Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

yaz turşusu (1 Kullanıcı)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
aslında malzemeler yaza daha uygun ama çarşıda bulunabiliyor biber mesela.
-bir kilo kadar biber yada patlıcan yada börülceyi yıkayıp doğrayıp suda haşlıyoruz.
-bir yandanda bir avuç sarımsağı tuz ekleyerek havanda dövüyoruz içine damla damla zeytinyağı katarak işleme devam ediyoruz.(en önemli yanı a bu birden dökerseniz zeytinyağı sarımsakla özleşmez üste çıkar olmaz) havandaki zeytinyağı sarımsak karışımı birbiriyle özleşiyor ve havanda yükseliyor. bir süre sonra 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı katıyoruz karışımı havanda dövmeye devam ediyoruz evet nerdeyse havanın ağzına kadar geldi karışım. haşladığımız
-malzemeyi süzüyoruz soğuyor hazırladığımız karışımı döküyoruz
-yazın goruk suyu ekliyoruz yoksa nar ekşisi veya limon suyu ekliyoruz.
-ve su ekleyip yaz ise dolaba koyuyoruz. kış ise gerek yok. birkaç saat bekletince malzeme biber veya diğerleri içine tuzunu ekşisini alıyor. ve yemeklerin yanında çok hafif iştah açıcı bir lezzet oluyor. burada yani aydın bölgesinde düğünlerde yapılır bilmeyenler çok beğenir.
 

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Kas 2007
Mesajlar
1,251
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
17
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Sayın sıla1 kardeşim siz ne yapmaya çalışıyorsunuz ya. Şimdide turşuyamı döndün . Borcun ikiye çıktı. Umarım tez zamanda borcunu ödersin. Allaha verdiği bu nimletlerden dolayı şükürler olsun. Yiyenlerede şifa olsun inşallah
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
Doğru hamd olsun Rabbime. İnşallah şifa olsun. Yapıp ikram etmek isterdim. Mamafih sanal ortam. İnşallah cennette buluşuruz da tarifsiz nimetlerden beraberce yeriz. Amin
 

sudelet

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Ara 2007
Mesajlar
236
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
:Hs.a sılacım işin galiba yemek kolay gelsin, banada yolla arada kilo almam lazım
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
arkadaşlar bu tarifi mutlaka deneyim derim. şiddetle tavsiye ediyorum üç dört gün dayanıyor buzdolabında.
 

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
709
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
aslında malzemeler yaza daha uygun ama çarşıda bulunabiliyor biber mesela.
-bir kilo kadar biber yada patlıcan yada börülceyi yıkayıp doğrayıp suda haşlıyoruz.
-bir yandanda bir avuç sarımsağı tuz ekleyerek havanda dövüyoruz içine damla damla zeytinyağı katarak işleme devam ediyoruz.(en önemli yanı a bu birden dökerseniz zeytinyağı sarımsakla özleşmez üste çıkar olmaz) havandaki zeytinyağı sarımsak karışımı birbiriyle özleşiyor ve havanda yükseliyor. bir süre sonra 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı katıyoruz karışımı havanda dövmeye devam ediyoruz evet nerdeyse havanın ağzına kadar geldi karışım. haşladığımız
-malzemeyi süzüyoruz soğuyor hazırladığımız karışımı döküyoruz
-yazın goruk suyu ekliyoruz yoksa nar ekşisi veya limon suyu ekliyoruz.
-ve su ekleyip yaz ise dolaba koyuyoruz. kış ise gerek yok. birkaç saat bekletince malzeme biber veya diğerleri içine tuzunu ekşisini alıyor. ve yemeklerin yanında çok hafif iştah açıcı bir lezzet oluyor. burada yani aydın bölgesinde düğünlerde yapılır bilmeyenler çok beğenir.

sılacım bizim burda fellah turşusu diyorlar buna:)mercimek pilavının yanınd aharika gidiyor..biliyorum harika oluyor...ellerine sağlıkk..
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
:) mercimek pilavı mı yeşil mercimekten galiba değil mi?
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt