Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

YENİ HAYAT YENİ DOSTLAR (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
--------------------------------------------------------------------------------

RaYiHaN bildirdi: "Hz. Peygamber A.S. anlattı:
Sizden önce yaşamış olan bir adam vardı. Doksandokuz kişiyi öldürmüştü. Bir gün yeryüzünde en büyük alimin kim olduğunu araştırmaya karar verdi. Ona bir rahibi gösterdiler. Hemen onun yanına gitti ve sordu:
- Doksandokuz insanı öldürmüş bir kişinin tevbesi kabul olur mu?”

Rahip:
- Olmaz, diye cevap verince onu da öldürdü.

Böylece öldürdüğü insan sayısı yüze tamamlandı.

Aradan bir süre geçtikten sonra tekrar yeryüzünde en büyük alimin kim olduğunu araştırmaya koyuldu. Bu sefer de kendisine alim bir adam gösterildi. Katil hemen o alimin yanına gitti ve sordu:

- Yüz insanı öldürmüş olan bir kişinin tevbesi kabul olur mu?

Alim cevap verdi:

- Tabii ki kabul olur. Onunla tevbe arasına kim girebilir?

Alim bu kadar insanı öldüren kişinin, karşısında duranın ta kendisi olduğunu anlamış olmalı ki sözüne şöyle devam etti:

- Ama şöyle şöyle bir yer var oraya git. Orada Allah’a kulluk eden insanlar var, onlarla birlikte sen de Allah’a ibadet et. Sakın önceki memleketine dönme, orası kötü bir yerdir.

Katil alimin sözüne ikna oldu ve tavsiye ettiği yere gitmek için oradan ayrıldı. Fakat yolu yarıladığında eceli yetti ve orada vefat etti.

Rahmet ve azap melekleri, adamı kimin alıp ****üreceği konusunda tartışmaya başladılar. Rahmet melekleri:

- Bu adam tevbe ederek ve kalbini Allahu Tealâ’ya çevirerek geldi, dediler.

Azap melekleri ise:

- Bu adam hayatı boyunca hiçbir hayır işlemedi, diyerek haklılıklarını ifade ettiler.

Bu esnada insan suretinde bir melek çıkageldi. Onu aralarında hakem tayin ettiler. Hakem olan melek şöyle dedi:

- Geldiği yer ile varacağı yere olan uzaklığı ölçün, hangisine daha yakın ise adam o tarafa aittir.

Melekler mesafeleri ölçtüler ve gitmek istediği yere daha yakın olduğunu tespit ettiler. Bunun üzerine onu, rahmet melekleri alıp ****ürdü. (Buharî, Müslim)

* * *

İçerisinde birçok hakikatin bulunduğu bu hadis-i şerifte, kanaatimize göre en çok dikkat edilmesi gereken taraf şurasıdır: Tevbeden sonra, günah işlediğimiz çevreyi değiştirmek.

Tevbe etmek, tabii ki çok önemli. Ama tevbeden sonra geri dönüş yapmamak ve istikrarlı bir hayat sürdürebilmek de bir o kadar önemli. Bunun için kesinlikle bizi günaha sürüklemiş olan veya göz yuman eski çevremizi iyi düşünmemiz gerekir. Bu, eski çevremizi hakir görmek veya küçümsemek anlamında değildir. Sadece o çevrede işlenmekte olan günahlardan kurtulmak ve yeni bir çevre ile iyiliklere açılmak içindir.
"

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: YENİ HAYAT YENİ DOSTLAR

tevbenin önemini anlatıyor

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

:****:****:****

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbimizin biz kullarına en büyük ihsanı tevbe kapısının sürekli açık olmasıdır. Ancak yine de birkez tevbe ettikten sonra o tevbenin üzerinde durmak, günah işlemek çok daha güzel olur. Şükürler olsun ki bu kapımız vardır.
Selam ve dua ile.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Busra_Yasiroglu yazdı:
Ibnu Abbas (radiyallahu anhuma) anlatiyor: Bir kavim cinayete bulasti ve cokca adam oldurdu, zinaya bulasti ve bunda ileri gitti. Sirke duserek tevhid'i ihlal etti ve bunda ileri gitti. Sonunda Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam)e muracat ederek:
Ey Muhammed! Bizi davet ettigin seyler gercekten guzel. Ancak, onceden isledigimiz gunahlarin bir kefareti var mi; bize once bundan haber versen! dediler. Bunun uzerine su ayet indi:
Onlar ki Allah'in yanina baska bir Tanri daha (katip) tapmazlar, Allahin haram kildigi cana haksiz yere kiymazlar, zina etmezler. Kim bunlar(dan birini) yaparsa cezaya carpar. Kiyamet gunu de azabi katmerlesir ve o (azabin) icinde hor ve hakir ebedi
birakilir. Meger ki (sirkten) tevbe edip iyi amel (ve hareket)de bulunan kimseler ola. Iste Allah bunlarin kotuluklerini iyiliklere cevirir. Allah cok magfiret edici, cok esirgeyicidir (Furkan, 68-70).

çok güzeldi Allah razı olsun
Ibnu Abbas su aciklamayi yapti: Allah sirklerini imana, zinalarini ihsana (muhsanlik = namusluluk) cevirir (demektir" (Su ayet de bu mesele uzerine) indi:
De ki: Ey kendilerinin aleyhinde (gunahda) haddi asanlar, Allahin rahmetinden umidinizi kesmeyin. Cunku Allah butun gunahlari affeder. suphesiz ki O, cok affedicidir, cok esirgeyicidir.(Zumer, 53).
Nesai, Tahrimud-Dem 2 (7, 86); Buhari, Tefsir, Zumer 1; Muslim, Iman 193, (122); Ebu Davud, Fiten 6 (4273).

ilbeyi

Kayıtlı Kullanıcı

selam aleyküm. ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL BİR HATIRLATMA. EVET RBBİMİZİN BİZE MERHAMETİ VA AFFI SONSUZ YETERKİ KUL ACZİYETİNİ ,FAKRINI BİLİP RABBİNE EL AÇSIN O TEVVAB İSMİYLE BÜTÜN TEVBELERİ KABUL EDER...

marziye

Kayıtlı Kullanıcı

selamunaleyküm çok güzeldi emeğinize sağlık.selametle

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun elinize saglık allah a emanet olun.B)

sabir cicegi

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleykum

ben aranıza henüz katıldım ve yıllarca çok severek okuduğum bir yazarımızın hoşgörüsüzlüğünü sizlerle paylaşmak istiyorum. hayatımda sözüne çok güvendiğim bir kaç kişiden sadece biri olan arkadaşımın başına gelenleri duyunca çok üzülmüştüm ve bir hafta sonu birlikte geçirdiğimiz güzel bir vakitte anlattıklarının ciddi boyutta olduğunu anladım. Bizlere güzel dinimizin emirlerini ileten bir nevi tebliğdar olan bu zatın ağzından arkadaşıma haketmediği çirkin hakaretler yağıyordu. sadece başı kapalı olmadığı için bir kadın çirkin sözlere maruz kalması cidden inanılır gibi değildi ve bu arkadaşım başı açık olmasına ve mesleki kariyeriyerine rağmen benimle birlikte tesettür davamda bizlere defalarca eşlik eden bir aile insanı, onurlu bir hanımdı.ve bu yazarımız beyefendiye sabretmiş beş sene.bahsettiğim yazar ise RAUF PEHLİVAN adında hoşgörü ve adalet dolu kitabımız Kur'an-ı Kerim meallerini güzel bir dille tercüme yapan, fakat yaptığı işten ayrı komşularına iyi bir örnek olamayan içi dışı ayrı çirkin hareketler sergileyen bir şahıştı benim için.çalıştığı ve çocukları okula gittiği için sadece haftanın iki gününü evde zor geçiren arkadaşıma bizler ve diğer komşular olmasına rağmen çok çirkin konuşmalarda bulundu.sebep olmayan bir gürültüyü bahaneydi ve saat 19.30 da.peygamberimiz (sav) bile namazda sırtından inmeyen torunlarına sevgi ve sabırla yaklaşırken bu içi şiddet dolu yazarımız evine hasret iki çocuğa en küçük bir seste zulum etmiş 5 sene.velhasılkelam bu kızcağıza ağza alınmayacak edepsizce küfürler ve iftira niteliğinde konuşmalar ile tacizde bulunmuştur.mahkemelik olmuşlardır.ancak hak ve hukuk Rabbin emriyledir.ben inanıyorumki hak yerini bulacak.Mahkeme-i Kübra kuralları işleyecektir. Şimdi bu şahıs sizce dini esaslarıyla özümseyerekmi yaşıyor? Emredilenleri eserlerine aktarırken neden kendi sosyal hayatına taşıyamıyor? bir kadın örtünmedi diye namussuzmudur? ve bu hanıma iffetsizce kelimeler sarfetmek (yapmadığı bir şey için yapmış gibi sözler söylemek) bir diyanet adamına yakışırmı? farzedelimki bu hanım kötü yola düşmüş (ki Allah korusun) bu insanı kurtarmakmı yakışır bizlere itmek aşağılayıp iyice batağamı düşürmek? ben şahsen arkadaşım olduğu için hissi davranmıyor, Hz.Ömer adaletiyle yürek terazime müracaat ediyorum.ve bu hanım evli, iki yavrusuyla mutsuz sıkıntılı bir yuvaya tahammül etmekle beraber yinede namazını dosdoğru kılan,merhametli,onurlu bir müslüman diye takdir ediyorum. bu yazarımız bu hanımın sıkıntılarına şahit olmasına rağmen bir müslümana yakışır bir şekilde ne eşine telkinde bulunuyor nede yuvasını kurtarmak için bir çaba gösteriyor. sadece huzursuzluğuna ailece bir baltada kendileri vuruyorlar.Sorarım dostlar; sabırdan, hoşgörüden, ve dahi herşeyiyle aleme örnek canımız Peygamberimizden(sav) bişeyler yazarken çevresine bu denli çirkin örnek olan bir yazarımızın harcadığı onca emek sizcede ticari amaçlarına alet edilmiyormu? yüce Dinimiz İslamiyet bunları onaylamaz.imamın dediğini yap,yaptığını yapma mantığı değerlerimize leke vurur. İmam diyeceğini demeden önce kendinde görecek ve tavsiyelerde bulunacaktır. Ben imamı suçluyorum. ve bundan sonra okumayaya kararlıyım.Tıpkı rant peşinde olan zekeriya beyaz tarzında vb. şahıslar gibi dini istismar edici zararlı mahlukat olarak addediyorum. İslamiyet SEVGİ-SABIR-HOŞGÖRÜ-ADALET-DÜRÜSTLÜK üzerine kurulmuştur.birilerine rant olmak için değil.hoşgörünüze sığınarak sözlerime nokta koyuyorum.bu tür istismarcılara alet olmadan yine diyorumki KUR'AN-I KERİM apaçık bir rehberdir.Okuyalım.okuyalım ama doğru insanları.doğru yaşayıp doğru yazanları okuyalım. Selam ve Dualarımla. Rabbim doğru yoldan sapmayanlarladır...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Arkadaşım öncelikle aramıza hoş geldin yazınızı okuyunca hiç şaşırmadım toplumumuzda böyle insanlar çok içi başka söyler dili başka eşine yapmadığı bir şeyi yapmış gibi söylemesi iftiradır bir adam peygamber efendimize gelmiş torunlarını severken görünce şaşırmış peygamber efendimiz siz çocuklarınızı sevmezmisiniz diye sorunca hayır kendi çocuklarımı bile sevmedim deyince çocuklarını sevmeyen hiç kimseyi secmez senden yönetici olmaz deyip huzurundan kovmuş bu yazarın kini kime dinimize mi inancımıza mı Allahamı peygamberimize mi anlayamadım bu kadar kur a nı tefsir eden bir kişi bunu nasıl yapar soyadı gibi nefsinle güreşen pehlivan çoktur buda onlardan herhalde Rabbim içine hidaYet nasip etsin Eşinede Allah kolaylık sabır versin inş .S.A.

sabir cicegi

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM SEVGİLİ DOSTLAR

HAFTANIZIN HAYIRLARLA, DUALARLA, SEVGİYLE, HOŞGÖRÜYLE GEÇMESİNİ DİLİYORUM. UNUTMAYALIM: MÜMİNİN MÜMİNE DUASI MAKBUL'DUR. DUALARIMIZDA BİRBİRİMİZİ ANALIMKİ MEVLAMIZ BİZLERİ AFFEYLESİN. ALLAHA EMANET OLUNUZ.
SAYGILAR

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

sabir cicegi yazdı:
SELAMUN ALEYKUM SEVGİLİ DOSTLAR

HAFTANIZIN HAYIRLARLA, DUALARLA, SEVGİYLE, HOŞGÖRÜYLE GEÇMESİNİ DİLİYORUM. UNUTMAYALIM: MÜMİNİN MÜMİNE DUASI MAKBUL'DUR. DUALARIMIZDA BİRBİRİMİZİ ANALIMKİ MEVLAMIZ BİZLERİ AFFEYLESİN. ALLAHA EMANET OLUNUZ.
SAYGILAR

Dualar müşterektir AMİN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt