Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yetim Başı Okşamak (1 Kullanıcı)

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Hyatını günahlarla doldurmuş adamın biri, yağmurlu ve çamurlu bir günde ayağı kayıp yere düşer. Düşerken üstü başı kirlenmesin diye elleriyle yere tutunur ve ayağa kalkar. Bunun üzerine sağ eli çok kirlenmiştir. Ama bu bedevi ve görgüsüz insan, elini suyla yıkayacağına elini bir yere silmeyi tercih eder. Silecek bir yer bulamadığından ötürü, o an yoldan geçen bir çocuğun başını okşayarak elini temizler ve oradan ayrılır. Bu hareketi çok yanlış olup, çocuğun bundan haberi bile olmamıştır.
Adam kısa bir zaman sonra günahlarına tövbe fırsatı bile bulamadan vefat eder. Gideceği yer melekler tarafında gösterileceği zaman çok korkar, çünkü hayatı günahlarla doludur. Cehennemi beklerken melekler ona cennet bahçelerinden bir bahçe gösterir. Adam çok şaşırır ve bu kadar günahı olduğu halde nasıl olurda Allah Celle Celalüh kendisine cennet nasip eder:
-O kuluma söyleyin, bir gün eli çamurlandığında, o elini silmek için bir çocuğun başını okşamıştı. Yaptığı yanlış birşeyde olsa o çocuk yetimdi. Kimse başını okşamamıştı. O kulum kötü niyetli de olsa o yetimin başını okşaması o yetimi o kadar sevindirdiki; bende o güzel yetim kulumun yüzü suyu hürmetine o günahkar kulumuda affettim.

Bu anlatılan kutsi hadismidir, bir hikayemidir bilemiyorum. Herhangi bir kaynağını bulamadım am biz buna menkıbe diyelim. Menkıbelerdeki asıl amaç onların doğru olup olamdığını araştırmak değildir. KISSADAN HİSSE ALMAKTIR. Ama ALLAH'ın sonsuz rahmetini düşünürsek, bu durum Rabb'imiz için hiçte büyük bir şey değildir. Ben inanıyorumki; bu insandan çok daha günah işlemiş kullarını bile Allah hiç ummadıkları hareketlerinden dolayı affedecektir. Yeterki imanlı bir şekilde huzuruna varsınlar.

Alıntıdır.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim...
Emeğinize sağlık. Evet yetimler ALAH katında çok değerlilerdir.
Efendimiz(sas) şöyle buyruyor:"Kim sırf Allah rızası için şefkatle yetimin başını ok-şarsa, elinin değdiği saçlar sayısınca ecir ve sevap kazanır
nokta.gif
Yanındaki yetime iyilik yapan kimse ile ben şu iki parmak gibi Cennette beraber olacağız
nokta.gif
" Daha sonra da orta parmağı ile işaret parmağının aralarını açarak gösterdi
nokta.gif

ALLAHa emanet olunuz kardeşim...

islamoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum, bir çeşit menkıbe olsa gerek,bende çok duydum,çokcada yazıldı.
Eline sağlık...

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim...
Emeğinize sağlık. Evet yetimler ALAH katında çok değerlilerdir.
Efendimiz(sas) şöyle buyruyor:"Kim sırf Allah rızası için şefkatle yetimin başını ok-şarsa, elinin değdiği saçlar sayısınca ecir ve sevap kazanır
nokta.gif
Yanındaki yetime iyilik yapan kimse ile ben şu iki parmak gibi Cennette beraber olacağız
nokta.gif
" Daha sonra da orta parmağı ile işaret parmağının aralarını açarak gösterdi
nokta.gif

ALLAHa emanet olunuz kardeşim...

Allah razı olsun kadeşim Hadis-i Şeriflerle bezemişsiniz güzel olmuş sizinde emeğinize sağlık selametle Allah Teala'ya emanet olun

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum, bir çeşit menkıbe olsa gerek,bende çok duydum,çokcada yazıldı.
Eline sağlık...

Ve ALEYKÜM Selam Abi Rabb'im Teala sizdende razı olsun inşAllah daha önce yazıldığını bilmiyordum inşAllah faydalı olmuştur tekrarı selametle Allah Teala'ya amnet kalasınız

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt