Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yetimlere ulaşmak gerek bu mabarek ayda (1 Kullanıcı)

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
yetimler mağrur cocuklardır

Biz açız bize ekmek verin diyemezler.

bu sebeple mümin kişi yetimleri aramalı ve onlara ulaşmalıdır.

Allahın emridir!

"yetimlere yardım ederken hoş şöz de söyleyerek kalplerini alın incitmemeye dikkat edin."

yetimler yüzü suyu hürmetine dönüyor kainat.

bende bir yetimdim. cocukken

Allah razı olsun cok yardım gördüm.

şimdi zengin sayılırım.

yetimlere koşma dygusu içindeyim.

yetimlere yetişelim dostlar.

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
..............«Miras taksim edilirken yakınlar, yetimler ve miskinler de hazır bulunurlarsa kendilerini ondan nzıklandırın. Ve onlara güzel söz söyleyin.»

Vereseler mirası taksim ederken, şayet orada ölünün yakınları, yetimler ve yoksullar da bulunursa kendilerini ondan nzıklandırın. ölünün mirasından yakınlara, yetimlere ve yoksullara bir şey vermek sevaptır. Eğer onlara bir şey veremezseniz gönüllerini hoş edecek söz söyleyin, kalblerini kırmayın. îslâm, her fırsatta akrabayı, yetimi ve yoksulu korumuştur. Hatta mirastan bile onlara bir pay ayrılmasını güzel görmüş ve teşvik etmiştir. Bu hareket Müslümanlar arasındaki bağlılığın ve yardımlaşmanın bir ifadesidir."

..................

cüz 4 ayet 8-9

acem_kizi

Kayıtlı Kullanıcı
konu için Allah razı olsun kardeşim.ben de arkdaşlarımla konuştum yakında inşallah yetim çocukların olduğu eve ziyarete gideceğiz ,onları mutlu ede bilmek ne güzel duygudur

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt