islam_güneşi
Kayıtlı Kullanıcı
Geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ün kızının düğünü oldu birçoğumuzun bildiği gibi.haberlerde ve gazetelerde oldukça karşılaştık.gerçekten örnek bir düğün oldu.gösterişten uzak.bildiğimiz zengin,tanıdık politikacı düğünlerinden farklıydı.ve zamanımızın anlamına uygun davranıldı.şehitlerimize bağış yapıldı.takılan takılar ile.çiçek ve nikah şekeri kabul edilmedi.onun yerine kayserideki orman çiftliğine ağaç dikmek için bağış yapılması istendi sadece.bunu gösteriş olsun diye mi yaptı.bence hayır.tam tersi yapılsaydı her kafadan bir ses çıkacaktı:vay efendim ülke bu durumdayken cumhurbaşkanının yaptığına bakın diye.kendini bilmez köşe yazarları gizliden gizliye misilleme yapacaklardı.göndermelerde bulunacaktı.ama Abdullah Gül deneyimi ve politikacı kimliğiyle böyle insanların ağzını hiç açmamak üzere kapadı ve sade bir düğün ile çoktandır yapılması gereken ama bürokrasiye takılan ve bazı sebeplerden ötürü(seçimler,cumhurbaşkanlığı)gerçekleşemeyen düğünü Allah ın da izniyle yaptı.şimdi diyeceksiniz sen bu insanın nesi oluyorsun.ben ne memleketlisiyim.ne akrabasıyım,hiçbir şeyi değilim ama din kardeşiyim.dinimize uygun,yapılması gerekeni olması gerekeni yaptığını düşünüyorum.örnek olsun şatafatlı düğünlere nikah şekerli ve gelen çelenklerin gösteriş olduktan sonra çöpe atılan çiçeklere kıyan insanlarımıza.zenginlik fakirlik hiç farketmez.öteki dünyada hepimiz aynı kulvarda olacağız.ne aşağıda ne yukarıda hepimiz biriz.bu düğün düşündürmeli bizi.ve bu arada şimdiye kadar bu vatan uğruna verdiğimiz şehitlerimizi de rahmetle anıyorum.selamet ile.Allah a emanet olun