Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yeşil başörtüme siyah bone taksam olurmu? (1 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Anne rock müzik dinlemek günah mı? Yeşil başörtüme siyah bone taksam olur mu? Bu sefer kelebek mi bağlayayım yoksa bluzumun içine mi koyayım başörtümü...
Bu renk makyaj açmamış başörtünü, pastel tonlar kullanmalıydın.Rock dinle ama başını çok sallama, ne o öyle zikir çeker gibi... düşük bel eteğin üstüne degaje yaka mor bir süveter gider değil mi? Hayatım iki hafta oldu değiştireli parfümümü fark etmedi bile! Ben sana söylemiştim şu pahalı olan parfümü al daha kalıcı olur diye.. Bu saç spreyini sıkıyorsun başörtün kalıp gibi oluyor, gün içinde hiç bozulmuyor. Msn de tanıştık, yüz yüze hiç görüşmedik ama yıllarca tanıyor gibiyiz birbirimizi ve ciddi(!) düşünüyoruz, caiz mi bu durumumuz yoksa engelleyip sileyim mi onu...
Çocuklarımızdan, en yakınlarımızdan bazen kendimizden yükselen bu çetin sorular, bu absürd dialoglar hangi sürecin meyveleri? Hiç düşündük mü? Alnı belki de hala aynı seccadede secdeye değen bizler sadece aşınan seccadelerimizi mi koruyabildik, biz belki bir namaz vaktinde iken, ya da tesbihat çekerken birileri geldi ve bizden habersiz her şeyimizi çaldı ve yerine bu suni bu yapmacık hayatı mı bıraktı? Kimi suçlayabiliriz...
Kimliğimiz sorulduğunda hemen hemen hepimiz hiç de tereddütsüz tek nefeste "Müslüman" diye tanımlıyoruz kendimizi, ama şöyle bir bakınca bir yerlerde ters giden bir şeyler olduğunu hissetmemek mümkün mü?
Biliyoruz..
21. yüzyıl müslümanıyız , belki de kullandığımız jargon kendimize atfettiğimiz ''dindar'' yaftası aslında bizim görüntü resmimiz, msn kutucuklarında kendimizi ifade etmek amacı ile kullandığımız bir avatar ve nefsimizden çok uzak, kimbilir! Bu satırlar ürküttü değil mi bizi...

Popüler İslam gençliği...
Ve gençler...
Neslin ne denli çağa entegre olduğunu belki de en iyi onlara bakarak anlamak mümkün, 20 yıl önce doğan genç delikanlılar, hanım kızlar.
Adları, mücahid yasir, sümeyye, sevde, fatımatüzzehra olan bu genç hanım ve delikanlılar adları ile kendilerine yüklenen ağır misyonun ne kadar farkında, isimleri ile sembolize edilen kahramanların ne kadar yakınında? Orta sınıfın üzerinde bir aileye mensup müslüman, imam hatipli delikanlı(!) son model jipi ve seçkin arkadaşları ile sabah ezanında eğlence mekanlarından evine pekala dönebilmekte ve bunda gayri ahlaki hiçbir tutarsızlık görmemektedir, bir şehir efsanesi haline gelen "fethi paşa korusu" hikayelerine burada değinmeye, çoğumuzu demoralize etmeye çok de gerek yok herhalde...

Hayatımızın tam merkezine damdan düşer gibi gelip kurulan internetle tanışan muhafazakar gençlik, ne yazık ki ilerleyen süreçle bu bilinci de layıkıyla oturtamayacak, insani ilişkileri bu minvalde sürdürecek, bu sanal ortamlarda kavga edip, burada aşık olacak, burada ayrılacak,burada evlenecektir..
(alıntı)

mekansız

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar bu siteye yeni girdim cok guzel seyler varmiş

arkadaslar bu siteye yeni girdim cok guzel seyler varmiş

selamun aleykum arkadaşlar cok guzel şeyler varmiş burda

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
emegine saglık kardeşim ahh içimi acıtıyor tesettürün şu hali
nasıl ,nasıl etsekte düzeltsek bişeyleri
bize düşen hakkıyla yaşamak dinimizi biz yaşarsak elbet bir gün düzelir bu gidişat

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum kardeşım
guzel bır paylaşım gençlık nereye gıdıyor demı
hayat
hayatın anlamını kavratmalı once
doyumsuzluk başlamış bızlerde
onu durdurmalı demı
allah razı olsun
allaha emanet olun

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamunaleykum kardeşım
guzel bır paylaşım gençlık nereye gıdıyor demı
hayat
hayatın anlamını kavratmalı once
doyumsuzluk başlamış bızlerde
onu durdurmalı demı
allah razı olsun
allaha emanet olun

________aleyküm selam hayırlı akşamlar
çok haklısınız çokkk...
gençlik gitti bulamıyoruz bile...dini hayat görüşü olarak kabul edende etmeyende(hepsi degil tabi)...
asimile olmuş emperyalizm kıskacında... şuursuz bir gençlik var
işin vahim tarafı bunu dindar kesimin çocuklarıda yapıyor yeşil sosyete...
rabbime emanet olun
selam ve sevgilerimle_________

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm...
Hayirli Akşamlar Aminenur Kardeşim...
Güzel Bir Konuya Değinmişsin...
Hayatimizin çizgisi Yavaş Yavaş Değişmekte...
Ama "değişimin Gelişim Olmadiği" Farkliliklar ürkütüyor Bizi...
Konu Dipsiz Kuyu Misali Derin...
Söylenecek, Yazilacak O Kadar çok şey Varki...
Işin Ilginci, Bu Vahim Durum Bilinçli Kesimin Dejenerasyonu...
Yani herkes herşeyin farkında...
Rabbim Hidayet Versin... Demekten Başka Ne yApabilirizki...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim. çok güzel bir paylaşımdı.
ALLAHım sonumuzu hayr eylesin...çünkü bu gidiş gidiş değildir.

ALLAHa emanet olunuz. Selamünaleyküm...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamünaleyküm...

Hayirli Akşamlar Aminenur Kardeşim...
Güzel Bir Konuya Değinmişsin...
Hayatimizin çizgisi Yavaş Yavaş Değişmekte...
Ama "değişimin Gelişim Olmadiği" Farkliliklar ürkütüyor Bizi...
Konu Dipsiz Kuyu Misali Derin...
Söylenecek, Yazilacak O Kadar çok şey Varki...
Işin Ilginci, Bu Vahim Durum Bilinçli Kesimin Dejenerasyonu...
Yani herkes herşeyin farkında...
Rabbim Hidayet Versin... Demekten Başka Ne yApabilirizki...

ALLAHA EMANET OLUNUZ
_______aleyküm selam yasemin kardeşim
çok haklısınız
taşlar yerinden bir oynadı tekrar yerini bulamıyor
özenti ve başkalaşma almış başını gidiyor...
üstelik bunu din adına yapanlarda var işin elim tarafı bu
yorumunuz için teşekkür ederim
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile________

efşan

Kayıtlı Kullanıcı
bu toplumun içinde bazen farkında olmadan neler yapıyoruz bu yazıyı okuyunca kendimizden birşeylerde bulmak mümkün kendimizi diğer insanlardan farklı tutmak zorundayız bazen yalpalasakta bu yolda rabbim affetsin yinede çaba göstermeye çalışmak kendimizi sirkelemekte güzel bişey çok şükürki

Zoraki_38

Kayıtlı Kullanıcı
Zor Hayat

Zor Hayat

Selamun Aleyküm
Yeni üye Oldum Almanyadan Katiliyorum Yakinda 19 Yasina Girecegim Allahim Nasip Ederse
Konuya Geliyim
Herseyde Cok Haklisin Kardes Ama Bu Zaman öyle Bi Zamanki Yani Hersey Cok Zor Oldu
Mesela Ben Namazimi Kilarim Ama Muziksizde Kalmam
Kuranimi Okurum Tesbihimi Cekerim Ama Makyajdanda Geri Kalmam
Giyinisimde Tam Tesettür Degil Ama Kapaliyim Fazla Dar Giyinmem
Bi Ara Cok Heveslenmistim Pardesü Giyinmeye Ama Olmadi Ne Biliyim Ortam Felan..cok Olgun Gösteriyor Pardesü Beni Diyorum Ve Giyinmekten Vazgeciyorum..bazen Kendimden Nefret Ediyorum Ne Olurdu Sanki Tva Bakmasam Makyaj Yapmasam Süslü Püslü Giyinmesem??ama Olmuyor Vazgecemiyorum...:!:!

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
bu toplumun içinde bazen farkında olmadan neler yapıyoruz bu yazıyı okuyunca kendimizden birşeylerde bulmak mümkün kendimizi diğer insanlardan farklı tutmak zorundayız bazen yalpalasakta bu yolda rabbim affetsin yinede çaba göstermeye çalışmak kendimizi sirkelemekte güzel bişey çok şükürki

______-teşekkür ederim
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile_______

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim size paylaşımınız için.esenlikler dilerim

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamun Aleyküm
Yeni üye Oldum Almanyadan Katiliyorum Yakinda 19 Yasina Girecegim Allahim Nasip Ederse
Konuya Geliyim
Herseyde Cok Haklisin Kardes Ama Bu Zaman öyle Bi Zamanki Yani Hersey Cok Zor Oldu
Mesela Ben Namazimi Kilarim Ama Muziksizde Kalmam
Kuranimi Okurum Tesbihimi Cekerim Ama Makyajdanda Geri Kalmam
Giyinisimde Tam Tesettür Degil Ama Kapaliyim Fazla Dar Giyinmem
Bi Ara Cok Heveslenmistim Pardesü Giyinmeye Ama Olmadi Ne Biliyim Ortam Felan..cok Olgun Gösteriyor Pardesü Beni Diyorum Ve Giyinmekten Vazgeciyorum..bazen Kendimden Nefret Ediyorum Ne Olurdu Sanki Tva Bakmasam Makyaj Yapmasam Süslü Püslü Giyinmesem??ama Olmuyor Vazgecemiyorum...:!:!

_______selamün aleyküm
kardeşim rabbim yardımcınız olsun inşallah...
inşallah hakkıyla kapanıp hakkıyla yaşarsınız... bu dünya gelip geçici ...o yüzden şeytanın aldatmacalrından hilelerinden tuzaklarından korunmak gerekir
mevla hepimizi korusun inşallah
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile________

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Popüler İslam gençliği...
Ve gençler...
Neslin ne denli çağa entegre olduğunu belki de en iyi onlara bakarak anlamak mümkün, 20 yıl önce doğan genç delikanlılar, hanım kızlar.
Adları, mücahid yasir, sümeyye, sevde, fatımatüzzehra olan bu genç hanım ve delikanlılar adları ile kendilerine yüklenen ağır misyonun ne kadar farkında, isimleri ile sembolize edilen kahramanların ne kadar yakınında? Orta sınıfın üzerinde bir aileye mensup müslüman, imam hatipli delikanlı(!) son model jipi ve seçkin arkadaşları ile sabah ezanında eğlence mekanlarından evine pekala dönebilmekte ve bunda gayri ahlaki hiçbir tutarsızlık görmemektedir, bir şehir efsanesi haline gelen "fethi paşa korusu" hikayelerine burada değinmeye, çoğumuzu demoralize etmeye çok de gerek yok herhalde...

Hayatımızın tam merkezine damdan düşer gibi gelip kurulan internetle tanışan muhafazakar gençlik, ne yazık ki ilerleyen süreçle bu bilinci de layıkıyla oturtamayacak, insani ilişkileri bu minvalde sürdürecek, bu sanal ortamlarda kavga edip, burada aşık olacak, burada ayrılacak,burada evlenecektir..
s.a çok güzel bir yazı emeğine sağlık söylenebilecek herşey söylenmiş yazıda!!!hakikaten internet cafeler çocuklarımızın temiz geleceğini çaldı...aeolunuz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt