Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yavuz'un âlimlere verdiği kıymet (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Yavuz Sultan Selim Han, Mısır'ı fethettikten sonra, İstanbul'a geri dönüyordu. Adana civarına geldiklerinde, şiddetli yağmur yağmış, ortalık çamur içinde kalmıştı. Birkaç gece o havalide konakladıktan sonra, yola çıktılar.

İlim adamlarına son derece kıymet veren Yavuz, yanı başında devrin büyük ilim adamlarından Kemal Paşazade ile beraber gidiyorlardı. Bir ara İbni Kemal'in atı tökezleyerek ayağından sıçrayan çamur, Yavuz'un üzerine bulaştı. Bu tökezleme esnasında, hem Yavuz'u ileri geçmiş olmasından, hem de üzerini pislemiş olmasından İbni Kemal korktu.

Bu hadise karşısında Yavuz Sultan Selim adamlarına, ''Bana yeni bir kaftan getirin ve bu elbisemin üzerindeki çamurları da sakın temizlemeyin! Âlimlerin atının ayağından sıçrayan çamur benim indimde muhteremdir. Ben öldüğüm zaman bu kaftanımı, kefenimle beraber sarın'' dedi.

Kaan Erdem

Yönetici
RE: Yavuz'un âlimlere verdiği kıymet

SELAM VE DUA İLE KALIN.SELAMETLE KARDEŞİM.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Yavuz'un âlimlere verdiği kıymet

KAAN ERDEM yazdı:
SELAM VE DUA İLE KALIN.SELAMETLE KARDEŞİM.

Allah(c.c) razı olsun abi...Allah(c.c)'ya emanet ol...Hayırlı günler.. B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt