Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yavaş yavaş dine dönüyorum (1 Kullanıcı)

Holea

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba.
Ben müslüman bir aileden geliyorum fakat İslam'la ilgim yalnızca din dersinden gordugum kadardı. Ailem fazla üzerime düşmedi, bende İslam'dan uzak büyüdüm. İnternetle fazla haşır neşirim. Bu yüzden bazı siteler gördüm, bazı kişilerle tanıştım. Ve iyice dinden çıktım. Allah'a, peygambere alaylı alaylı konuşmaya başladım. Beni İslam'a yönlendiren bir arkadaşım var, önceleri onu dinlemedim ama şimdi kulak vermeye başladım. Sitenizi buldum, üye oldum ve ilk mesajımı atıyorum. Benim gibi kişiler için neler tavsiye edersiniz?

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Yol İslam,
Başka yok...
Allahcc yar ve yardımcın olsun...
Uçurumun kenarından dönmüşsün...
Sımsıkı sarıl dinimize...
Bildiklerinle amel et,Allahcc önünü açacak,bilmediklerini öğretecektir...
Rabbimize emanetsin...
O EN GÜZEL VEKİLDİR...
BESMELE...SELAM...DUA...

özgeöz

Yasaklı Kullanıcı
esselamu aleykum kardeşim. hoşgeldiniz. biliniz ki kalpler Allah'ın elindedir. islam ile şereflenmek, Allah'a kul olabilmekle şereflenmekten daha güzel ne olabilir?
bir deneyin, siz de en kısa sürede göreceksiniz ki, siz Allaha ve onun dinine hizmet ettikçe, tüm evren, herkes, herşey de size hizmet edecek. dileklerinizin birer birer kabul olduğunu görecek ve gerçek sevgi denen şeyin ne olduğunu anlamaya başlayacaksınız.
kardeşim, düşününüz ki, hayatınızda kim günde beş kere ve hatta siz diledikçe, sizin isteğinize göre yanında ister? gecenin üçünde uyansanız, bir derdiniz olsa, ağlasanız, anneniz bile bir müddet sonra bıkar sizden ancak Rabbiniz, Rabbimiz bize her gün, her saat kucak açmıyor mu? istediğimiz zaman ona Allahım ben geldim diyemiyor muyuz?
Kur'ansız hidayet olmaz kardeşim. Allah'ın sizinle konuşmasını istiyorsanız, devamlı Kur'an meali okuyunuz. elinizde mevcut değilse ben size göndermek isterim. çok da mutlu olurum gerçekten.
lütfen o zararlı arkadaşlarınızdan ve sizi bazı menfaatler uğruna cemaatlere çekmeye çalışanlardan mümkünse uzak durunuz.
Rabbim, bu yola baş koyduysanız, sizi ASLA yalnız bırakmaz. ASLA. ne kadar günahkar olsanız da, asla.
Rabbimiz teala yardımcınız olsun, size en sevdiği kullarını dost eylesin inşaAllah.selam ve dua ile..

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı
Evet sanırım benzer noktalarımız var seninle arkadaşım. Bende Peygamberimizi (s.a.v) ve ALLAH'ı biliyordum sadece isim olarak ve bizi Yaratan olarak. Lise döneminde hocalarım çok farklı yönlendirdiler. Zaman oldu Haşa şüphelendim. Bir dönemim olduki ALLAH affetsin yaşadıklarımdan dolayı inkarlık hale geldim. Varlığını biliyordum elbette ama etkılıyorlardı beni. Sonra Oku! maya başladım :) Tarafsız okudum zaten farklı yayınlar hayatımda mevcuttu ama dini hiçbir kitabım yoktu. İlk okuduğum romanı dayımın kitaplığından almıştım Selim ile Hande ... Sana öncelikle dini romanları tavsiye ederim kardeşimide benide bunlar daha olgun düşünmeye itmiştir. Halit ertuğrulun Düzceli Mehmet kitabını yada Aysel kitabını tavsiye ederim. Diğer söylediğim romanda ona ait. Ve tabi Kur-an Meali oku. Kuran yaz arama motoruna ilk çıkan siteden oku diyanetin mealidir. Kalbinden geçenleri RABBine sun. Benim en çok zevk aldıgım ise,

Tefekkür ... Otur şöyle balkona O'nu (C.C.) seyret. Sebepsiz tebessüm edeceksin. Anlatamayacak durup durup ' Ne kadar Güzelsin' diyeceksin :) Ben Seni hakkıyla övemiyorum, Sen kendi övdüğün gibisin diyeceksin :) O'nu seyredip O'nu dinlediğin zaman, gerçek huzuru bulunca bir daha kimseye kulak asmayacaksın. Emin ol ki çok tebessüm edeceksin. Sen bile anlamadan :)

ALLAH yar ve yardımcın olsun ... Merak etme sen O'na sadece 'istiyorum seni' de. İstediğini secdelerde anlat. O'nu hiç hissetmediğin kadar hissedeceksin. Bazen hayrete düşecek bazen şükredeceksin. RABBım yolundan ayırmasın. Selametle kal kardeşim ...

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle gerçek yaşama hoş geldin kardeşim.Ailenin seninle ilgilenip ilgilenmemesi onların gerçeğidir.Unutmayalım ki Peygamberimiz s.a.v. tek başına idi. Sen en güzel hareketi yapmışsın. Bak o kadar mutlu ol ki Allah c.c. senin elinden tuttu. O senin yanında ve sana KULUM YOLUN HAK YOLUDUR DÖN dedi ve sen buradasın. İş bununla bitmiyor. Burada kalabilmen için Allah c.c. sana bahşettiği bu Hak yolunda tutabilmen için sana ipler,uhular,bantlar lazım. Bunların başında NAMAZ,KURAN,SÜNNET ve GÜZEL AHLAK geliyor. Bunları yaptığında senin elinden tutan Allah c.c. sende bir adım gideceksin. Mevlam sana bin gelecek sen yine bir gideceksin. Sonra ayakların açılacak ve koşmaya başlayacaksın. Ve bir süre sonra etrafına bakacaksın ki dünya artık sana farklı gelecek. Her yer senin için Allah c.c. olmuş olacak. Ve o an gerçeklikle tanışmış olacaksın.
Mevlam bu yoldan seni ayırmasın , adım attığın bu yolun sonunda cennetin yolu vardır inşallah. Bu yolda çok zorluklarla dolu kardeşim,bu yolda çok engeller var,bu yolda çok sınavlar var. Yokuşu yorar yıpratır ama düzlüğü o kadar rahattır ki. O yokuşu çıktığın için şükür üstüne şükür edeceksin.
Bir konuda KURAN okumayı bilmiyorsan hemen öğren inşallah. Öğrenme zamanın içerisinde durmak yok tabi ki Mealine hemen bakıyorsun.Namazda ne okuduğunu bildiğin zaman içerisini öyle bir alacak ki seni. Her ezanı duyduğunda , her saatte vakti gördüğünde namaz seni çağıracak.
Son olarak Mevlam seni bu yoldan ayırmasın,laflarımı uzatmamın sebebi bu dergaha gelen biri oldu mu , ona tüm güzellikleri anlatmak istiyor insan,sonsuz paylaşmak istiyor. Bu yol yalnız çok zor , birlikte daha güzel oluyor. İnşallah sende bizi yalnız bırakma artık. Allah c.c. yar ver yardımcın olsun. Hoş geldin kardeşim.

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum hoşgeldin
hoş geldin ama boş dönme iyi ki bu siteye kayıt oldun
bu gibi siteler sana yarar vericektir seni sana yakın allaha yakın tutacakıtr
dinimiz de zorlama yoktur fakat dinimiz olan islam o kadar güzeldir ki yoğunluklarıyla adeta adapte olursun güzellikleriyle verilen fırsatlarla en hayırlı iştir
dileğim allah seni bi daha döndürmez..
Allah yar ve yardımcın olsun
saglıcakla
selam ve dua ile..

mir_erhan

Moderator
Evet sanırım benzer noktalarımız var seninle arkadaşım. Bende Peygamberimizi (s.a.v) ve ALLAH'ı biliyordum sadece isim olarak ve bizi Yaratan olarak. Lise döneminde hocalarım çok farklı yönlendirdiler. Zaman oldu Haşa şüphelendim. Bir dönemim olduki ALLAH affetsin yaşadıklarımdan dolayı inkarlık hale geldim. Varlığını biliyordum elbette ama etkılıyorlardı beni. Sonra Oku! maya başladım :) Tarafsız okudum zaten farklı yayınlar hayatımda mevcuttu ama dini hiçbir kitabım yoktu. İlk okuduğum romanı dayımın kitaplığından almıştım Selim ile Hande ... Sana öncelikle dini romanları tavsiye ederim kardeşimide benide bunlar daha olgun düşünmeye itmiştir. Halit ertuğrulun Düzceli Mehmet kitabını yada Aysel kitabını tavsiye ederim. Diğer söylediğim romanda ona ait. Ve tabi Kur-an Meali oku. Kuran yaz arama motoruna ilk çıkan siteden oku diyanetin mealidir. Kalbinden geçenleri RABBine sun. Benim en çok zevk aldıgım ise,

Tefekkür ... Otur şöyle balkona O'nu (C.C.) seyret. Sebepsiz tebessüm edeceksin. Anlatamayacak durup durup ' Ne kadar Güzelsin' diyeceksin :) Ben Seni hakkıyla övemiyorum, Sen kendi övdüğün gibisin diyeceksin :) O'nu seyredip O'nu dinlediğin zaman, gerçek huzuru bulunca bir daha kimseye kulak asmayacaksın. Emin ol ki çok tebessüm edeceksin. Sen bile anlamadan :)

ALLAH yar ve yardımcın olsun ... Merak etme sen O'na sadece 'istiyorum seni' de. İstediğini secdelerde anlat. O'nu hiç hissetmediğin kadar hissedeceksin. Bazen hayrete düşecek bazen şükredeceksin. RABBım yolundan ayırmasın. Selametle kal kardeşim ...

Selamün Aleyküm...
her bir kardeşimiz ayrı bir güzellik katmış..
Bu güzel bahçede herbirimiz ayrı çiçekten kokular getirir gibi gül bahçesine çevirmişsiniz.

Ama Sevgili MEVLADANIM kardeşim. yazdıklarıız bir başka etkiledi beni...
.....
........''Tefekkür ... Otur şöyle balkona O'nu (C.C.) seyret. Sebepsiz tebessüm edeceksin. Anlatamayacak durup durup ' Ne kadar Güzelsin' diyeceksin Ben Seni hakkıyla övemiyorum, Sen kendi övdüğün gibisin diyeceksin O'nu seyredip O'nu dinlediğin zaman, gerçek huzuru bulunca bir daha kimseye kulak asmayacaksın. Emin ol ki çok tebessüm edeceksin. Sen bile anlamadan

o Kadar güzel Anlatımışsınız ki..
Evet...Ey Benim Güzel Mevlam...
Gerçekten Ben Seni Hakkıyla Övemiyorum.. Sen kendini övdüğün gibisin...
Ellerinize sağlık.Allah razı olsun sizden....

Sevgili Kardeşim..sizde hoşgeldiniz...
Allah celle celalüh hidayet nasip etmese kimsenin Haddi değil bulsun...
Hamd olsun şükürler olsun ki şuan bu bilinçle bu yazıları paylaşabiliyoruz biribirimize...
Allahım Beni Kulluğuna Layık gördüğün için Sana Hamd olsun..
Hamd olsun ki Müslümanlıkla Şereflendirin ve O Kutlu Nebiye Ümmet olabilme gibi bir şeref verdin....
Sonsuz ve sınırsız Hamd olsun..

