Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yaşiyoruz!!!! (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Küçük bir sandalda yaşıyoruz, hırslarımızla, kavgalarımızla duygularımızla. Burada yaşıyoruz ailemizle, dostumuzla, düşmanımızla.
Sandalda daha iyi bir yer kapmaya çalıştıkça daha çok sallanıyoruz.
Ben buradayım, kardeşlerimde buranın hemen diğer ucunda.

Kimi hayatını yaşıyor, kimi daha iyi bir köşe arıyor, kimi sallanmaktan korkuyor. Kiminin hâkimiyet hayalleri var bu sandala, kimide tutunmaya çalışıyor.
Bazen bir feryat işitiyorum, ardından kahkahalar eşlik ediyor sallantılara. Bazen yanıma küçük bir çocuk oturuyor, elleri de üşümüş, umutları da. Sonra yerine büyükçe bir adam geliyor, küçük çocuk umutlarını emanet bırakıp bana buharlaşıyor ve kayboluyor bulutlarda. Oysa ben buradayım, sağ kalan kardeşlerimde hemen şurada.
Filistinli küçük bir çocuk görüyorum, yanımda ki adamın mermisine çarpmış, her tarafı kan.
Sulara yarı gömülü halde sandala tutunuyor. Gözleri birisini arıyor, ama bilmiyor; annesi biraz önce gitti.

Yeter! Bırak şu sandalı, bakma bana öyle. Senin umutlarını taşıyacak kadar güçlü değilim.
Tutup çekemiyorum seni, mübarek alnından öpemiyorum işte. Hem ben hiç namlu görmedim, hem burası sıcak, bak hem de kapatınca gözlerimi görmüyorum seni.

Daha fazla bakmaya devam edersen öyle benden sanacaklar seni. Şirin gözükmeliyim yanımdaki adama, gözyaşı dökmemeliyim sana. Hem medeni biri o. İş anlaşmalarımız var üstelik, hem yakında evine davet edecek beni. Dedim ya, imaj meselesi, sana uzatamam ellerimi.
Filistinli çocuğun yalvaran bakışları donuk sinelerde eriyor ve kayboluyor. Kablolar ve uydular bu çocuğun duygularını taşımıyor. Dünya en güzel vahşet fotoğrafına ödül veriyor.
Sonra herkes televizyonlarının başında hayattan kayıp giden bu çocuğu izledi. Kimisi elinde coca cola’sıyla Amerika’ya küfür etti, kimisi bu filmin kaç dalda Oscar’a aday olduğunu merak etti.
Henüz ben sandalın içindeyim burada, varsayımlara göre kardeşlerimin mezarları da hemen şurada.

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm o yürekleri anlayabilmek o kadar önemli ki hele onları hatırlamak en az onları anlamak kadar önemli diye düşündürten bu yazınızdan dolayı sizi kutluyorum. Allaha emanet olun. Ben aslen diyarbakırlıyım. Ve çocukluğumda hergece mermi sesleriyle uyanıyorduk yataklardan. O kadar ürkütücü ki yaşamak lazım yaşadım. Şükürler olsun ki rabbim nefesimizi bizden eksiltmedi. Selametle kalın.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
:A
selamun aleykum.

.....Ve bak, asıl ölen yaylalar, villalar, tok karınlar
Hissiz dudaklar, gayretsiz kalpler,
Asla değil kavruk çölde yatan kadavralar.

Farzet körsün, olabilir,
Elele tut,
Taş al ve at,
Kafiri bulur.

Cahit Zarifoğlu

Allah'a emanet olunB)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm o yürekleri anlayabilmek o kadar önemli ki hele onları hatırlamak en az onları anlamak kadar önemli diye düşündürten bu yazınızdan dolayı sizi kutluyorum. Allaha emanet olun. Ben aslen diyarbakırlıyım. Ve çocukluğumda hergece mermi sesleriyle uyanıyorduk yataklardan. O kadar ürkütücü ki yaşamak lazım yaşadım. Şükürler olsun ki rabbim nefesimizi bizden eksiltmedi. Selametle kalın.

Merhabalar, efendim

Aleykümselam

her bir satırdaki, cümleyi tek tek alıp da; haklı olduğunuzu beyân edmek yerine, cümleten söylüyorum ki..
haklısınız..
"-İnsanlık! Ayağa kalk!" diyor ya, Sacit ONAN "Acı" yorumunda..insanlık, gerçekten hesâbını yapmalı bu ahvâlin; zirâ, hesap son güne kalırsa, o kadar çok kişinin canı acıyacak ki..mâhşerin provası işe yaramayacak!

çok derinden, bu seslenişim..mânâları derinlerden; :A

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
:A
selamun aleykum.

.....Ve bak, asıl ölen yaylalar, villalar, tok karınlar
Hissiz dudaklar, gayretsiz kalpler,
Asla değil kavruk çölde yatan kadavralar.

Farzet körsün, olabilir,
Elele tut,
Taş al ve at,
Kafiri bulur.

Cahit Zarifoğlu

Allah'a emanet olunB)

ve aleyküm selam
Ey insan
Ey insanlık
Ayağa kalk

Kolları ve bacakları budanmış delikanlıları
Boyunları gövdesinden ayrılmış insanları