Yetime bakmak nasıl büyük sevaplardansa ,onun malını yiyip,hakkını gasbetmek deöylece büyük günahlardandır.
Hazret-iÖmer'in oğlu Abdullah büyük günahları sayarken şöyle konuştu:
Büyük günahlar dokuzdur.Onlarda şunlardır:
1-Allah'a şirk koşmak.2-Kasten adam öldürmek.
3-Askerden kaçmak.
4-Namuslu kadına iftira etmek.
5-Faiz yemek.
6-Ana babaya asi gelmek.
7-Sihir yapmak.
8Helalı haram, haramı da helal saymak.
9-YETİM MALI YEMEK!
yetim malını haksız vesebebsiz yere yiyenler hakkında İbn-i Abbas şu ayeti okurdu:
-Okimseler ki,yetimlerin malını yerler.Onların yedikleri yetimin malı değil.Cehennemin ateşidir.Mahşerde karınlarının içini cehennem ateşi dolmuş olarak görecekler.
Büyüklerimiz şöyle derler:
-İçinde yetim bulunan eve hem müjdeler olsun hem de eyvahlar!
Müjdeler olsun çünkü yüzü suyu hürmetine Allah onları afvedecektir.
Eyvahlar olsun çünkü o yetimin malını yiyip hakkını gaspettikleri takdir de Allah'ın
gazabına uğruyacaklardır.
PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V):
-Bir kimse merhamet ve şefkatle yetimin başını okşarsa, Allahu Teala,elini,değdiği tüylerin sayısınca o kimseye sevap yazar, otüylerin sayısınca günahını azaltır,o tüylerin sayısın ca cennetteki derecesini yükseltir!
Hazret-iÖmer'in oğlu Abdullah büyük günahları sayarken şöyle konuştu:
Büyük günahlar dokuzdur.Onlarda şunlardır:
1-Allah'a şirk koşmak.2-Kasten adam öldürmek.
3-Askerden kaçmak.
4-Namuslu kadına iftira etmek.
5-Faiz yemek.
6-Ana babaya asi gelmek.
7-Sihir yapmak.
8Helalı haram, haramı da helal saymak.
9-YETİM MALI YEMEK!
yetim malını haksız vesebebsiz yere yiyenler hakkında İbn-i Abbas şu ayeti okurdu:
-Okimseler ki,yetimlerin malını yerler.Onların yedikleri yetimin malı değil.Cehennemin ateşidir.Mahşerde karınlarının içini cehennem ateşi dolmuş olarak görecekler.
Büyüklerimiz şöyle derler:
-İçinde yetim bulunan eve hem müjdeler olsun hem de eyvahlar!
Müjdeler olsun çünkü yüzü suyu hürmetine Allah onları afvedecektir.
Eyvahlar olsun çünkü o yetimin malını yiyip hakkını gaspettikleri takdir de Allah'ın
gazabına uğruyacaklardır.
PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V):
-Bir kimse merhamet ve şefkatle yetimin başını okşarsa, Allahu Teala,elini,değdiği tüylerin sayısınca o kimseye sevap yazar, otüylerin sayısınca günahını azaltır,o tüylerin sayısın ca cennetteki derecesini yükseltir!