Kardeşim... Biliyoruz Sahabelerin Hayatı ne Romana benzer ne de Film..
En gerçek yaşam hikayeleridir onlar.
En Sağlam teslimiyet.
En sadık dosttur onlar. Onların çektiği çileler zorluklar. hicretler. bir avuç kişi ile Allah için ilk şavaş
Şehadetler.
Bunları okuyup Kararınızı perçimleyebilirsiniz...
En önemli ve en yücesi Kuranı Kerimi Hem Arapçe Hemde Meali..
Okudukça mealini.. Başınızın nasıl Secdelerde olduğuna şahit olacaksınız.
Ve Seccadeleri ıslattığına şahit olacaksınız göz yaşlarınızın...
Günahların pişamanlığı elbet olacak.
Cehennem korkuları elbet saracak ama bunları geçen bir aşk doğacak
O AŞK ATEŞİ günahları da yakacak cehenemleride...
...
Allah celle celalüh bu yolda yar ve yardımcınız olsun...
Edindikleriniz ve edinecekleriniz ile paylaşımlarınızı bekleriz.

Selam ve dua ile

_YUSUF_

Yönetici
Allah celle celaluhu daim etsin inşaAllah

Holea

Kayıtlı Kullanıcı
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Evimizde Kuran var elbette, bir kere ateizm lehine ayetler bulmak istemiştim. Okumaya başladım ve şu ayeti gördüm: Onlara, "İnsanların inandıkları gibi siz de inanın" denildiğinde ise, "Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?" derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler.

Beni çok etkiledi.. çünkü bende hep böyle derdim.

FreeWaLLe

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba.
Ben müslüman bir aileden geliyorum fakat İslam'la ilgim yalnızca din dersinden gordugum kadardı. Ailem fazla üzerime düşmedi, bende İslam'dan uzak büyüdüm. İnternetle fazla haşır neşirim. Bu yüzden bazı siteler gördüm, bazı kişilerle tanıştım. Ve iyice dinden çıktım. Allah'a, peygambere alaylı alaylı konuşmaya başladım. Beni İslam'a yönlendiren bir arkadaşım var, önceleri onu dinlemedim ama şimdi kulak vermeye başladım. Sitenizi buldum, üye oldum ve ilk mesajımı atıyorum. Benim gibi kişiler için neler tavsiye edersiniz?

güzel kardeşim geçtiğin yoldan bende geçtim sana tek tavsiyem şudur bana ulaş ulaşmazsanda tövbe et çok güzel bi yolda bulacaksın kendini anlattığın olayları bende yaşadım allah kalbindeki mühürü kaldırsın inşaallah

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm...
her bir kardeşimiz ayrı bir güzellik katmış..
Bu güzel bahçede herbirimiz ayrı çiçekten kokular getirir gibi gül bahçesine çevirmişsiniz.

Ama Sevgili MEVLADANIM kardeşim. yazdıklarıız bir başka etkiledi beni...
.....
........''Tefekkür ... Otur şöyle balkona O'nu (C.C.) seyret. Sebepsiz tebessüm edeceksin. Anlatamayacak durup durup ' Ne kadar Güzelsin' diyeceksin Ben Seni hakkıyla övemiyorum, Sen kendi övdüğün gibisin diyeceksin O'nu seyredip O'nu dinlediğin zaman, gerçek huzuru bulunca bir daha kimseye kulak asmayacaksın. Emin ol ki çok tebessüm edeceksin. Sen bile anlamadan

o Kadar güzel Anlatımışsınız ki..
Evet...Ey Benim Güzel Mevlam...
Gerçekten Ben Seni Hakkıyla Övemiyorum.. Sen kendini övdüğün gibisin...
Ellerinize sağlık.Allah razı olsun sizden....

Sevgili Kardeşim..sizde hoşgeldiniz...
Allah celle celalüh hidayet nasip etmese kimsenin Haddi değil bulsun...
Hamd olsun şükürler olsun ki şuan bu bilinçle bu yazıları paylaşabiliyoruz biribirimize...
Allahım Beni Kulluğuna Layık gördüğün için Sana Hamd olsun..
Hamd olsun ki Müslümanlıkla Şereflendirin ve O Kutlu Nebiye Ümmet olabilme gibi bir şeref verdin....
Sonsuz ve sınırsız Hamd olsun..

Kardeşim... Biliyoruz Sahabelerin Hayatı ne Romana benzer ne de Film..
En gerçek yaşam hikayeleridir onlar.
En Sağlam teslimiyet.
En sadık dosttur onlar. Onların çektiği çileler zorluklar. hicretler. bir avuç kişi ile Allah için ilk şavaş
Şehadetler.
Bunları okuyup Kararınızı perçimleyebilirsiniz...
En önemli ve en yücesi Kuranı Kerimi Hem Arapçe Hemde Meali..
Okudukça mealini.. Başınızın nasıl Secdelerde olduğuna şahit olacaksınız.
Ve Seccadeleri ıslattığına şahit olacaksınız göz yaşlarınızın...
Günahların pişamanlığı elbet olacak.
Cehennem korkuları elbet saracak ama bunları geçen bir aşk doğacak
O AŞK ATEŞİ günahları da yakacak cehenemleride...
...
Allah celle celalüh bu yolda yar ve yardımcınız olsun...
Edindikleriniz ve edinecekleriniz ile paylaşımlarınızı bekleriz.

Selam ve dua ile

ALLAH (C.C.) razı olsun .. Siteye pek fazla giremediğim için yorumunuzu yeni gördüm çok teşekkür ederim .. Bu yazılanlar da bize ait değil, ben buna inanıyorum ki yazdıran o hissi de veren O'dur (C.C.) .. Sözler bu acizin marifetiymiş gibi uzun uzun yazmasam iyi olacak .. Tek bildiğim günah çok, bir parça tefekkür edip bununla avunduğum .. ALLAH cümlemizden razı ve memnun olsun .. Selam ve Dua ile ..

MEVLADANIM

Kayıtlı Kullanıcı
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Evimizde Kuran var elbette, bir kere ateizm lehine ayetler bulmak istemiştim. Okumaya başladım ve şu ayeti gördüm: Onlara, "İnsanların inandıkları gibi siz de inanın" denildiğinde ise, "Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?" derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler.

Beni çok etkiledi.. çünkü bende hep böyle derdim.

Bu beni çok etkiledi kardeşim ALLAH razı olsun ..

İşte 'Kur-an tüm zamanlara gelmiştir' sözü sadece içindeki hükümlerin kıyamete kadar oldugunu belirtmek için söylenmiyor. Sözün derinliğini bu noktada görebiliyoruz. Kur-an gerçekliği o kadar açık ve net bir kitaptır ki, kişinin sorduğu soruların anında cevabı olabiliyor. Çünkü o sözlerin sahibi ALLAH'tır (c.c.) ..

Hani Kur-an da 'yazabiliyorlarsa onun aynısı yazsınlar gibi ifadeler geçer ya, İşte onun en güzel göstergelerinden biri budur. Kur-anın bir insan elinden olmadıgı Herşeyin sahibi tarafından gönderildiği O'nun (c.c.) verdiği cevaplarla yani sözleriyle muhteşem bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu yüzden ALLAH ile konuşmanın ve cevapları ondan almanın en güzel yolu olsa gerek ...

Ne mutlu sana ki gören gözlerden ve duyan kalplerden oluşsun.. RABBıma şükret sana o cevabı gösterip kalbine doğruyu gösterdiği için..

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
İnşallah belki de şimdi düzelmişsindir :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt