Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yeniden doğmaya varmısınız (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
YENİDEN DOĞMAYA VARMISINIZ

addeibg5.jpg

RAHMANA KOŞMAYA ONA BUTUN GUNAHLARIMIZDAN VAZGEÇTİK YANLIZCA SANA GELDİK DEMEYE VARMISINIZ.

YALANA

HARAMA

GIYBETE

RİYAYA

ZİNAYA

FAİZE

VE NEFSİMİZE UYMAMAYA

İSLAMA AYKIRI OLAN HERŞEYE DUR DEMEYE VARMISINIZ.

ARTIK HAYATIMA SOKMAYACAGIM ALLAHIM SANA SÖZ VERIYORUM DEYEMEYE VARMISINIZ TUM YUREGINIZLE

GUNDE 70 SEFER YERİN VE GÖGÜN SAHİBİNE AF TÖVBE DİLEYEN GUNAHSIZ BİR PEYGAMBERİN ÜMMETİ OLARAK

BİR KEZ OLSUN YUREKTEN

YARABBİ BEN PİŞMANIM
DEMEYE VARMISINIZ !!!

herşey için beş para etmeyen dunya için ağlayan gözlerımızden pişmanlıgımız gunahlarımız için bir damla yaş akıtmaya varmısınız.....

kitabooku_TEVBE.JPG

ELİZAN

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
subat.blogcu.com
Ebu Hureyre (r.a.) anlatıyor:
Hz. Peygamber (a.s.) Aziz ve Celil olan Rabbinden rivayet ederek şöyle buyurmuştur: "Bir kul bir günah işledi. Müteâkiben: Allahım! Günahımı bağışla, dedi. Yüce Allah: Kulum bir günah işledi, fakat günahı mağfiret eden ve günah sebebiyle cezalandıracak bir Rabbi olduğunu bildi buyurdu. Sonra kul tekrar dönüp günah işledi. Ardından: Ey Rabbim! Günahımı affet diye yalvardı. Yüce Allah yine: Kulum bir günah işledi, fakat günahı mağfiret eden ve günah sebebiyle cezalandıracak bir Rabbi olduğunu bildi buyurdu. Sonra kul tekrar dönüp günah işledi. Ve: Ey Rabbim! Günahımı mağfiret et diye yalvardı. Yüce Allah bu sefer yine: Kulum bir günah işledi, fakat günahı mağfiret eden, günah sebebiyle ceza veren bir Rabbi olduğunu gereği gibi bildi. Sen istediğini yap, ben seni mağfiret ettim, buyurdu." Ravi Abdul Ala "İstediğini yap!" sözünü üçüncü yahut dördüncü defa da mı söyledi, bilmiyorum dedi.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 4953

ELİZAN

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
subat.blogcu.com
Tövbe, sadece günahlardan kurtulma değil, aynı zamanda bir ibadet şeklidir. Cenâbı Allah, bütün mü'minleri tövbe etmeye çağırmaktadır. Allahü Teâlâ'ya sığınarak tövbe etmek, aynı zamanda imanın kuvvetlenmesini de gerçekleştirir. Böylece bilip bilmediği günahlardan affa erişen mü'min, günahsız olarak bir üst mertebeye çıkarak yücelecektir. Hadis de: " Tövbe eden hiç günah işlememiştir. " diye buyrulması tövbenin önemini vurgulamaktadır.

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Biz Ümmeti muhamediz. Biz varız...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
“Ben günde yüz sefer Allah’a istiğfarda bulunurum.” Bu ifade kainatın O’nun hürmetine yaratıldığı İnsanlığın İftihar Tablosu (sas)’na ait. O (sas), günahsız olmasına rağmen gündüzlerini irşad ve tebliğle gecelerini ise ibadet ve tevbe ile geçiren örnek bir peygamber (sas)’di. Hatta bir defasında, geceleyin uzun ibadet ve tevbelerinden birini yerine getirirken Hz. Aişe (ra), “Ey Allah (cc)’ın Rasulu, hiçbir günahın olmadığı halde niçin kendini yıpratırcasına bu kadar ibadet yapıyorsun?” der. Efendimiz (sas)’in cevabı müthiş olur: “Ey Aişe! Allah (cc)’a ibadet eden bir kul olmayayım mı?” Peygamberimiz (sas), bu kadar hassas davranıyor ve ayakları şişinceye kadar namaz kılıyor, günde yüz defa tevbe istiğfar okuyorsa, bizim halimiz nicedir, ey dostlar? Aslında yaptığımız hatalar sebebiyle binlerce tevbeye ihtiyacımız var. Ne gariptir ki, kabrin açık kapısına doğru hızla ilerliyorken Peygamberimiz (sas)’in bir günde yaptığı tevbeyi bizler belki bir haftada bile yapmıyoruz. Başka bir rivayette Hz. Huzeyfe şöyle der: “Sözlerimde aileme karşı bir ölçüsüzlük vardı. Bu başkalarına olmazdı. Bu halimi Efendimiz (sas)’e söyledim. Rasulullah, ‘Bu kusurunun bağışlanması için günde yetmiş defa istiğfar et.’ buyurdular. Efendimiz (sas), tevbenin, insanın ailesiyle ilgili pek çok sıkıntısını da çözeceğini en azından kişinin ailesine karşı hatalarının affedilmesi ve yanlış davranışlarını düzeltmesi adına bir çıkış yolu olduğunu ifade buyurmaktadır. Efendimiz’i örnek alarak her gün kararlılıkla tevbe istiğfar etmeye var mısınız? Cevabınız ‘Evet’ ise, (her gün yüz defa yapmak en mükemmeli; ancak en azından) özellikle namazlardaki dua anlarında en az 5’er defa olmak üzere günde 25 istiğfar okuyalım ve sevdiklerimize de okutmak için teklif edelim. Rabbimiz (cc) samimiyetimize binaen öte dünyada Efendimiz (sas)’in sancağı altında bulunmayı nasip etsin (Amin).

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
AMİN
ALLAH razı olsun Hanımefendiciğim.
Selam ve dua ile...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
AMİN
ALLAH razı olsun Hanımefendiciğim.
Selam ve dua ile...

TÖVBE ETTİM ALLAHIM...
YILLARDIR SENİ BİLMİŞ GİBİ DAVRANIPTA BİLMEMEZLİKTEN GELMEME...
BENİ KUL OLARAK YARATTIĞIN HALDE KULLUK YAPMADIĞIMA...
GALU BELADA VERDİĞİM SÖZÜMDE DURMADIĞIMA...
TÖVBE ETTİM ALLAHIM GÜNAHIMA...
İNSAN OLMADIĞIMA, İNSAN GİBİ DAVRANAMADIĞIMA VE SENİ BULAMADIĞIMA...
TÖVBE ETTİM ALLAHIM AĞLAYAMADIĞIM VE YALVARAMADIĞIM DUALARIMA...
VE SANA İBADETSİZ BİR GECEDEN SONRA GELEN SABAHA...
TÖVBE ETTİM ALLAHIM, SADECE DİL İLE YAPTIĞIM TÖVBELERİME...
TÖVBE ETTİM ALLAHIM GAFLETLE GEÇEN GECELERİME...
TÖVBE ETTİM ALLAHIM NEFSİMİN HİLELERİNE...
TÖVBE ETTİM ALLAHIM GÜNAHIMA...:a03:

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
sonuna kadar varımmmmmmmmmmmmmmmmmmm........

ALLAHIM İNŞAALLAH TÖVBELERİMİZİ KABUL EDERSİN...
TÖVBE ETTİĞİMİZ HATALARI TEKRARLAMAKTAN BİZLERİ İNŞAALLAH KORURSUN...
RABBİM CÜMLEMİZİ İNŞAALLAH GERÇEK İMANI TADANLARDAN EYLESİN...
AMİN...
DUA VE MUHABBETTEN BİZLERİ AYIRMA ALLAHIM... AMİN... :a11:

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
Elbetteki varım hemde canı gönülden yeniden doğmaya çok ama çok ihtiyacım var allah hepinizden razı olsun

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Tövbe

Tövbe

Tövbe, sadece günahlardan kurtulma değil, aynı zamanda bir ibadet şeklidir. Cenâbı Allah, bütün mü'minleri tövbe etmeye çağırmaktadır. Allahü Teâlâ'ya sığınarak tövbe etmek, aynı zamanda imanın kuvvetlenmesini de gerçekleştirir. Böylece bilip bilmediği günahlardan affa erişen mü'min, günahsız olarak bir üst mertebeye çıkarak yücelecektir. Hadis de: " Tövbe eden hiç günah işlememiştir. " diye buyrulması tövbenin önemini vurgulamaktadır.

terzi6we.jpg

Bir terzi, Allah dostlarından birine sorar:
- “Can gırtlağa geleceği ana kadar Allah kulunun tövbesini kabul eder.” hadisi hakkında ne buyurursunuz? Allah dostu soruya soruyla karşılık verir:
- Ne iş yapıyorsun?
- Terziyim, elbise dikiyorum.
- Terzilikte en kolay şey nedir?
- Makası tutup kumaş kesmektir.
- Kaç senedir bu işle meşgulsün?
- Otuz senedir.
- Canın gırtlağına geldiğinde kumaş kesebilir misin?
- Hayır, kesemem!
- Bir müddet zahmet çekip öğrendiğin ve otuz sene kolaylıkla yaptığın bir işi o anda yapamazsan, hayatında hiç yer vermediğin tövbeyi nasıl yapacaksın? Bugün gücün yerindeyken tövbe et ki kaybedenlerden olmayasın!

m.i.n.e

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimin merhameti o kadar sonsuzki...bütün insanların işlediği günahları görüyor ve biliyor. biz bir tanesini gördüğümüzde onun ağırlığını kaldıramıyoruz.tövbe kapısı her zaman açık olan affedici ve bağışlayıcı rabbimiz için ne kadar gözyaşı döksek azdır.

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm sonuna kadar ben de varım
allah günahlarımızı afetsin

´´GüLiѕтaи´´

Kayıtlı Kullanıcı
ßende yeniden doğMaya varım....
Allah'ım Sen affedensin....
´´AFFET BİZİ-GÜNAHLARIMIZI´´

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
ya rabbi!.. Sana layık kul olamadım her gün nefsime yenik düştüm sen tövbeleri kabul edensin sen affetmeyi sevensin, beni affeyle ya rabbi...
Estağfurullah tövbe
estağfurullah tövbe
estağfurullah tövbe
beni affeyle ya rabbi!.....

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim razı olsun kardeşim inşallah rabbim tevbesi kabul edilen kişilerden eyler bizleri amin...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt