Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yaşsınırı Kaldırılsın (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Kuran+Afi%C5%9F1.jpg

Yaşsınırı Kaldırılsın İmza Kampanyası İçin Tıkla

banner3.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanununda değişiklik yapılarak Kuran öğrenimi için 28 Şubat döneminde konulan yaş sınırlamasının kaldırılması istendi. İmza kampanyası başlatan MAZLUMDER Ankara Şubesi, konuyu Meclis gündemine taşımaya

PEDAGOJİK KURALLARA UYMUYOR

Yapılan açıklamada Kur'an kurslarına başlama yaşı olarak belirlenen 12 yaş sınırının pedagojik kurallara da aykırı olduğu belirtildi. 28 Şubat sürecinde emir-komuta zinciri içerisinde alınan kararın din eğitimini engellemek amaçlı olduğu da kaydedildi.

İNSAN HAKLARINA DA AYKIRI

Sınırlamanın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile BM Çocuk Hakları Sözleşmelerine de aykırı olduğu belirtilen açıklamada, kanunda değişiklik yapılarak söz konusu sözleşmelere uygun hale getirilmesi de istendi.

‘Kur'an kurslarında yaş sınırı kaldırılsın'

Mazlumder Ankara Şubesi, “Kur'an kurslarında yaş sınırı kaldırılsın” kampanyası başlattı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “28 Şubat darbe sürecinde Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanununda değişiklik yapılarak Kur'an kurslarına katılabilme yaşı 12'ye çıkarılmıştır. Bu düzenleme yapılırken pedagojik bilgiye dayanılmamış sadece emir komuta zinciri içerisinde toplumun inançlarıyla savaşılmıştır” denildi.
“Bu sorumsuz uygulamaya karşı vefatından hemen önce Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu kanun değişikliği teklifi vermişti. Söz konusu değişiklik teklifi yeni yasama yılı açılışıyla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülecektir” ifadelerine yer verilen kampanya metninde, Kur'an kurslarına ancak ilköğretimi bitiren çocukların gidebilmesini öngören 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanununda değişiklik yapılması için TBMM Başkanlığına sunulan değişiklik teklifi metninde, “Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanununun Ek 3'üncü maddesinin 1'inci fıkrasının ‘İlk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri dışında Kur'an-ı Kerim ve mealini öğrenmek, hafızlık yapmak ve dinî bilgiler almak isteyenler için, Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kursları açılır. Bu kurslardaki din eğitim ve öğretimi kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanunî temsilcilerinin talebine bağlıdır. Ayrıca küçük yaştaki çocuklar için tatillerde ve Millî Eğitim Bakanlığının denetim ve gözetiminde yaz Kur'an kursları açılır' ifadeleri yer almaktadır..

Mazlumder kampanyasında, bu metne ek olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanununun Ek 3'üncü maddesinin 1'inci fıkrası başta olmak üzere din eğitimi ile ilgili kısıtlama getiren her türlü yasal düzenlemenin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 9. maddesi ve EK 1. Protokol 2. maddesi ile BM Çocuk Hakları Sözleşmesi ve diğer uluslar arası sözleşmelere uyumu sağlanarak din eğitimi hak ve özgürlüğünün sağlanacak şekilde yeniden düzenlenmesi talep ediliyor.

Bu amaçla Mazlumder Ankara şubesi kanun değişikliğinin TBMM'de görüşülerek yasalaşması için imza kampanyası başlattı. Elektronik imza atmak isteyenler de “http://yassinirikaldirilsin.blogspot.com/” adresinden, ıslak imza atmak isteyenler ise Ramazan ayı boyunca Altınpark ANFA-A salonunda Mazlumder Ankara standında imzalarıyla kampanyaya destek verebiliyorlar. Kampanya sonrası toplanan imzalar, yeni yasama yılı açılışıyla birlikte TBMM başkanlığına sunulacak.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ayın En İyi Üyesi
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Allah CC. razı olsun kardeşim...
Çok önemli çokkk...

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Allah CC. razı olsun kardeşim...
Çok önemli çokkk...

aleykümselam .. cümlemizden kardeşim...

oy kullanan arkadaşlarım,
kullandığınızı belirtin de
oy kullanılmıyor gibi hissedip hüzünlenmeyelim olmaz mı ?:a12:

hepinizden Allah razı olsun...
teşekkür butonuna tıklayan kardeşlerim Allah razı olsun oy kullandığınızı gösterip mutlu etti... B) B)

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
28 Şubat'ın Kur'an Kursu Dayatmasına SON

264826.jpg

28 Şubat sürecinin kara lekelerinden biri daha kaldırıldı. 1997'de Kur'an kurslarına dayatmalarla getirilen '12 yaş' sınırlaması tarihin çöp sepetini boyladı.

28 Şubat sürecinin kara lekelerinden biri daha kaldırıldı. 1997'de Kur'an kurslarına dayatmalarla getirilen '12 yaş' sınırlaması tarihin çöp sepetini boyladı. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün: "Eğitim hakkı engelleniyordu. Şimdi bu adaletsizlik giderildi." Mazlum-Der Genel Sekreteri Üstün Bol: "28 Şubat'ın bu kara lekesinin silinmesinin memnuniyet verici"

28 Şubat sürecinin kara lekelerinden biri daha kaldırıldı. 28 Şubat süreciyle birlikte Kur'an kurslarına getirilen 12 yaş sınırlamasına son verildi. 28 Şubat 1997 MGK toplantısında alınan karar ile Kur'an kurslarının denetim altına alınması kararlaştırılmıştı. Bu tavsiye kararından sonra ailelerin çocuklarını 12 yaşına kadar Kur'an kurslarına görmeleri yasaklanmıştı. 28 Şubat sürecinin bu kara lekesi nihayet çöpe atıldı. 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'da değişiklik öngören Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararname ile 633 sayılı Kanunun ek 3'üncü maddesinde yer alan "İlk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri dışında, Kur'an-ı Kerim ve mealini öğrenmek, hafızlık yapmak ve dini bilgiler almak isteyenlerden ilköğretimi bitirenler için Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Kur'an kursları açılır. Bu kurslardaki din eğitim ve öğretimi kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlıdır. Ayrıca ilköğretimin 5'inci sınıfını bitirenler için tatillerde ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetim ve gözetiminde yaz Kur'an kursları açılır. Kur'an kurslarının açılış, eğitim öğretim ve denetimleriyle bu kurslarda okuyan öğrencilerin barındığı yurt veya pansiyonların açılış ve çalışmalarına dair hususlar yönetmelikle düzenlenir" maddesi yürürlükten kaldırıldı.

PARANOYA YASASIYDI

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, bu yasağın olağanüstü bir dönemde ve paranoyalarla getirildiğini söyledi. Bu yasağın kaldırılmasının çok isabetli olduğunu ifade eden Üstün, "İnsan hakları boyutu ile baktığımızda bu, eğitim hakkına sınırlama getiriyordu. Velilerin, çocuklarına eğitim hakkı engelleniyordu. İnsanların kendi çocuklarına neyi öğreteceğini bu kadar kesin kurallarla yasaklanması insan tabiatına aykırıydı" dedi.

UYGULANMASI İMKANSIZDI

Üstün, bu yasağın uygulanmasının zorluklarına dikkat çekerek, "Bu yasağın zaten uygulanması imkansızdı. Zaten uygulanmasında da çok sorunlar oldu. Bu yasak devlet ile vatandaşı karşı karşıya getirdi. Yasağın kaldırılması devlet ile vatandaşı daha da kaynaştıracaktır" değerlendirmesinde bulundu. Eğitimin neredeyse anne karnına indiğini hatırlatan Üstün, "İnsanlar neden 12 yaşına kadar Kur'an-ı Kerim öğretemeyecek. Bunun izahı yok. Eğitim yaşı artık 5 yaşına değil bazı uzmanlara göre anne karnında verilmesi gerekir. Hal böyleyken bu yasağın bir izahı yoktur" dedi.

KARA LEKE TEMİZLENDİ

Mazlum-Der Genel Sekreteri Üstün Bol, söz konusu 28 Şubat'ın kara lekelerinden biri olduğunu hatırlatarak, bu lekenin temizlenmesinden mutlu olduklarını söyledi. Bol, bu olağanüstü dönemde demokrasiye birçok kara leke sürüldüğünü ifade ederek, bu kara lekelerin tamamının kaldırılmasını istedi. Bol, yasağın kaldırılması için 2009 yılından bu yana mücadele verdiklerini
anlattı.

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
CHP dediki;: Yaş sınırının kaldırılması laik eğitime bombadır

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’da yapılan değişikle Kur’an kurslarına yaş sınırlaması getiren düzenlemenin yürürlükten kaldırılmasına tepki gösterdi. Gök, şöyle dedi: “AKP, Türkiye’yi KHK’larla Başbakan’ın padişahlık hayalleriyle yönetmeye devam ediyor. Kuran kurslarına giden çocuklarımızın yaş sınırlarının kaldırılması Türkiye’deki laik eğitimi bitirme hamlesidir. Mısır’da laik olmadığını söyleyip laik bir devleti yönettiğini söyleyen Başbakan hazretleri ertesi günü de Türkiye’ye gelip Türkiye’nin asıl eğitim sisteminin Kuran kurslarına havale edilmesi ve imam hatip liselerinin bir meslek lise olarak üniversiteye girişteki katsayı uygulamasının değiştirmesinin sebebi ortaya çıkmaktadır. Başbakan’ın laik olmadığı itirafından sonra Türkiye’deki kırıntıları kalan laik yapının da dibine bomba koyma eylemlerini sürdürmektedir.”
ANKARA Anka

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
CHP dediki;: Yaş sınırının kaldırılması laik eğitime bombadır

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’da yapılan değişikle Kur’an kurslarına yaş sınırlaması getiren düzenlemenin yürürlükten kaldırılmasına tepki gösterdi. Gök, şöyle dedi: “AKP, Türkiye’yi KHK’larla Başbakan’ın padişahlık hayalleriyle yönetmeye devam ediyor. Kuran kurslarına giden çocuklarımızın yaş sınırlarının kaldırılması Türkiye’deki laik eğitimi bitirme hamlesidir. Mısır’da laik olmadığını söyleyip laik bir devleti yönettiğini söyleyen Başbakan hazretleri ertesi günü de Türkiye’ye gelip Türkiye’nin asıl eğitim sisteminin Kuran kurslarına havale edilmesi ve imam hatip liselerinin bir meslek lise olarak üniversiteye girişteki katsayı uygulamasının değiştirmesinin sebebi ortaya çıkmaktadır. Başbakan’ın laik olmadığı itirafından sonra Türkiye’deki kırıntıları kalan laik yapının da dibine bomba koyma eylemlerini sürdürmektedir.”
ANKARA Anka

Hahhay :D
görende laik okulda birşey öğretiyorlar sanacak :D laik üniversitelerinizi görüyoruz :) liselerinizi ilkokulları.
sabahın köründe ingilizce şarkı eşliğinde göbek atan anasınıfı öğrencilerini.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
KAFİRLER,MÜNAFIKLAR,HAİNLER,İŞBİRLİKÇİLER,BATICILAR,FAİZCİLER,KUMARBAZLAR,BATI AJANLARI ÇATLASIN...
İstikbalde en gür seda
, İslam'ın sedası olacaktır!..

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanan yollar sırasıyla açılıyor çok şükür..
Siz istediğiniz kadar laik laik diye dolanın ortalıkta,kendinizi çatlatmanız öyle hoşumuza gidiyor ki..
İki sorun daha kaldı onlar da çözüldü mü ALLAHIN izniyle yepyeni bir Türkiye olacak..
İmam Hatip Liselerinin orta kızmının açılması ve türbanın kamuda var olması..
İnşaALLAH onlar da olur..

_YUSUF_

Yönetici
Kapanan yollar sırasıyla açılıyor çok şükür..
Siz istediğiniz kadar laik laik diye dolanın ortalıkta,kendinizi çatlatmanız öyle hoşumuza gidiyor ki..
İki sorun daha kaldı onlar da çözüldü mü ALLAHIN izniyle yepyeni bir Türkiye olacak..
İmam Hatip Liselerinin orta kızmının açılması ve türbanın kamuda var olması..
İnşaALLAH onlar da olur..
Müfredatta değişmeli kanımca

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Müfredatı bilmiyorum tam o yüzden birşey diyemeyeceğim;)

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Neymiş ?

"irtica ile mücadele yöntemi olarak biz yaş sınırı getirdik."

mesele aslında düpe düz kafirlik meselesidir..

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
kuran ögrenmekle devlete ihanet ögreniyorlar demi.

kötü şeyler ögreniyorlar demni

gericilik ediyorlar demi

12 yaşından evvel cocugun beyni yıkanmasın kuranla Laik Allahsız biri olsun cıksın demi.

böyle tasavvur edenlerin cehennemi hazırlandı bile..

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
KAFİRLER,MÜNAFIKLAR,HAİNLER,İŞBİRLİKÇİLER,BATICILAR,FAİZCİLER,KUMARBAZLAR,BATI AJANLARI ÇATLASIN...
İstikbalde en gür seda
, İslam'ın sedası olacaktır!..
İstikbalde en gür seda, İslam'ın sedası olacaktır!.. :BHamdolsun
ve ayrıca başbakanımız sağolsun
:eek::evet

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt