davetlilerden.siyasi kriz olduğunda düğünümüzü vs.erteleyelim.cumhurbaşkanı biz olamıyorsa o zaman biz cumhurbaşkanı olalım.sürç_ü lisan ettiysem affola.saygılar sunuyorum.hayırlı günler

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı
haklısın gecekondu kardeşim neden burda cumhurbaşkanımıza bu kadar yükleniliyor anlayamadım

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
bir cumhurbaşkanının kızının akrabalar arasında sade bir düğün yapmasını düşünüyo olamazsınız sanırım .. bende kimseyi savunduğumdan değil ama şu zamandaki koşullara göre en güzel biçimde kızını dünya evine uğurlamış mutluluklar dilerim .. a.e.olun
ben cumhur başkanına yüklenmiyorum.hem ne demek cumhur başkanının kızının akrabalar arasında bir düğün yapmasını düşünmeyeyim.ne münasebet canım.ALLAH KATINDA HERKES EŞİTTİR.KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR.AMA TABİİKİ ALLAH MESUT ETSİN.BU SADECE BENİM FİKRİM

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH KATINDA HERKES EŞİTTİR ... kesinlkle bu böyledir tabi bende ayrı bir fikir beyan etmedim , etmekte istemedim :) ama şu zamanda bu koşullarda hemde Bir devletin en üst kademesinde bulunan bir CUMHURBAŞKANININ kızının düğününde elbet akrabalar arasında olduğu gibi yakın çevresi haricinde ( ki komutanlar başbakan vs . gibi bazı devlet yöneticilerinin düğüne davet edilmemesi belenemez ) kusura bakmayın amacım tartışma gibi bişey değil ama düğünde ertelenmede olmuş masraf bakımından bulunulan konuma göre doğal olarak gördüğüm güzel bi düğün merasimi yapılmış bendende aynı dileklerle inş allah mesut etsin ...

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Daha Ne Olsun...

Daha Ne Olsun...

ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU..

TABİKİ MATEMLİ Bİ HAVA VARDI..:guleguleTABİKİ TEBESSÜMLER OLMALIYDI..:HDÜNYADA ÖLÜMLER OLURKEN,ELHAMDÜLİLLAH DOĞUMLAR DA OLUYOR..
ÇALGI VARMIYDI??HALAY VARMIYDI??DANSÖZ VARMIYDI??
ELHAMDÜLİLLAH...YOKTU??
EEE NE VARDI BU YILIN DÜĞÜNÜNDE??
---TAKILAN TAKILARIN YARISININ DEĞERİ KADAR PARA , SON ŞEHİTLERİN AİLELERİNE TESLİM EDİLECEKTİ!!
---MEMLEKETLERİ KAYSERİDE ,ÇELENK YERİNE FİDAN BAĞIŞI YAPANLARIN SAYESİNDE HATIRA ORMANI KURULACAKTI!!
DAHA NE OLSUN?ALLAH(CC)RAZI OLSUN İNŞALLAH..:evet
SELAM VE DUALARIMLA..

kakule

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar oyle davullu zurnalı bir düğün olmadı gördüğüm kadarıyla şehitlerimize gölge düşürecek.onlarda bu konuda en az bizim kadar hassatırlar diye düşünüuyorum bu konuda. Tabiki bir ülkenın cumhurbaşkanının kızının düğünü o kadarda olsun yani.Hem medya abarttı olayı bence.Allah mesur etsin iki cihan saadeti dileyelim evlnenlere.

AY YILDIZ79

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. Arkadaşlar Bukonu Bence çok Uzadi Televizyon Kanallarinda Da'oldgu Gibi, Bukadar Gereksiz Bi Konuyla Bence Boşa Vakit Harciyoruz.bazilarina Göre Dogru Bana Göre Yanliş,ti, Ama önemli Olan Iki Insanin Hayitini Birleştirmiş Olmasi,ALLAH(cc)mesut Etsin

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bu düğün bazılarımızın zorunamı gitti acaba :!:!:!

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
ben görüşlerinizi aldım teşekkür ederim arkadaşlar.mümkünse bu konu hakkında daha fazla bir şey yazmayın.ayrıca bu forumun bir tartışma ortamı olduğunuda düşünmüyorum.bu sebeple yazmadım zaten.yazdıklarım başkaları tarafından yanlış anlaşılmış olsa gerek.ve başka larına da göndermeler yapmayalım.görüşleriniz için teşekkürler.selamet ile kalın.saygılar

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt