Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yetinebilmek (1 Kullanıcı)

YOL GÖSTERİCİ

Kayıtlı Kullanıcı
Geçen gün bir arkadaşımla arabayla gidiyorduk… tam önümüzde bir mercedes gidiyordu… son model ve pırıl pırıl… arkadaşım dedi ki; ‘’ şu araba benim olsa, başka bir şey istemem…’’ plakasına baktım… tam köşesinde özürlü amblemi vardı. Arkadaşıma döndüm ve dedim ki; ‘’ eminim ki o adamda, keşke böyle bir arabam olacağına, ayaklarım olsaydı… diyordur…’’

Hepimiz hayatta başkalarının sahip olduklarına imreniriz, bizim de olsun isteriz. Ama en güzel şey; sahip olduklarımızdır… Eğer sağlıklı bir nefes alabiliyorsak, bir lokma ekmeği huzur içinde yiyebiliyorsak… kendimiz mutlu saymalıyız…

Biz insanlar, daima bir şeylerin peşinden koşarız… evli değil isek, mutlu bir yuvanın hayalini kurarız... Çocuğumuz yok ise, çocuk özlemi ile yanarız… kirada oturuyor isek, ev sahibi olmak isteriz… sonra bir araba… sonra biz yazlık… isteklerimiz hiç bitmez… her zaman bir şeylere sahip olmak isteriz. Sahip olduğumuzda her şeyin daha güzel olacağını düşleriz… ne kadar çok paramız olur ise,… o kadar çok mutlu olacağımızı sanırız…. Ve nefsimizin bu istekleri ile ömrümüz geçer gider…

Sahip olamadıklarınız unutun… sahip olduklarınız ile mutlu olmaya bakın… çünkü daima sahip olamadığınız bir şeyler vardır…

Allah'ın, bir kısmınıza bir kısmınızdan farklı olarak lütfettiği şeyleri isteyip durmayın. Nisa Suresi 32.

Bizde olmayan şeylere sahip olan insanları mutlu sanmayın… sahip olabileceğiniz en değerli şey inancınızdır… eğer inancınız yok ise,… hiç bir şeyiniz yok demektir…

ALLAH YAR VE YOLDAŞINIZ OLSUN.

(Akın Örsmen 25.10.2007)
YOL GÖSTERİCİ

bm-7884

Kayıtlı Kullanıcı
çoğu zaman sahip olduklarımızı unutup nefsimizin peşinden koştuğumuzu hatırlatan çok güzel bir paylaşım emeğinize sağlık..

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın, bir kısmınıza bir kısmınızdan farklı olarak lütfettiği şeyleri isteyip durmayın. Nisa Suresi 32.

selamun aleykum kardeşim.rahman razı ola.insanoğlu çiğ süt emmiş derlerya hani..hem bana hep bana.Kanaatsizlikten dolayı başımıza kaldırıp şöyle keyifli keyifli kaçkere tefekkür edip,şükredip hamdettikki!!!

elanaz 21

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekten öle hiç azıyla yetinmeyiz hep daha fazlasını isteriz mutlu olmak için hep lüks şeyler isteriz elimizdeki il yetinmeyip oysa bizden daha iyi durumda olanlara bakıp imreniriz keşke bizde öle olsak diye ama asla bizden daha kötü durumda olanları düşünüp şükretmeyiz oysa ne kadar inasan vardır kimbilir bizim yerimizde olmak isteyen azıyla yetinmeyi bilmek lazım allah razı olsun kardeşim selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt