SOYAK CATERİNG
MUTFAĞIN PÜF NOKTALARI!
MUTFAĞIN PÜF NOKTALARI!
EVDEKİ BALIK KOKUSU İÇİN!!!
Balik kizarttiktan sonra mutfaga sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardagi su ve 2 çorba kasigi sirkeyi kaynatiniz
DOMATESİ KOLAY SOYMAK İÇİN!!
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
SOĞANDAN GÖZLERİNİZ Mİ YANIYOR!!!
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.
BAKLİYAT PİŞİRİRKEN!!
Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.daha hızlı pişecektir.
KAHVE NELİ İSE!!!
Türk kahvesinin nem aldigini farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun
TUZLUK TIKANIYORSA!!!
Tuzluklariniza biraz pirinç koyunuz.nemi alacaktır.
HIZLI SOĞUTMAK İÇİN!!
Buzdolabiniz bozuldu, ya da artik bos yer yok. Temiz bir kovayi musluk suyu ile doldurun. Içine bir çorba kasigi sofra tuzu atin. Siseleri daldirin. Yeterince soguyacaklardir.
YEMEKTEKİ FAZLA TUZ İÇİN!!
Tencereye birkaç parça çig patates atin. Fazla tuzu çekecektir.
PATATES PİŞİRİRKEN!!!
Pisirme suyuna bir kasik sirke koyun. Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur.
ELDEKİ CEVİZ LEKESİ!!
Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batirilmis bir pamukla ovulur. Sonra da soguk suyla ovulur. Ardindan soguk suyla yikanir. Ceviz lekesi tamamen çikar.
EVDEKİ BAKIR KAPLAR!!!
Bir bezi sirke ile hafifce islatip, bakiri ovun. Kaplariniz piril piril olur.
LİMON KABUKLARINI ATMAYIN SAKIN!!!!
Degersiz olarak gördügünüz limon kabuklarini günesli bir yere koyup kurutursaniz, iyi bir temizleme aracina sahip olursunuz. Bu kurumus kabuklarla, özellikle isli ve yagli mutfak esyalarinizi ovarken, sasirtici sonuçlar alirsiniz.
ELİNİZDEKİ SOĞAN KOKUSU!!!
Evvelden hasladiginiz patatesi mutfaktaki isiniz bitince elinize sürerek ovusturunuz. Bu isleme bes dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokulari alip götürecektir.
SICAK EKMEĞİ BÖYLE KESİN!!!
Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlaniriz, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa biçagimizin ucunu biraz atese tutarsak daha kolay yapabiliriz